Biliyorum Temad arkasında dimdik durmamız gereken tek yasal temsilcimiz. Daha güçlü olabilmemiz için de mutlaka üye sayımızı artırmamız lazım. Hepsine tamam. Dışardan ahkam kesmenin kolay olduğunu, bilmem nerden bir görüşme randevusunun alınabilmesi için ne kadar beklendiğini bu işerin kolay olmadığını biliyoruz. Ama çıkar yol eleştirenleri, afaroz etmeye kalkmak, suçlu ilan edip, insanları benden, benden değil diye ilan etmeye kalkmak olmadığını da biliyoruz. Temad'ın üyeleri için gökteki yıldızları yere indirmesi zaten beklenmiyor ki. Tüm sorunlarımızın çözümünün ucu geliyor gidiyor, ya TBMM, ya MSB ya da GENKUR'a dayanıyor.. Alın size çözümü bu sayılan makamlara bağlı olmayan, Temad'ın üzerine düşse kolaylıkla, alnın akıyla halledebileceği bir sorun. Benin maaş almam için bir bankayı seçmem bu bankaya rant sağlıyor mu? Sağlıyor. Bu bir anlamda ticari bir sorun mu? Evet. Bu rantın bir kısmını devlet memurlarına yapıldığı gibi bana da aktramak mümkün mü? Neden olmasın, penim maaşım da sonuçta para değil mi, mümkün olmaması için hiç bir sebep yok. Tek başıma banka nezdinde tek bir emekli assubay olarak pazarlığa otursam tek başına ben mi bir şey ifade ederim, yoksa atıyorum, iki bin kişi birlikte mi bir şeyler ifade eder? Doğal olarak iki bin kişi? Bu iki bin emekli assubayı TÜSİAD'ın mı bir araya toplaması meheldir yokdsa TEMAD'ın mı? Gelelim bir yıl boyunca aynı bankadan maaş almak için noter tahhütnamesi konulu ipe un serme olayına; kim dedi kardeşim verilecek promosyonu illaki baştan peşin almak şart diye? Bir önceki yılın promosyonunu takip eden yılda işlenmiş olarak alsan olmaz mı? Promosyonu, şartı yerine getirmek için tahhüt edenler değil,bir gün bile aksatmadan yerine getirenler alır olur biter.. Sonuç olarak; Temad gider bankaya, ben maaş müşterisi olarak ( verdiğim sayı bir örnektir) ilk etapta 2000 bin kişi getirsem, bu kişilere yıllık ne kadar promosyon verirsin pazarlığını yapar. Bir kampanyayla üylerinden bu duruma istekliyim dilekçelerini alır. Döner bankaya, arkadaş benim getirdiğim her üye için veya benim üzerimden gelecek her üyeme aynı hakkın sağlanmasını istiyorum, ayrıca (yine örnek)benim adımı vererek gelen her üyeme vereceğin hakkın yüzde beşini bana bağış için keseceksin der. Bu durumu duyan, paranın kokusunu alarak derneğe gelen, dernekten uzak durduklarından sık sık şikayet edilen her meslektaşımızın önüne önce üyelik formu atılır. O zaman üye sayısı bir yılda nasıl ikiye katlanılırmış görülür. Son söz: "Tembele yumuş buyur, bin türlü mazeret üretsin." (yumuş buyurmak: görev vermek)
|