EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
İşte Verilen kanun teklifi (1 izleyici)
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: İşte Verilen kanun teklifi

#7695
Mithat Türetken (Kullanıcı)
Expert Boarder
Gönderiler: 25
graphgraph
Cvp:İşte Verilen kanun teklifi 09/01/2009 20:35 Kanaat Notu: 8  
Mithat Türetken yazan:
Tam umudumu kaybetmiştim bu site ile tanıştım ardından ayrık otları umutlarımızı erteletti. Temad başkanının son yasa tasarısı ile ilgili çalışmasını anlatan yazıyı okudum yine karam karam karardım Yapma başkan gözünü seveyim MS komisyon başkanına bir hafta sabredin dosya hazırlıyayım demişsin pes be kardeşim böyle hayati bir komisyonun başkan ve üyelerini arada ziyaret edeceksin orduevinde eşleri ile yemeğe çağıracaksın sorunlarımızı haksızlığı anlatacaksınki önlerine gelince karar versinler onların eline genelkurmay bir dosya vermiş görüşmeye başlamışlar senin şimdi vereceğin dosyayı kim okur Bu tasarı aynen çıkmazsa ben eşek gibi anırırım sizden özür dilerim söyle başkanım Temada umut bağlayanlara bu yapılırmı.
Yakında bizim için yeni iyileştirme tasarıları gelecekmiş herhalde dokuz/birden dokuz/birbuçuk olur ikiyi görmeden ölürüz


Yasanın aynen kabul edileceğini bilerek eşek gibi anırınım dedim keşke yanılsaydım Peki basındaki yazıları kendilerine mal edip çok iyi ilişkisi olduğunu belirten TEMAD yönetimi son durumu hukuk ve demokrasinin katledilmesini basında haber yaptırmayı düşünüyormusunuz.Seçilmek için neler yaptınız biliyoruz ayni gayreti bizler için gösterin uyumak size haram olmalı
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7697
yasarcakan (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 219
graphgraph
Cvp:İşte Verilen kanun teklifi 10/01/2009 00:01 Kanaat Notu: 25  
Konuşulanlar, vaatler,verilen sözler (Yorumsuz)

1.K.K.K. ORG. İLKER BAŞBUĞ'UN 31.01.2008 TARİHİNDE K.K. ASTSB. MYO'NDA YAPTIĞI KONUŞMANIN BİR BÖLÜMÜ;
"Subay ve Astsubaylarımız kara kuvvetlerinin en önemli unsurlarının başında gelmektedir. Bu iki unsur aynı önem derecesine sahiptir.... Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmek üzere Astsubaylarla ilgili Olarak Genelkurmay Başkanlığına tekliflerimiz oldu. Şimdi onlara değinmek istiyorum.

Bunlardan birincisi, astsubayların rütbe bekleme sürelerinin yeniden düzenlenmesidir. Buradaki temel sorunumuz mevcut sistemde 12 yıl gibi kısa sürede başçavuşluk rütbesine terfi edilmesi ve sonra da uzun süre 17-18 yıl aynı rütbede çalışılmasıdır. Aynı rütbede 17-18 yıl kalan bir personelin görev etkinliği düşer. Bu konudaki düşüncemiz diğer rütbelerdeki süreleri artırarak başçavuşluk bekleme süresini kısaltmak, 11 yıla düşürmektir.
İkinci teklif ettiğimiz konu da astsubayların 1.derece 4.üncü kademeye kadar yükselebilmesi konusudur.
Diğer üzerinde durduğumuz konu halen 7.nci ve 9.uncu yıllar arasında yapılan subaylığa müracaat tarihlerinin 5 ve 7.nci yıllar arasında olacak şekilde öne çekilmesidir.

Emekli maaşlarının iyileştirilmesi konusunda yıllardır mücadele edilmektedir. Bunun üzerinde tekrar duruyoruz.

Üzerinde durduğumuz konulardan birisi de, ikinci kademeli kıdemli başçavuşlara görev tazminatı verilmesidir.

Oyak yönetim ve denetim kurullarında astsubayların da üye olarak yer alması yönünde teklif GENELKURMAY BAŞKANLIĞINA YAPILMIŞTIR.


Özel eğitim merkezlerinde astsubaylara verilen tahsis oranlarını inceliyoruz ve artırılması üzerinde çalışıyoruz. Aynı şekilde konutlardan, lojmanlardan istifadelerin artırılması konusunda çalışıyoruz. Özellikle son yıllarda toplu konut idaresiyle silahlı kuvvetler arasında yapılan protokoller çerçevesinde lojman ihtiyacının acil olduğu yerlerde oldukça önemli mesafeler alınmıştır. 2-3 yıl zarfında lojman konusunda silahlı kuvvetler olarak daha iyi bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum.

Bunların yanında bazı konular üzerinde de kuvvet karargâhı çalışıyor. Bunları da kısaca size özetlemem gerekirse; özellikle astsubayların sicil verme yetkisinin düzenlenmesi üzerinde duruyoruz. Şu anda sadece takım komutanı görevine atananlar, atamalı ise sicil verebiliyor. Biz bunun kısım ve unsur komutanlarına da genişletilmesi üzerinde duruyoruz. Ceza verme yetkisi konusunda da şu an sınırlama var. Mevcut sistemimize göre ancak müfrez görevlere atananlar astına ceza verebiliyor. Ceza verme yetkisinin sicil verme yetkisiyle aynı olması kanaatindeyiz.

Yaş haddinden emekli olan astsubayların, askeri hastanelerdeki B polikliniğinden yararlanması üzerinde düşünüyoruz. Böylece, yaş haddinden emekli olan, mesleğinin en üst noktasına gelmiş astsubaylarımıza da bir ayrıcalık sağlanmasının yararlı olacağını düşünüyoruz.

Astsubay meslek yüksek okulu birinci sınıf öğrencilerinden ders başarı durumuna göre % 2 kontenjana giren öğrencilerin kara harp okuluna yatay geçiş olanağının sağlanmasını düşünüyoruz. Bu düşünce buradaki eğitim düzeyinin artmasına da katkı yapacaktır. Bunun üzerinde ciddi şekilde duruyoruz. Bu da mutlaka önümüzdeki yıllarda gerçekleşmesi gereken konuların başında geliyor.

Diğer üzerinde durduğumuz konu; bir astsubay akademisinin kurulmasıdır. Bu konuda oldukça mesafe alınmıştır. Akademi kurulmasındaki ana düşüncemiz özellikle genelkurmay başkanlığı, milli savunma bakanlığı ve kara kuvvetleri komutanlığı gibi üst karargâhlarda görev alacak astsubaylarımıza, subaylara verilen komkarsu eğitimine benzer bir eğitim vermektir.

Astsubaylıktan subaylığa geçiş oranlarının artırılması da hedeflerimiz arasında yer alıyor. Mevcut durumda ön lisans eğitimi almak şartıyla subaylığa geçiş yüzdeleri genellikle %5.ler altında kalıyor. Bu oranın %15.lere kadar artırılması düşüncesindeyiz. Ancak bu %15 hedefe ulaşabilmek için ön lisans eğitim yapan personelin de o yüzdeyi yakalaması gerekiyor. Bu durum gerçekleştiğinde sözleşmeli subay alımı yerine kıt’ada görev yapan, temayüz eden başarı gösteren astsubaylar kaynak olarak kullanılacaktır...

Sizin özlük haklarınızı korumak ve en iyi eğitim imkânlarının yaratılmasını sağlamak bizim görevimiz ve biz görevimizin bilinci içerisindeyiz."

2.MİLLİ SAVUNMA KOMİSYON BAŞKANI SN.DR.NURETTİN AKMAN’IN TEMAD KONGRESİNDE Kİ KONUŞMASININ BİR BÖLÜMÜ
Değerli meslektaşlarım; ben sizin aranızdan gelen birisiyim. Bugün sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimizde geçmişte yapmış olduğum 25 yıllık hizmetten onur duyuyorum. Milletvekili seçildikten sonra beni ilk ziyaret eden meslektaşlarım olmuştur. Bugün sizlerin problemlerine sahip çıkmak benim açımdan en ulvi görevdir.

Özlük haklarınızın iyileştirilmesi noktasında 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’nda değişiklik yapılarak en az lise veya dengi okul mezunu astsubaylarımızın 2 yıllık yüksek okul mezunu kabul edilerek haklarında emeklilik intibaklarının EK 8-A cetvele göre yapılması ve EK 8-A Cetvele 1/4 karşılığı 1500 gösterge eklenmesi hususundaki kanun teklifim Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığımızca incelenmektedir.
İncelemeler sonucu TBMM Genel Kuruluna gelecek olan bu teklifle ilgi olarak Sn. Başbakanımızın, Genelkurmay Başkanımızın ve Milli Savunma Bakanımızın da YAKİNEN ilgilendiğini belirten Dr. AKMAN 2 ay önce Sn. Başbakanımız ile TEMAD heyetini Başbakanlıkta buluşturmak suretiyle arkadaşlarımız problemlerini ve isteklerini bizzat Sn. Başbakanımıza ifade ettiler.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7834
yasarcakan (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 219
graphgraph
Cvp:İşte Verilen kanun teklifi 17/01/2009 11:16 Kanaat Notu: 25  
Cumhuriyetin temeli olan TBMM’de halkın iradesini temsil eden milletvekillerinden bazıları özlük haklarımızın düzeltilmesi konusunda bizlere söz verdikleri halde sözlerinde durmamışlardır.Hatta içlerinde bakan’da mevcuttur.Yine Asb.MYO’da Özlük haklarımız ile ilgili yaptığı konuşmalarla kalplerimizin de komutanı olmasına kesin gözlerle baktığımız Sayın Başbuğ; Ne yazık ki özlük haklarımızın düzeltilmesi konusunda "gelen gideni aratır" sözünün bir ispatı olmaktan öteye gidememiştir.

Söz konusu subay olunca,derhal mesailerini bu yönde kullanarak subaylara verilen istihkaklardan sırma ve kılıç hakkında kanun teklifi hazırlamışlardır.Bu konuda varisler bile düşünülmüş.Aslında daha öncede albaylar hakkında ki kadrosuzluk tazminatı hakkında hazırlanan kanun teklifinde de aynı şeyi yaptılar.O zaman nasıl olduysa arada bizimle ilgili bir madde vardı ve kabul edildi.Fakat bir gün sonra geri alındı.Bugün tarih yine tekerrür ediyor.Bizim için yine bir şey yok.Parmaklarını bile oynatmıyorlar.Yasal temsilcimiz derneğimiz var diyoruz,gözbebeğimiz diyoruz.Ama derneğimiz de kendini kaptırmış,bir oyalamacadır gidiyor.

Mesailerini harcayıp uzun bir kanun teklifinin içine,özlük haklarımızdan "çok önemli olan" aşağıdaki kanun teklifini de hazırlayanları ve gündeme alanları kutluyorum.

ATATÜRK sağ olsaydı sizlerle "övünürdü" O'nun mirasının bir bekçisi olarak ben de sizlerle "övünüyorum"İyi ki varsınız.
Saygılar bizden…1983-KKK

GENEL GEREKÇE
21/4/2004 tarihli ve 5143 sayılı Türk Silahlı Kuvvetlerinde İlk Nasıp İstihkakına ilişkin Kanun ile yürürlükten kaldırılan 10/7/1944 tarihlİ ve 4068 sayılı Muvazzaf Subay ve Askeri Memurlara Verilecek Elbise ve Teçhizat Hakkında Kanunda, subaylara istihkak otarak kılıç ve sırma takımı verileceği düzenlenmesine rağmen, bu dönemde çeşitli nedenlerle bir kısım subaya istihkakları verilememiştir.

MADDE GEREKÇELERl
MADDE 36- Madde ile, çeşitli nedenlerle 4068 sayılı Kanunda yer alan kılıç istihkakından yararlanmayanlar ile mirasçılarına bu istihkakın verilmesi amaçlanmıştır.

ASKERLİK KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
MADDE 36- 21/4/2004 tarihli ve 5143 sayılı Türk Siiahiı Kuvvetlerinde İlk Nasıp İstihkakına Ilişkin Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 5 - Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce emekliye ayrılmış ve 4608 sayılı Kanundan istifade etmiş subaylardan, çeşitli nedenlerle kılıç istihkakından yararlanmamış olanlara, kendilerinin veya yasal mirasçılarının bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde müracaat etmeleri halinde kılıç istihkakları verilir."
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7848
ozgunuysal (Ziyaretçi)
Fresh Boarder
Gönderiler: 1
graphgraph
Cvp:İşte Verilen kanun teklifi 18/01/2009 06:36 Kanaat Notu: 0  
Kıdemli Albaylara görev tazminatı verildiğinde Albaylar konuyu yargıya taşımış ve "926 sayılı T.S.K. Personel Kanunu ile 211 sayılı İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği'nde" "kıdemli albay" diye bir rütbe olmadığını, "albay" rütbesi olduğunu, "kıdemli albaylığın, rütbe kıdemliliği" olduğunu savunarak bu tazminatı almaya hak kazanmışlardı.

Keza, assubaylarda da "II Kad.Kd.Bçvş". diye bir rütbe mevcut değildir. İlgili kanun ve yönetmeliklerde söz konusu rütbenin adı "Kd.Bçvş."tur. Kad. ve II Kad.Kd.Bçvş.luk ise Kd.Bçvş rütbesine ait rütbe kıdemlilikleridir. Dolayısıyla verilecek görev tazminatı II Kad.Kd.Bçvş. rütbe kıdemliliğine değil, "Kd.Bçvş." rütbesine verilmelidir. Sb.larda "kıdemli" tabiri ile assubaylardaki "kademeli" tabiri rütbe kıdemliliğini gösterdiğinden, sadece II Kad.Kd.Bçvş. rütbe kıdemliliğine verilecek bir görev tazminatı, tıpkı albay-kd.albay eşdeşinde olduğu gibi yargıya açık bir konudur. Bu konunun TEMAD ve Emekli Assubaylar.Org sitesi tarafından dikkate alınarak, kanun teklifindeki görev tazminatının Kd.Bçvş. rütbesine gelecek şekilde yapılmasının sağlanması daha doğru olacaktır. Aksi takdirde (yukarıda da belirttiğim gibi alb.-kd.alb. örneğinde olduğu gibi) yargıya gidilmesi sonucu bazı arkadaşlarımız bu tazminatı alabilmek için uzun süre beklemek zorunda kalacaklardır. Saygılarımla.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7856
M.AKPINAR (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 426
graphgraph
Cvp:İşte Verilen kanun teklifi 18/01/2009 09:03 Kanaat Notu: 66  
Sevgili meslektaşımız gerçekten çok önemli bir yere değinmiş ve haklı,bu konu unutulmamalı eğer bunun aksi olur ise derhal herekete geçilmesi için Temad şimdiden hazırlanmalıdır.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7862
Ersen Gürpınar (Yetkili)
Yetkili
Gönderiler: 650
graph
Cvp:İşte Verilen kanun teklifi 18/01/2009 20:02 Kanaat Notu: 221  
ÖZGÜNUYSAL Arkadaşımız çok önemli bir detayı yakalamış kutlarım, Genelkurmay Başkanının yaptığı açıklamadı II Kad.Kd.Bşçvş.lara tazminat verileceği belirtilmiştir. Arkadaşımızın belirttiği gibi Kad.Kd.Bşçvş.luk rütbe olmayıp rütbe kıdemliliğidir tıpkı kıdemli albay gibi 926 Sayılı Askeri personel Kanunun 29 Md. Subay rütbeleri Atğm.-Tğm.-Ütğm.-Yzb.-Bnb.-Yarbay ve Albay olarak sayılmaktadır subaylarda en üst rütbe ALBAY
Kanunun 77 Mad.Göre assubay rütbeleri Asb.Çvş.-Üçvş.-Kd.Üçvş.-Bşçvş.-Kd.Bşçvş.tur assubaylarda en üst rütbe kıdemli başçavuş rütbesidir
TAZMİNAT KIDEMLİ BAŞÇAVUŞLARDAN İTİBAREN VERİLMELİDİR
Şuan emekli olan arkadaşlarımızın büyük bölümü kıdemli başçavuş rütbesinden emekli olmuşlardır. Hak kayıplarının olmaması için bu teklif meclise gelmeden son dakika golü yemeden TEMAD YÖNETİMİ BU HUSUSU DİĞER KONULARLA BİRLİKTE GENELKURMAYIN YETKİLİ BİRİMLERİ İLE KONUŞMALI YASAL GEREKÇELERİ İLE BİRLİKTE ANLATMALIDIR
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard