Cengiz ERTEN (Ziyaretçi)
Expert Boarder
Gönderiler: 29
|
15/01/2009 19:33 |
Kanaat Notu: -3   |
Ersen Gürpınar 14 Ocak 2009 14:29 | İzmir
[ERTUBAY ÖZER] SAYIN MESLEKDAŞLARIM;
GEMİ ADAMLARI YÖNETMELİĞİ ULAŞTIRMA BAKANLIĞI (DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI) TARAFINDAN DEĞİŞİKLİK YAPILARAK 30.12.2008 SALI GÜNÜ 27096 SAYILI RESMİ GAZETEDE YÜRÜRLÜĞE GİREN YÖNETMELİK E.DZ. ASTSB. LARIN SAHİP OLDUKLARI HAKLARI KISITLANMIŞ OLUP; HAKLARIN GERİ İADESİ İÇİN SEYİR, ÇARK, ELEKTRİK, Y/S,RADAR, TELSİZ BRANŞLARINDA GÖREV YAPMIŞ E.DZ. ASTSB. LARIN HAKLARINI KAYBETMEMESİ İÇİN TEMAD ÖNCÜLÜĞÜNDE HUKUKSAL DAVA SÜRECİ BAŞLATILACAKTIR. BU BRANŞLARDAKİ E.DZ. ASTSB. LARIN TEMAD GENEL MERKEZİNİ ARAYARAK MÜRACAAT ETMELERİ. BAHSE KONU YÖNETMELİĞİNİN RESMİ GAZETEDE YAYIMINDAN İTİBAREN 60 GÜN İÇERİSİNDE 2575 SAYILI DANIŞTAY KANUNUN 24.MD. GEREĞİNCE DANIŞTAYDA İPTALİ MÜMKÜNDÜR. SAYGILARIMLA.
ERTUBAY ÖZER TEMAD YÖNETİM KURULU ÜYESİ
Değerli Meslektaşlarım; Yapılan duyuruya istinaden bahse konu branşlardan emekli meslektaşlarımızın müracaatlarını bekliyoruz.Müracaatlar Sayın ÖZER'e yapılacaktır. 0 542 4697077 veya TEMAD Genel Merkezi 0 312 4333393
|
|
|
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir. |
Ersen Gürpınar (Yetkili)
Yetkili
Gönderiler: 650
|
15/01/2009 20:16 |
Kanaat Notu: 221   |
Değerli Arkadaşlarım Bizlerin vurdumduymazlığı meşhurdur, birileri nasılsa ilgileniyor,canım bu hak kazanılırsa beni muaf tutacak halleri yokki,ben zaten bu yaştan sonra zaten çalışmıyacağım gibi kendimize bir savunma mekanizması geliştiririz Çok iyi hatırlıyorum Sitemizde hukuki konularda büyük emekleri olan Sn.Murat Atam yine denizci arkadaşlarımızla ilgili bir haksızlık için çalışmalar yaptı konuyu yargıya intikal ettireceklerdi duyuru da bulundu ve katılımcılardan 20-30 YTL avukatlık ücreti desteği istedi ben denizci olmadığım halde destek verdim, sonra arkadaşımız katılımın üç kişide kaldığını belirterek dava açmaktan vazgeçti katılanların paralarını iade etti. Bu konu ilgili deniz branşındaki arkadaşları direkt ilgilendirirken bizleri de prestij açısından ilgilendiriyor Mantığa bakın Müsteşarlık müfredat yetersiz bundan subay ve assubay faydalanamaz dese saygı ile karşılarız ayni kursu gören assubay yararlanamıyor ama assubaylıktan subaylığa geçerseniz yararlanıyorsunuz ehliyet yetenek değil subay olmak yeterli bu muz cumhuriyetlerinde bile olmaz bu nedenle konuya sahip çıkan TEMAD'ı kutluyorum ve arkadaşların TEMAD'ın çağrısına uymalarını bekliyoruz. Not.Kazanılmış hak geri alınamaz ama bu belgelerin geçerlilik süresi sonunda iptali mümkündür onun için bu branşlardaki tüm arkadaşların katılmaları önem arzetmektedir.
|
|
|
Yükselen Ses (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 183
|
15/01/2009 23:09 |
Kanaat Notu: 27   |
SAYIN GÜRPINAR TEŞHİS VE TESPİTLERİNİZ ÇOK DOĞRU MALESEF VURDUM DUYMAZLIK HAD SAFHADA KATILIM FAZLA OLMAZ DÜŞÜNCESİNDEYİM.PRESTİJİMİZ AÇISINDAN BEN HER TÜRLÜ MADDİ MANEVİ DESTEĞE HAZIRIM.TEMAD/A BU KONUYA DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM.SAYGILARIMLA.
|
|
|
cengizkurul (Kullanıcı)
Senior Boarder
Gönderiler: 15
|
16/01/2009 00:29 |
Kanaat Notu: 2   |
Değerli meslektaşlarım....Az önce TEMAD Gn. Mrk.den Sayın Ertubay Özer'i aradım,kendisine ulaşamadım.Fakat bu konuda bir toplantı yapıldığı bilgisini aldım.Detaylarını henüz öğrenemedim.Ben de bir Dz.Asb. emeklisi olarak,4 yıldır 3000 KW başmakinist ehliyetine sahibim.Bulunduğum kentteki liman başkanlığına bizzat başvuruda bulunarak konunun detaylarını öğrendim.Müsteşarlığın sayfasına girildiğinde;benim yeterliliğim;Başmakinist/ikinci makinist görünüyor.Normalde iki yeterliliğin aynı anda görünmemesi gerekiyor.Görevli personel,bunun yeni yönetmelikteki değişiklikten kaynaklandığını belirtti.30 ARALIK 2008'e kadar alınan ehliyet yeterlilikleri müktesap hak kapsamında korunuyor.Ancak bu tarihten sonra alınacak gemi adamı ehliyetleri kayıplara yolaçıyor.Örnek;Benimle aynı devre,aynı branş,aynı görevleri yapmış bir arkadaşım benim sahip olduğum yeterlilikte ehliyet alamayacak.
|
|
|
Osman Ada (Ziyaretçi)
Expert Boarder
Gönderiler: 34
|
16/01/2009 02:06 |
Kanaat Notu: 9   |
Bu branşlardaki denizci arkadaşlarımızın şahsında hepimize haksızlık adaletsizlik yapılmıştır. Bu işin altında mutlaka önyargı ve çaponoğlu vardır.Çevremizdeki denizcilere haber vermeliyiz bu dava mutlaka açılsın ben 67 li kara ordudonatım sınıfındayım beni ilgilendirmiyor deme hakkım yok maddi manevi desteğe hazırım Temad arkadaşların belirttiği gibi bu konuda sınav verecektir onlara teşekkür ediyor başarılar diliyorum
|
|
|
Ersen Gürpınar (Yetkili)
Yetkili
Gönderiler: 650
|
16/01/2009 02:12 |
Kanaat Notu: 221   |
Saygıdeğer Arkadaşlarım Konunun önemi büyüktür Bize önyargı ile yaklaşıyorlar sahipsiz sanıyorlar aldığım bilgilere göre bu branşlardaki hak kaybına uğrayan arkadaşlarımız kurslara devam etmek zorunda her kurs 3000 dolardan başlıyormuş Anlıyacağınız kaymaklı kadayıf tabi ayni kursu bitiren assubay sonradan subay olursa onun hakkı korunuyor SUBAYLARA DOKUNMA CESARETİ GÖSTEREMEYEN MÜŞTEŞARLIĞA BİZ HUKUKLA DOKUNMALIYIZ Malumunuz hukukun temel prensiplerinden biri kazanılmış hakkın korunmasıdır ancak belgelerinin süresi dolanlar problemlerle karşılaşabilir karşılaşmasalar bile bu konuya herkezden çok destek vermeleri gerekiyor bu sen ben konusu değildir. TEMAD ı bu çalışması için kutluyoruz bu onların sınavıdır başarılar dilerken arkadaşlarımızın gerekli hassasiyeti ve ilgiyi göstermelerini dilerim. Tüm arkadaşlarımız gerektiğinde maddi ve manevi desteğe hazır olduklarını belirtiyorlar
|
|
|
|