EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: BÜRO MEMURUYSAK

#7732
İ.TURAN (Ziyaretçi)
Gold Boarder
Gönderiler: 46
graphgraph
BÜRO MEMURUYSAK 12/01/2009 19:16 Kanaat Notu: 11  
MUADİLİMİZ SİVİL MEMURLARSA

1.Karada, denizde, havada her zaman ve her yerde biz asker olarak doğduk asker olarak büyüdük yetiştik, asker olarak öleceğiz diye haykırıyoruz.

İtiraf edeyim ki ben bilmiyorum ama bilen arkadaşlarımın mesaj panolarında yazdıklarına göre, Assubayların muadillerinin sivil devlet memurlarının olduğu AYİM kararıyla karara bağlanmıştır. Bizim mahkeme kararlarına karşı boynumuz kıldan ince olduğundan kayıtsız şartsız uyarız. Anayasamız gereği mahkeme kararları bağlayıcı olduğundan her vatandaşın ve her kurumun da hiç itiraz etmeden uyması da yine anayasamız gereğidir.

Sayın arkadaşlarım, bizim muadilimiz subaylar değil de sivil memurlarsa aynı sivil memurların çalışma şartlarıyla diğer şartlarına tabi olmamız gerekmez mi. En azından Genel Kurmay Başkanlığının yayınladığı mesai saatlerine göre değil de her il valisinin yayınladığı mesai saatlerine göre çalışıp diğer görevlerimizin de yine sivillere göre olması gerekir. Biz bu güne kadar bunu hiç dile getirip resmen bir girişimde bulunduk mu, hayır bulunmadık, o zaman ne diye konuşup yazıp duruyoruz.

2.Sınavla lise ve dengi okul mezunlarından öğrenci alan devletin hem resmi hem de askeri okulları olan bir, iki ve üç yıl süreli sınıf okulları okuldan sayılmadığı için, bu okullardan mezun olan assubaylar resmen LİSE MEZUNU ASSUBAYLAR diye işlem görmektedirler. Peki, bu assubayların sınıf okuluna girdiği günle bir, iki ve üç yıl okuduktan sonra mezun oldukları günle aralarında hiç bir tahsil farkı yok mudur?

Sevgili arkadaşlarım;

Milli savunma komisyonunda kabul edilen ve genel kurulda önümüzdeki günlerde görüşülecek olan kanunun görüşülmesine başlanmadan, HAKLI EYLEMİMİZİN EN ÖNEMLİ BİR PARÇASI OLARAK TEMAD hukuk komisyonunca hazırlanacak bir örnek dilekçeyle ilgili en yüksek makamlara ve meclise başvurmalıyız.
Bu dilekçelerde,
-İki yıllık Harp okullarında olduğu gibi, Assubay sınıf okullarının da en azından MESLEK YÜKSEK OKULU olarak kabul edilmesini,
-Assubaylardan yüksek tahsil yapanların, yüksek tahsil yapan subaylar gibi özlük haklarına sahip olmalarını, şayet assubaylar AYİM in verdiği karar gibi sivil genel idare hizmetleri sınıfından olan memurlar muadilinde iseler çalışma şartlarının ve diğer özlük haklarının da bu memurlara göre düzenlenmesini istemeliyiz. BİZ NEYSEK O OLALIM VE O STATÜDE İŞLEM GÖRELİM. BU BİZİM EN ÖNEMLİ ANAYASAL HAKKIMIZDIR.

-Emekliliğini kazanmış ve emekli olmayı düşünen muvazzaf assubaylarda bu dilekçelerden vermelidir.

-Bu dilekçelerimizi de yine basın nezaretinde ve toplu olarak vermeliyiz.

-Dilekçelerimize AYİM kararının suretini de eklemeliyiz.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7733
Ersen Gürpınar (Yetkili)
Yetkili
Gönderiler: 650
graph
Cvp:BÜRO MEMURUYSAK 12/01/2009 20:51 Kanaat Notu: 221  
Sn. TURAN
Başkalarına hak vermek mutlu etmek refah sağlamak için çırpınılırken bizlerin hakları gasp ediliyor Hukuk guguk olursa saygı duymamız mümkün mü sadece zorunlu olarak lanet ederek kabul ederek kerhen kabul ediyoruz. Bu konuyu ayrıca yazacağım ama haklı taleplerimizi ya yeterince anlatamıyoruz ya da tahakküm ve önyargılar yüzünden anlamıyorlar ADALET BİRGÜN HERKEZE GEREKECEĞİ GİBİ BİZİM TALEPLERİMİZDEN VAZ GEÇECEĞİMİZİ BU HUKUKSUZLUĞU KABUL EDECEĞİMİZİ KİMSE DÜŞÜNMESİN.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7735
erencan (Kullanıcı)
Junior Boarder
Gönderiler: 7
graphgraph
Cvp:BÜRO MEMURUYSAK 13/01/2009 06:34 Kanaat Notu: 0  
Sayın Başbakan diyor ki; "bu memlekette hukuk var, adalet var, kimse bunların üstünde değildir." Onun için mi çağ dışı uygulamalara reva görülüyoruz, onun için mi her türlü haksızlığın, hakkaniyetsizliğin içinde çırpınıp duruyoruz?

TEMAD mesaj panosunda bir meslektaşımız da diyor ki, aldığımız maaş iyiymiş, falanmış filanmış. Bre gafil, sizin haktan, hukuktan, sosyal adaletten haberiniz yok mu, nerde yaşıyorsunuz?

Eğer hala siz bile anlamadıysanız biz derdimizi kime nasıl anlatırız?

Haksızlığı hak, adaletsizliği adalet bilenler yerin dibine batsın.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard