Hakikaten de büyük adammış! Büyük komutan hakkında iki tane haber: 1. Kılınç, 118 trilyonluk yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanan müteahhit Ali Osman Özmen`e, `Dostluğu, güveni vardı` sözleriyle sahip çıktı. Özmen`den 150 bin dolar borç aldığını kabul eden Kılınç, `Borç aldık diye mafya olduk çıktık.` dedi. MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, Özel Kuvvetler Komutanlığı`nın kışla inşaatında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanan müteahhit Ali Osman Özmen`e sahip çıktı: `Düşenin dostu olmaz. Özmen, `Paşa abim` diye yaklaşırdı. Dostluğu, güveni vardı.` dedi. Özmen`i Ulucanlar Cezaevi`nde ziyaret etmeye niyet ettiğini; ancak gerçekleştiremediğini dile getiren Kılınç, hakkındaki eleştiriler için ise, `Borç aldık diye mafya olduk çıktık.` dedi. Kılınç`ın, Özmen`i cezaevinde ziyaretini, Genelkurmay Savcılığı`nın 118 trilyonluk yolsuzluk davasını açmadan önce gerçekleştirmek istediği öğrenildi. Bu iddiayı doğrulayan Kılınç Paşa, Zaman`a Özmen`i ziyaret girişimini şu sözlerle anlattı: `Cezaevine normal kanaldan gitmek istedim. Niyet ettim. Teşebbüs ettim; ama gerçekleştiremedim. Sonuçsuz kaldı. Hatır sormak için gidecektim.` Tuncer Kılınç Paşa, 31 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri ile çalıştığını ifade eden Özmen için, `Sağlam iş yapıyordu. Güler yüzlü bir insandı.` diye konuştu. Kılınç, 1998 yılında Milli Savunma Müsteşarlığı görevinden ayrıldıktan sonra, Özmen`le ilişkisinin olmadığını vurguladı. Oğlu için çok sayıda arsası olduğu yönünde iddiaların da bulunduğunu söyleyen Kılınç, `Oğlumun tek arsası yok. Borç aldık diye mafya olduk çıktık.` şeklinde konuştu. MGK Genel Sekreteri emekli Org. Tuncer Kılınç, Özel Kuvvetler Komutanlığı kışlasında 118 trilyon lira yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle askeri mahkemede yargılanan müteahhit Ali Osman Özmen`in `Ev alması için 150 bin dolar borç verdim.` sözlerini doğrulamıştı. Kılınç, iki yıl önce ev almak için Özmen`den borç istediğini; ancak iki yıldır parayı geri ödeme fırsatı olmadığını söylemişti. Yasaya göre, hükümlü ve tutukluyu, akrabaları dışında vasisi ve avukatı ziyaret edebiliyor. Belirlenecek gün ve saatler dışındaki ziyaretlerde, kanunda belirtilen kişiler dışındakilerin ziyaretleri, cumhuriyet savcısının yazılı izniyle yapılabiliyor. Özmen, Tuncer Kılınç`a 150 bin dolar borç vermişti Genelkurmay Askeri Savcılığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı kışlası için açılan ihalede 118 trilyonluk yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 27 Mart 2003`te soruşturma başlatmıştı. Soruşturmada ihaleyi yapan inşaat firmasının sahibi müteahhit Ali Osman Özmen tutuklanmış, 39 sanık hakkında da dava açılmıştı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök`ün oluruyla başlatılan soruşturma sonucu açılan davada ifade veren müteahhit Özmen, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç`ın kendisinden 50 bin dolar borç para istediğini, bunun üzerine Kılınç`a 150 bin dolar borç verdiğini söylemişti. Özmen, borç olayını şöyle anlatmıştı: `Değerli ağabeyim Sayın Kılınç`ı ziyarete gittim. Kendisi Çayyolu`ndaki evini satıp başka bir ev almak istediğini söyledi. Evini benim almamı ya da satıp parasını vermemi istedi. Başlangıçta tereddüt ettim. Kılınç, benden 50 bin dolar borç istedi ve bunu mal beyanında bildireceğini söyledi. Ben de kendisine 150 bin dolar borç verdim. Kılınç`ın yanında çalışan yarbayın şahitliğinde tutanak tutuldu, imzalar atıldı ve parayı kendisine verdim.` Tuncer Kılınç da Özmen`in kendisine borç verdiği iddialarını doğrularken, `Özmen`den direkt borç talep etmiş değilim. Ona yaklaşımım sonucunda talebim oldu. Tedbir aldım. Yakında bunu ödeyeceğim.` şeklinde açıklama yapmıştı. Hürriyet gazetesinde yer alan bir haberde ise Org. Kılınç`ın, Özmen`in 170 milyar liralık hakedişinin ödenmesi için devreye girdiği, ayrıca müteahhidin şirketine verilen `usule aykırı keşif artışları`nı dönemin Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu`nun onayına sunduğu da iddia edilmişti. İddianamede, müteahhit Ali Osman Özmen ile 11`i halen görevde olan 23`ü subay toplam 39 sanık hakkında, 1,5 yıl ile 45 yıl arasında değişen ağır hapis cezaları talep ediliyor. 2. Eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç, Genelkurmay Askeri Mahkemesi`nde yargılanan `asker müteahhidi` Ali Osman Özmen`den 150 bin dolar borç almasını kötü bir tesadüf` olarak niteledi: `Etik dışı bir yönü yok, gönlüm rahat.` `Özel Kuvvetler Komutanlığı` inşaatındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle Genelkurmay Askeri Mahkemesi`ndeki davada, müteahhit Ali Osman Özmen`in ifadesinden sonra Tuncer Kılıç, SABAH`ın sorularını yanıtladı.
GİDE GELE AHBAP OLDUK Özmen`i ilk olarak 1999`da Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde tanıdığını, 2001-2003 yılları arasında MGK Genel Sekreterliği sırasında da hemen her ay ziyaretine geldiğini anlatan Kılınç, `Kendisine verilen ihalelerde hiç ita amiri olmadım. İhaleyi zaten başka makamlar yapıyordu. Biz o süreçte zincirin küçük bir halkasıydık. Bizim yardımcı olacağımız bir durum yoktu` dedi. Özmen ile ziyaretleri sırasında `ahbap` olduğunu ifade eden Kılınç Paşa, Özmen`den para almasını şöyle anlattı: `Ziyaretlerinden birinde ev konusu gündeme geldi. Direkt para talep etmedim. Evimi satmaya çalışıyordum. Bu konuda bana yardımcı olabileceğini söyledi. Ona yaklaşımım sonucunda talebim oldu. Yoksa MGK Genel Sekreterliği makamımda müteahhitlerle irtibatım söz konusu değil. Borcum 150 bin dolar. Yakında ödeyeceğim. Tedbirimi aldım.` Emekli Orgeneral Kılınç, borcu mal beyanında da gösterdiğini ve emir subayının da imzasıyla tutanak tuttuklarının altını çizerken `Özmen`den borç almasının etik olup olmadığı` sorusunu şöyle yanıtladı:
BORÇ ALMAK SUÇ DEĞİL`Bu tamamen bir tesadüf, kötü bir tesadüf. Bu davayla irtibatlanacak bir yanı yok. Böyle bir şey olacağı kimsenin aklına gelmezdi, benim de gelmezdi. İnsanın ahbabından borç alması suç değil. Bunun etik dışı bir yanı yok. Gönlüm rahat. Başkasından da alabilirdim. Evi aldığım müteahhit de olabilirdi. Tanıdığım onlarca işadamı var, müteahhit var. Kime desem, 10 mislini de alabilirdim tabii ödeme durumum olsa.
Sayın site yönetimi! Bu yorumu da yayımlamazsanız canınız sağolsun.
|