EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: TEMAD NEREDESİN

Osman Ada (Ziyaretçi)
Expert Boarder
Gönderiler: 34
graphgraph
Cvp:TEMAD NEREDESİN 17/01/2009 01:57 Kanaat Notu: 9  
Cengiz Bey Bu keşke bir yasa teklifi olsaydı ve keşke Genelkurmay tarafından verdirilseydi siz dahil tüm TEMAD yönetiminin ellerinden öperdim. Ama bu yasa teklifi değil,imzası alan milletvekilleri komisyona teklifte değişiklik önergesi vermişler ve maalesef TEMAD başkanının açıklamasına göre Genelkurmay temsilcisi hakim binbaşı BU EKLEMEYİ GENELKURMAY KABUL ETMİYOR demesi üzerine verenlerin yelkenleri suya inmiş sadece gün kurtarılarak tepkilerin azalması sağlanmıştır.
Sorunun ana konusunu hepimiz biliyoruz önemli olan çözümüdür kendimizi haklılığımızı anlatabilmektir
  Konu kilitlendi.
Cengiz ERTEN (Ziyaretçi)
Expert Boarder
Gönderiler: 29
graphgraph
Cvp:TEMAD NEREDESİN 17/01/2009 04:12 Kanaat Notu: -3  
Değerli Meslektaşlarım;
Daha 2-3 gün öncesine kadar TEMAD yönetimi hiç bir şey yapmıyor,beklemede koltuklarına kapanmışlar yorumlarına cevaben 2 konuyu buraya taşıdım.Neticede bazı çalışmaların yapıldığı sanırım anlaşılmıştır.Devamlı sorulan TEMAD'a vazgeçilmezimiz nedir diye sanırım bu konuda ortaya çıkmıştır.Ama bu konuda destek şart..Bunun için birlik beraberlik şart.Bazı meslektaşlarım daha düne kadar bilgilendirilmiyoruz feryadı ederken şimdi olumsuzluklardan bahsediyorlar.Ortaya güzelliklerin çıkması için birbirimizle kenetlenmeliyiz.Bunun için daha ne bekliyoruz.Ama farkındaysanız Gemi Adamları Yönergesinin İptali için henüz kimse müracat etmedi...Mücadele böylemi olacak?Nerde bu konuda mağdur olanlar?Kendi hakkını savunmaktan kaçınanlar genel bir eylem dediğimizde yanımızdamı olacaklar?Biz bu şeklide davranmaya devam edersek herşeye razı olmamız lazım.
Saygılarımla.....
  Konu kilitlendi.
Erhan Mert (Ziyaretçi)
Fresh Boarder
Gönderiler: 4
graphgraph
Cvp:TEMAD NEREDESİN 17/01/2009 04:32 Kanaat Notu: 1  
Değerli Arkadaşlarım,

TEMAD sitesinde yer alan sayın milletvekillerinin komisyonun 2/365 sıra sayısı ile görüşme gündemine aldığı kanun teklifinin 25.maddesinde yapılması istenilen değişiklik ile ilgili olarak internette yaptığım kısa araştırmanın sonuçlarını sizler ile paylaşmak istiyorum.

Yanda verdiğim linke (http://www.tbmm.gov.tr/sirasayi/donem23/yil01/ss322.pdf) tıkladığınızda karşınıza çıkan pdf dosyasının 24 ncü sayfasında gerçekten TEMAD sitesinde yer aldığı gibi İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı ve 5 Milletvekilinin teklifi var. Teklif kısaca şöyle (altta bulunan detaylara girmiyorum);

Sayfa-25 (İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı ve 5 Milletvekilinin Teklifi)

MADDE 25- 926 sayılı Kanunun EK-VIII ve EK-VIII/A sayılı cetvellerinin başlıklarına
“(Üstçavuş ve kıdemli üstçavuşlukta 3’er yıllık rütbe bekleme süresine tabi olanlar)” ibareleri ve aynı Kanuna EK-VIII/A sayılı cetvelden sonra gelmek üzere aşağıdaki EK-VIII/B sayılı cetvel ile EK-VIII/C sayılı cetvel eklenmiştir.

Sayfa-26 (Milli Savunma Komisyonunun Kabul Ettiği Metin)

MADDE 25- 926 sayılı Kanunun EK-VIII ve EK-VIII/A sayılı cetvellerinin başlıklarına
“(Üstçavuş ve kıdemli üstçavuşlukta üçer yıllık rütbe bekleme süresine tabi olanlar)” ibareleri ve aynı Kanuna EK-VIII/A sayılı cetvelden sonra gelmek üzere aşağıdaki EK-VIII/B sayılı cetvel ileEK-VIII/C sayılı cetvel eklenmiştir.

TEMAD sitesinde yer alan ve teklif ise tamamıyla farklı bir teklif.

İnsanın aklına ister istemez devletin resmi belgesinde yani komisyon raporunda yanlışlık yapılmayacağı, verilen teklif kabul edilmese bile, teklifin verildiği şekli ile, komisyonun ise kabul ettiği şekli ile yayınlanması gerektiği geliyor.

Bunun üzerine emin olmak için Milli Savunma Komisyonunda görev yapan ve raporu hazırlayan hanımefendi ile telefonda uzun bir görüşme yaptım. Size kısaca özetini anlatıyorum;
Konu ile ilgili TEMAD sitesinde yer alan teklif sadece bir öneri olarak gündeme gelmiş, ancak mali yük getiren her isteğe maliye bakanlığı direk olarak karşı çıktığından, teklif aşamasına bile gelmeden gündeme alınmamış yani resmi teklife dönüşmemiş. Bu nedenle resmi raporda bunun ile ilgili olarak bir bilgi yok. Konu ile ilgili olarak Sn.Nurettin Akman’ın yoğun bir şekilde çalıştığını, ve SGK ve Maliye bakanlığının olurunu almak için çaba sarf ettiğini öğrendim. Eğer konu olumlu sonuçlanır ise kanun Plan Bütçe Komisyonunda görüşülürken gerekli değişiklik teklifi yapılması sağlanacak. Tabi konuyu, sayın vekillerimiz daha ne yapsın, üzerlerine düşeni yapıyorlar, ancak engeller ile karşılaşıyorlar , ya da sadece gerçekleşmeyeceğini bile bile göstermelik, teklif diyemiyorum öneriler ile, geçiştirmeye çalışıyorlar diye yorumlayabilirsiniz.

Sonuç olarak konu yine, astsubay lafını duyunca iki elini birden kaldıran sayın Kemal abimize gelip takılıyor. Kemal abimizin icraat yapabilmesi içinde sayın başbakanımızın kararlı bir şekilde bakanına emir vermesi gerekiyor. Bu nedenle sonuca gidilebilmesi için komisyonlarda görev yapan milletvekillerinden çok sayın başbakana yakın birileri ile bu konunun görüşülmesi ve gündemde tutulması gerektiğini değerlendiriyorum.
  Konu kilitlendi.
M.AKPINAR (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 426
graphgraph
Cvp:TEMAD NEREDESİN 17/01/2009 04:56 Kanaat Notu: 66  
SEVGİLİ ERHAN,AÇIKLAMALARIN İÇİN TEŞEKKÜRLER,ANLAŞILAN HABER DAHİ OLMAMASI GEREKEN BİR AÇIKLAMA YAPILMIŞ,NEDEN ACABA;SANIRIM DURMAK YOK ,BEKLEMEYE DEVAM.
  Konu kilitlendi.
Osman Ada (Ziyaretçi)
Expert Boarder
Gönderiler: 34
graphgraph
Cvp:TEMAD NEREDESİN 17/01/2009 04:58 Kanaat Notu: 9  
Cengiz Bey verdiğiniz yanıtlar olumsuzda olsa bir çaba içinde olmanızı memnuniyetle karşıladım. Temad yönetimi göreve talip olmayı bırakın can atmıştır seçim sırasındaki gayretlerini çalışmalarda da göstersin istiyorum ,samimi olsun istiyorum, böyle günü geçiştiren gündeme bile alınmayan bir teklifi sitesinin baş köşesine koyupta bakın ben önerge verdirdim konunun ana kaynağına parmak koydum hikayesi ile diye hava atmasını istemiyorum. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Her konuda desteğe hazırız burada TEMAD dedikodusu yapmak için bulunmuyoruz destek için bulunuyoruz onun için bize mazeret ve laf üretmeyin başarın Eylem dahil hertürlü alternatifi kullanın bizden maddi manevi destek istiyin vermezsek o zaman konuşun ama şimdi lütfen polemiklerle uğraşmıyalım iş yapalım
  Konu kilitlendi.
M.AKPINAR (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 426
graphgraph
Cvp:TEMAD NEREDESİN 17/01/2009 05:11 Kanaat Notu: 66  
SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM,BİZLER TEMAD 'IN DÜŞMANI DEĞİLİZ,HASMI DEĞİLİZ,TAM AKSİNE DESTEKÇİSİ VE ÜYESİYİZ AMA ALDATILMAK VE ALDANMAKTA İSTEMİYORUZ,KİMSELERİN APTAL OLMADIĞINI KOLAYCA KANDIRILAMIYACAĞINI ARTIK SAYIN YÖNETİM ANLAMALIDIR,HEPİMİZ ARAŞTIRIYOR VE SORGULUYORUZ,AMA ŞU DENİRSE DİYECEK BİRŞEY YOK;TEMAD YÖNETİMİNİN YAPTIKLARINI VE AÇIKLADIKLARINI SORGULAMAYIN ,AMA KABÜL EDİN.İSTENEN BU İSE BİR ŞEY DİYEMEM AMA ARTIK ESKİ ALIŞKANLIKLARIN BIRAKILMASI GEREK,YÖNETİME NASIL GELİNDİĞİNİ HATTA SEÇİLMEK İÇİN NE TÜRLÜ ÇABALAR SARF EDİLDİĞİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ,MADEMKİ OLAĞANÜSTÜ İSTEKLE SEÇİME GİRİLDİ VE SEÇİM KAZANILDI O HALDE YAPILACAK LAR BİTTİ İSE HALA NE BEKLENİYOR,SAKIN ÖYLE TBMM SİNİN DİKMEN KAPISINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIZ FALAN GİBİ ADINA EYLEMCİK BİLE DENMİYECEK DURUMLARA GİRİLMESİN, BUNUN SONU FİYASKODUR,DAHA ÖNCE DENENMİŞ HİÇ SES GETİRMEMİŞTİR,HAL BÖYLE İKEN NEDEN BÖYLE ZAVALLI DURUMLARA DÜŞÜLECEĞİ BİLİNE BİLİNE BU YOLA GİRİLİR ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL,ECZACILARIN YAPTIĞI GİBİ HAFTA SONU,ÖNCE TÜM ŞB.LERİN KATILACAĞI BİR BÜYÜK MİTİNG,BUDA YETMEZ İSE UZUN SOLUKLU DAHA ETKİN EYLEM LERİN HALA ZAMANI GELMEDİMİ,CEVABINIZ NEDİR BİLMİYORUM AMA ,TARZINIZA BAKINCA AKLIMA HEP ŞU GELİYOR;DURMAK YOK BEKLEMEYE DEVAM.
  Konu kilitlendi.
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard