EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: TEMAD NEREDESİN

Mithat Türetken (Kullanıcı)
Expert Boarder
Gönderiler: 25
graphgraph
Cvp:TEMAD NEREDESİN 07/01/2009 04:23 Kanaat Notu: 8  
Bizi birçok memurdan daha alt kademeye layık görenlere de buna izin verenlere de lanet ediyorum.
Asb. rütbe bekleme süresini uzatacaksın ama subayların erken kadrosuzluk tazminatı almasını sağlıyacaksın albay olmayı da zorlaştırsanıza birliklerde bir odada 10 albay milli güvenlik öğretmenliği için tayin edilmiş hiçbir işi ve sorumluluk almadan oturuyorlar Temad yönetimine tüm gayretinizle,entrikanızla seçilmeye uğraşıp hiçbir olumlu iş yapmamayı vicdanınız nasıl kabul edebiliyor Biraz vicdan ve sorumluluk duyuyarsanız bu toplumun sesine kulak verin
  Konu kilitlendi.
Ersen Gürpınar (Yetkili)
Yetkili
Gönderiler: 650
graph
Cvp:TEMAD NEREDESİN 07/01/2009 04:41 Kanaat Notu: 221  
Geçen yıl personel başkanlığında yapılan bir toplantıda Korgeneralimiz MYO mezunları 10/2 den başlarken sizi 9/1 den başlattık daha ne istiyorsunuz 9/2 den başlayan MYO mezunu varsa değerlendiririz dediğinde Anlı şanlı çok bilgili bir genel başkan yardımcısının Komutanım örnek olarak ebeler hemşireler var deme gafletinde bulunduğunu bizzat TEMAD genel başkanı bizlere açıklamadımı?. Biz kendimizi ifade edemiyoruz haklılığımızı savunamıyoruz Lise mezunu ve 2 yıllık harp okulu mezunu 8 nci derecede göreve başlarken kimi emsal almışlar Bugün Harp okulu 4 yıldır 4 yıllık fakülte mezunları 9 ncu dereceden başlarken görevin özelliği diyerek bazı kamu görevlilerinde olduğu gibi harp okulu mezunları da bir üst dereceden göreve başlıyor PEKİ BİZİM GÖREVİMİZİN ÖZELLİĞİ YOKMU BİZ ASKERİ PERSONEL DEĞİLMİYİZ 926 SAYILI YASAYA TABİ DEĞİLMİYİZ BİZİM BAŞLANGIÇ DERECEMİZE NEDEN BİR ÜST DERECE VERİLMEZ BUNLARI BİZ DİLE GETİRİYORUZ DA BİZİ TEMSİL ETMEK İÇİN CANSİPERHANE SEÇİLMEK İÇİN ÇIRPINANLAR BİLMİYORMU
GİDİN BEYLER EZİLMEYİ EĞİLMEYİ BIRAKIN BİZ İMTİYAZ İSTEMİYORUZ HAKKIMIZI İSTİYORUZ ŞİMDİKİ UYGULAMANIN ADALETSİZ OLDUĞUNU BİZİ SOKAKLARA DÖKEREK KURUMUMUZU KARŞIMIZA ALMAMİZA NEDEN OLMAMALARI KONUSUNDA UYARIN ADALET VE EŞİTLİK İSTİYORUZ HALA ANLAMADINIZMI ANLATAMIYORMUSUNUZ ???????????
  Konu kilitlendi.
mehmet doğan (Kullanıcı)
Expert Boarder
Gönderiler: 25
graphgraph
Cvp:TEMAD NEREDESİN 07/01/2009 05:08 Kanaat Notu: 3  
Akil adamları tebrik etmek lazım.Düşünüp taşınıp bu assubaylar neden erken emekli oluyorlar acaba deyip soruna kesin çözüm bulmuşlar.Erken emekli olmamaları için rütbe bekleme sürelerini uzatmışlar hiç bir sorun kalmamış.

Benim teğmenim maaşıyla rahatça geçinebiliyorsa üsteğmen maaşı alan 2 Kademeli Kıdemli Başçavuş (Ki teğmenimden kıdemsiz zaten)haydi haydi geçinir demişler ve geçmişler.Mevcut emeklileride zaten kurum dışına kendi istekleriyle çıkmışlar ,orduevlerimize girip çıkıyorlar ,7-8 senede birde kamplara çağırıyoruz,daha nasıl sahip çıkalım demişler.

Lojman sorununa da ben çözüm buldum.Koy bir madde personel kanununa evlenmeleri yasak olsun.Vatan aşkı neyine yetmiyor,Fadime de nerden çıkmış.İlla evlenecem derse 30 yılı doldurunca izin ver ama çocuk yapmasın.Neme lazım büyüyüp üniversiteye giderse MSB yurdunda kalmak ister,yer darlığı yaratır.Bu arada yurt sorununu da çözdük,bir taşla iki kuş.

1/4 sorunununda çözümü çok basit.Bu arkadaşlar ne zamandan beri tutturdular 1/4 ü diye?Üniversite bitirenlere otomatik 1e çıkış verildiğinden beri.Sicille çıkanlarda varmı böyle arzu?,yok tabi ki,hatta esas duruşa geçip hürmetle selam dahi veriyorlar kokteyllerde.Bu eşitsizliği düzeltmek lazım.2. dereceye 7 kademe koyalım.Herkes 2/7 den emekli olsun kimsede kimseye küsmesin.
Varsa kayda değer başka sorun söyleyin hemen dümdüz edelim.
  Konu kilitlendi.
bergamalı (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 53
graphgraph
Cvp:TEMAD NEREDESİN 07/01/2009 05:43 Kanaat Notu: 18  
SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM,

ÖZELLİKLE 12 EYLÜL 1980 ASKERİ DARBESİNDEN BAŞLAYARAK BU GÜNE KADAR TOPLUMUN BÜTÜN EZİLEN KESİMLERİ GİBİ BİZLER DE ÜLKEMİZİ YÖNETENLER TARAFINDAN EKONOMİK OLARAK ÇOK MAĞDUR EDİLDİK,BİZLERLE MESAİ YAPAN,OMUZ OMUZA ÜLKEMİZİN BEKASI İÇİN BİRLİKTE GÖREV YAPTIĞIMIZ SUBAY’LAR ANAYASA’YA AYKIRI VE AYRICALIKLI OLARAK ÇEŞİTLİ İMKANLARLA BELİRLİ ZAMAN İÇİNDE SİSTEMLİ OLARAK EKONOMİK OLARAK GÜÇLENDİRİLİRKEN, ASTSUBAY’LAR YAN ÖDEME VE HİZMET TAZMİNATLARINDAN YARARLANDIRILMAYIP KASITLI OLARAK FAKİRLEŞTİRİLEREK ÇARESİZLİĞE İTİLDİLER.

HİÇ ÇEKİNMEDEN VE HAYIFLANMADAN CANIMIZ PAHASINA YAPTIĞIMIZ GÖREVLERİMİZ KARŞILIĞINDA , BİZLERE BÜRO MEMURLARINDAN DAHA DÜŞÜK BİR MAAŞI ÖNGÖREREK,İNSANCA YAŞAYACAK BİR GELİRİ ÇOK GÖRDÜLER.EKONOMİK OLARAK DA EZDİLER, EKMEĞİMİZİ YAVAN KOYDULAR.ASSUBAY’LARIN EKONOMİK OLARAK GÜÇLÜ DURUMDA OLMALARINI ,BİLİNÇLENMELERİNİ VE AYDINLANMALARINI HİÇ BİR ZAMAN İSTEMEDİLER;ÇÜNKÜ HERŞEYDEN ÖNCE EKONOMİK YÖNDEN GÜÇSÜZ ASSUBAY’I SEVK VE İDARE ETMEK ÇOK DAHA KOLAYDI ONLAR İÇİN ,BUNU DA PLANLI OLARAK ZAMAN PERİYODU İÇİNDE BAŞARDILAR..

:TSK İÇİNDE SUBAY’LAR KALP İSE BİZLER AKCİĞERİZ;VEYA SUBAY’LAR AKCİĞER,BİZLER KALP.KALP VE AKCİĞER’İN BİR İNSANDA ÖNEMİ NE İSE, TSK’NDEKİ ÖNEMİ DE BUNA PARALELDİR .BİRİ OLMADAN BİRİ OLMAZ, TSK KOMUTA KADEMESİ HER İKİMİZİ DE –EMEKLİLERİ DE DAHİL - EŞİT VE ADİL OLARAK KUCAKLAMALIDIR,ONUN İÇİN SINIF VE ZÜMRE AYRIMCILIĞINA SON VERİNİZ. EŞİTLİK , ADALET VE ONURUMUZ İÇİN HAKLI TALEPLERİMİZİ İSTİYORUZ. SUBAY SANKİ PATRON ;ASSUBAY SANKİ AMELE. HAKLARIMIZA KARŞILIKLI OLARAK SAYGILI OLMAK ZORUNDAYIZ.

SON SÖZ YİNE TEMAD YÖNETİMİNE ; SİZLER HAKLI TALEPLERİMİZİN ELDE EDİLMESİ VAATLERİ İLE TEKRAR YÖNETİME TALİP OLARAK BU ZÜMRENİN OYLARI İLE SEÇİLDİNİZ ,BU NEDENLE ETKİN GÖREVLERDE BULUNMAK İÇİN ORADA BULUNUYORSUNUZ.ZÜMREMİZİN ÇIĞLIĞINI DUYUN,KANDIRMAYIN BU TOPLUMU.SUSKUN ,PASİF KALMANIZIN NEDENİNİ BU ZÜMREYE AÇIKLAYAMAZSINIZ,BUNUN VEBALİ ,BEDELİ VE SORUMLULUĞU BÜYÜKTÜR,İŞ İŞTEN GEÇMEDEN UYANIN, ETKİNLEŞİN .OMUZ OMUZA NE YAPACAKSAK YAPALIM ARTIK !...

SAYGILARIMLA…..
  Konu kilitlendi.
M.AKPINAR (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 426
graphgraph
Cvp:TEMAD NEREDESİN 07/01/2009 06:11 Kanaat Notu: 66  
Onların bize birşeyler vermeye ,bizlerinde ciddi ciddi birşeyler almaya gönlümüz yokken ,zaten kim bize bir şeyler verecekki,M.Doğan ın yazdıklarına katılıyorum,1930 larda Assubaylar başçavuş olmadan evlenemezlermiş ,o nedenlede Rahmetli Büyükbabam evlilik cüzdanına meslek bölümüne Elektrikçi yazdırmış,oysaki kendisi Piyade Astsubayı idi, O yıllarda onun Assubay olduğunu bildiğimden (evdeki resimlerden) babama sordum ;oda evlenmenin Başçavuş olana dek yasak olması nedeniyle öyle yazdırıldığını ifade etmişti,evet bence 1930 lardaki kanunlara dönülürse iyi olur ,onlarda rahat eder,sorun da biter,hatta Emekli Assubaylık diye bir kavram da olmamalıdır,nasılsa büro memuru statüsünde değilmiyiz,emekli büro memuru yazsınlar,Askeri kimlikte neymiş onuda vermesinler,olsun bitsin.
  Konu kilitlendi.
Ersen Gürpınar (Yetkili)
Yetkili
Gönderiler: 650
graph
Cvp:TEMAD NEREDESİN 07/01/2009 06:40 Kanaat Notu: 221  
Hiç bu kadar tepkili olmamıştım TEMAD'a kızıyorum Genelkurmaya kızıyorum onbaşı gibi başüstüne diyen vekillere kızıyorum ilgisiz arkadaşlarıma kızıyorum sisteme kızıyorum Başaracağımız konularda kendimizi ifade edemiyoruz TEMAD gidiyorum,görüşüyorum ne yapayım iplerimi koparayım diyor o demese bile diyenler var gerekirse koparın ne kaybedeceğiz kaybetmişiz kaybedeceğimiz kadar;Genelkurmay emekliler bizi ilgilendirmiyor diyorsa gölge etmesin siyasilerin yasa tekliflerine iç dinamikleri bozar diye karşı çıkmasın. Temad sitesindeki Bekir ERGÜL beyin dediği gibi yapılacak birşey yoksa bunu açıklasın bizde umudumuzu keselim. Yine buradan Genelkurmaya bir önerim olacak emekli başçavuş deyip burun kıvırmadan değerlendirsinler Assubaylığı kaldırın mevcutlarını kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtım emeklilerden kartları alın emekli memur kartı verin orduevi de lojmanda kampta herşey zaten sizin ama böylece bizim dırdırımızdan kurtulun yok bu ordu assubay olmadan yürümez diyorsanız o zaman bize haklarımızı verin sizden ayrıcalık imtiyaz ve iane istemiyoruz.HER KURUMA ÖRNEK OLAN ANAYASININ TEMİNATIYIM DİYEN TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ANAYASININ EMRETTİĞİ ADALET VE EŞİTLİĞİ GERÇEKLEŞTİRSİN İMTİYAZA SON VERSİN
  Konu kilitlendi.
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard