Hakan HEZER (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 350
|
Cvp:HÜKÜMET VE GENEL KURMAY 21/12/2008 00:19 |
Kanaat Notu: 32   |
Yükselen Ses yazan: Sayın HEZER kim (isyan) edecek Fax Mail kampanyasına katılmaktan imtina edenlerlemi?Emekli olmalarına rağmen hala postal giyme merakı içinde olanlarmı?Bunlar bizden değil KOMUTANIM diyenlermi?.Derneğinin adını sanını bilmeyenlermi? Hala Komutanlarını velinimet olarak görenlermi?
Aslında çok haklısınız,bunlar bizden değil komutanım diyenlerin vebali çok büyük ve ne yaık ki yine iş başındalar ve üyelere ulaşma gayret ve çabaları olmadığı gibi kendilerine ulaşan v üye olmak isteyenlerede kuşku ile yaklaşıyorlar hele seçim dönemlerinde.KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN ZİHNİYETİ İLE,TEMAD da görev yapmanın,TEMAd olmanın Kahvehanecilik ve tur oparatörlüğü olduğunu sananlar malesef yine işbaşında yine emret komutanımcılık yapmaktadır.Onun içidir ki...Derneğe üye olmayanlar kadar,derneği tanıtmayanlar ve dernekten nefret ettirenler birinci derecede sorumlu ve ne yazıkki hala görevlidirler.
SAYGILARIMLA
|
|
|
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir. |
Ersen Gürpınar (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 650
|
Cvp:HÜKÜMET VE GENEL KURMAY 21/12/2008 01:53 |
Kanaat Notu: 221   |
Arkadaşlar geçmişi ancak ders almak için irdeliyeceğiz Her kurum kendi yapısına göre yasalar hazırlar çıkarır hiçbirzaman İç işleri bakanlığının gereksinim duyduğu düzenlemeleri Tarım bakanlığı yapmaz Genelkurmay başkanlığı MSB lığına bağlı bir kuruluş olmayınca ve MSB.lığı da Genelkurmayın iç dinamiklerini yeteri kadar bilmeyince yasa teklifleri direkt genelkurmaydan geliyor.Bunun dışındaki tekliflere itibar edilmiyor; Doğrumudur elbette değil ama teamüller gereği uygulama bu şekilde yapılıyor. Birilerini suçluyarak sonuca ulaşmamız hele,hele hakaret ederek fikirlerimizi kabul ettirmemiz mümkün değildir Yalaklık mı yapacağız diyenlere elbette yapmıyacağız ama mücaadelemizi verirken muhataplarımızı bize yakışan tarzda eleştireceğiz saygı göstermeyen saygı göremez Unutmayalım ki bizler kişileri değil sistemi eleştiriyoruz. Yılların önyargıları ile oluşmuş sistemi değiştirmek için kimsenin elinde sihirli değnek yok kararlılıkla birlik ve beraberlik ruhu ile mutlaka adalet ve eşitliği sağlıyacağız lütfen kötümser olmayalım haklarımızın takipçisi olalım ve bu mücaadele için olumsuzlukları aşıp arkadaşlarımızında katılımını sağlıyalım
|
|
|
Okkes Kadri BACKİR (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 265
|
Cvp:HÜKÜMET VE GENEL KURMAY 21/12/2008 07:17 |
Kanaat Notu: 80   |
Okkes Kadri BACKİR yazan: ---HÜKÜMET VE GENELKURMAY--- - --ASSUBAY SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN BİRİ KİLİT, DİĞERİ ANAHTAR. -ANAHTAR VAR, KİLİT YOK. KAPIYI AÇAMAZSINIZ, -KİLİT VAR, ANAHTAR YOK. KAPIYI AÇAMAZSINIZ. KAPININ AÇILMASI HEM KİLİT'E HEMDE ANAHTAR'A BAGLI, DOĞRU KİLİT, DOĞRU ANAHTAR ANCAK KAPILARI AÇAR. BİZ KİLİT'İ DE ANAHTARIDA BOZARAK KAPIYI AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ. ---MADEM ASSUBAY SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ, ONUR MÜCADELESİNİN KAZANIMI İÇİN, AÇILMASI GEREKEN KAPININ KİLİDİ GENELKURMAY, ANAHTARI HÜKÜMET İSE HER İKİSİ İLEDE ""BİR ŞEKİLDE"" İYİ İLİŞKİLER KURULUP, HAKLI SORUNLARIMIZ, MESELELERİMİZ ANLATILMASI GEREKEİR İKEN MAALESEF BİZLER BU İKİ KURUMLADA HALA KAVGALIYIZ, NEDENSE.? -BİZLER, TASVİP EDERİZ, ETMEYİZ, GEREKTİĞİNDE SANDIKTA HÜR İRADEMİZİ KULLANARAK OYUMUZUN YÖNÜNÜ BELİRLERİZ. LAKİN BİZİM BU MAKAM VE KURUMLARLA KAVGA ETME GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ OLAMAZ. SADECE GÜCÜMÜZÜ GÖSTEREREK PAZARLIK YAPMA İMKANIMIZ OLABİLİR DİYE DÜŞÜNMEKTEN KENDİMİ ALAMIYORUM. -SAYGI DUYULMASI GEREKENLERE SAYGILARIMLA. -""KALBİ YUMRUK KADAR, YÜREGİ MANGAL GÖNÜL ERLERİNE SELAM OLSUN. ÖKKEŞ KADRİ BAÇKIR E.HAVA ASSUBAY UÇAK SİLAH TEK. 1972-17 ------------------------------------------------------- ---SAYGIDEGER MESLEKTAŞLARIM, AMACIM NE DEMOGOJİ, NEDE POLEMİK YARATMAK DEGİLDİR. YUKARIDA YAZDIGIM YAZIM, HATASI, GÜNAHI, SEVABI, HUKUKİ MESULİYETLERİ İLE TAMAMEN BENİM GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCEMDİR. - SAYIN ARKADAŞIMIZ, YAZIMA YORUMUNU YAPARKEN "" ŞİMDİ BİZ BU YAZININ NERESİNİ DÜZELTELİM"" TABİRİNİ KULLANMIŞ. ÜZÜLDÜM. BENİM MANTIĞIM VE KAPASİTEM BU. BUNU YAZDIM. BANA GÖRE DOĞRUSUDA BU. SİZLER AYRI DÜŞÜNCENİN SAHİPLERİ OLABİLİRSİNİZ. SAYGI DUYARIM. MANTIKLI BULURSAMDA KABULLENİRİM. -YALNIZ HÜKÜMET DEYİNCE BAZI SAYGIDEGER MESLEKTAŞLARIMIN AKLINA HEMEN A.K.P. GELİYOR. OYSA 85 YILLIK CUMHURİYET DÖNEMİMİZDE SEÇİLMİŞİ, ATANMIŞIYLA TAM 59 HÜKÜMET GÖRDÜ BU MİLLET. YANİ ORTALAMA HER 1.5 YILA TEKAMÜL EDEN BİR HÜKÜMET. BAZILARINA BELKİ OY VERDİK, BAZILARININ İCRAATLARINI BEGENDİK, BAZILARINDANDA NEFRET ETTİK, AMMA BİR GERÇEK VARKİ SEÇİM İLE VEYAHUTTA ATAMA İLE GELSELERDE T.C. HÜKÜMETLERİ OLARAK KABULLENİP, SAYGI GÖSTERMEK GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. BEN ŞU ANA KADAR SİYASİ YÖNÜMÜ 255 ADET FORM YAZIMDA, 8 ADET KÖŞE YAZIMDA, 50 CİVARINDA MESAJ PANOSU İLETİMDE HİÇ İŞLEMEDİM, SİYASİ YÖNÜMÜ BELİRTMEMEYE ÇALIŞTIM. OYSAKİ SİYASETLE İÇ İÇE YAŞAYAN BİR AİLENİN EVLADIYIM VEDE BENDE EMEKLİLİĞİMDEN SONRA SİYASETLE UĞRAŞTIM. BUGÜN PARLEMENTODA BULUNAN BİR SİYASİ PARTİNİN İZMİR MERKEZ İLÇE BAŞKANLIGINI YAPTIM. FAKAT BU PLATFORMDA BUNU HİÇ BİR ZAMAN GÜNDEME GETİRMEDİM. VE ŞUANDA SİYASETİN İ ÇERİSİNDE VE YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLAMAMA RAGMEN BUNU BU SİTEYE HİÇ BİR ZAMAN TAŞIMADIM. ÇÜNKİ Bİ LİRİMKİ BU SİTE SADECE ASSUBAY ONUR MÜCADELESİNİN KAZANIMI İÇİN VARDIR. BU ONUR MÜCADELESİ İÇERİSİNDE BULUNAN BÜTÜN E. ASSUBAY ARKADAŞLARIMDA SİYASİ YELPAZENİN MUTLAKA BİR TARAFINDADIR. GÜNÜ GELİR HÜR İRADELERİYLE OYLARINI TASVİB ETTİKLERİ SİYASİ PARTİYE SEÇİM ZAMANI VERİRİLER. SAYGI DUYARIM. SAGCISI, SOLCUSU BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ, ONLARA TAHAMMÜL GÖSTERMEK ADAP VE OLGUNLUGUMUZDUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. EVET İDDİA EDİYORUM, HÜKÜMET ANAHTAR, GENELKURMAY KİLİTTİR. -SAYGI DUYULMASI GEREKENLERE SAYGILARIMLA. -KALBİ YUMRUK KADAR, YÜREGİ MANGAL GÖNÜL ERLERİNE SELAM OLSUN. ---NOT, BU YAZIMDAN ÖTÜRÜ BENİM 72 OLAN KANAAT NOTUMU SAYIN ARKADAŞLARIMDAN BİRİ 71 'E DÜŞÜRDÜ. SAGOLSUN. BİZ YİNEDE DOĞRULARI YAZMAYA DEVAM EDECEGİZ. SAYGILARIMLA. --ÖKKEŞ KADRİ BAÇKIR E.HAVA ASSUBAY UÇAK SİLAH. TEK. 1972/17
|
|
|
yasarcakan (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 219
|
Cvp:HÜKÜMET VE GENEL KURMAY 21/12/2008 07:53 |
Kanaat Notu: 25   |
Sayın Baçkır, öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim.Bizler belirli bir yaşın üzerinde,belirli bir kültür seviyesinde ve farklı farklı düşüncelere sahip bir camiayız.Burada ortak paydalarımızda da bir arada buluşuyoruz.Yorumlar farklı farklı olabilir.Önemli olan iyi niyet ve seviyeli bir üslup kullanmaktır.Mevcut iktidarı benimsemeyenler olabilir.Ama kamuoyunun seçtiği bir iktidardır."makama saygıda mecburiyet,sevgide serbestiyet"olmalıdır.İktidarın değişmesi,malum seçimle olur.Beğenen oy verir,beğenmeyen oy vermez olur biter.Demokrasinin gereği de budur.
Bir gün bu cennet vatan,aksak demokrasi ile değil de tam demokrasi ile yönetildiği zaman GK Bşk.lığı da MSB'na bağlanır.Bizler de sorunlarımızı daha rahat çözeriz. Bizlerin sorunlarını çözmek için devletin MSB GK.Bşk.lığını adres gösteriyor.Bu olacak şey değil.Hem sorunlarımız için bize söz veren bir MSB.Hemde adres gösteren MSB.Sayın Bakan zaten bizim bakanımız falan değil.İktidarın bakanları içinde en başarısız olanı. Aslında derneğimiz bakanlığın önüne siyah çelenk koymalı. Varlığı ile yokluğu belli değil.Lüzümsuz bir bakanlık. Bence hergün GK.Bşk.lığı binasının önünde nöbet tutan askerlerimizin yanında ona da yer vermeliler.Sayın GK.Bşk.binaya girişte kendilerine gerekli direktifleri verdikten sonra binaya girer.Nasılsa protokolde sayın MSB,GK.Bşk.lığının gerisinde.Yıllarca MSB yapan Sayın Vecdi Gönül'ün bizlere verdiği ne var Allah aşkına.Hiç bir şey.Ama söz konusu Subay olunca,5 dakikada kabul edenler/etmeyenler/kabul edilmiştir.
Sayın meslektaşıma katılıyorum.Hak verilmez alınır.Derneğimiz özlük haklarımızı alma konusunda mutlaka yasal çerçevede bir eylem planı hazırlamalı ve bunu bizlerle paylaşmalıdır.Bu planı safha safha uygulamaya koymalıdır.Sabır sabır nereye kadar.
Bu devirde sesimizi duyuracak site/sitelerimiz var.Herkese sesimizi duyurabiliriz, duyuruyoruz.sanal alemde medyanın her türlüsüne sesimizi duyurabiliriz. Bizleri susturmak artık mümkün değil.Artık mızrak çuvala sığmıyor. yeter ki umutsuzluğa kapılmayalım.Yeter ki küsmeyelim.yeter ki birlik olalım.Yeter ki yasal çerçevede mücadelemize devam edelim.Derneğimiz de artık daha cevval olmalı.Şimdi ki devir iletişim devri.farklı düşüncelerde olsakta ortak paydamızda birleşmeliyiz. Saygılar bizden...1983-KKK
|
|
|
Tayyar (Ziyaretçi)
Junior Boarder
Gönderiler: 7
|
Cvp:HÜKÜMET VE GENEL KURMAY 21/12/2008 08:24 |
Kanaat Notu: 3   |
Değerli Okkes Kadri BACKİR Abiciğim. Öncelikle yazdıklarınızın büyük bir kısmına canı gönülden katıldığımı belirtmek isterim. Assubay hakları konusunda ideolojik yaklaşımların çözüm getirmeyeceğini düşünüyorum. Mesela arkadaşımızın birisi MSB Bakanımız için "kapıda nöbet tutan erlerden farkı yok" gibi güya bakanı rencide edici laflar etmiş. Ben bu sözleri yakışıksız buluyorum. Kilit ve anahtar eşleşmesine gelince... Askeri konularda, (bu konular ister haklar konusu, isterse teknik konular olsun) hiç bir hükümet genelkurmayı safdışı bırakarak tek başına bir karar alamaz. Bu, şimdiki hükümet için de geçerlidir, daha öncekiler için de...Efelikle falan da çözüme ulaşmak mümkün değildir. Haklarımız konusunda yegane çözüm mercii genelkurmaydır. Genelkurmayı ikna etmeden alınan kararların uygulama şansı yoktur. Ben; "ideal olan durumdan" bahsetmiyorum. Bu, bir gerçeğin tespitidir. Yani asıl olan budur. Yaşanan budur. Uygulanan budur. Daha nasıl anlatayım? Türkiyemizin gerçeğidir bu. Genelkurmayı ilgilendiren konularda; genelkurmay hazırlar, hükümet uygular. Burada Gnelkurmay gerçeği bilmiyor da değildir. Assubayların haklarının, özellikle gelir durumlarının, yıllar içinde geriye gidişi planlı bir olaydır. Bunun yanında, silah istihkakı gibi, assubaylıktan subay olma şartlarındaki iyileştirmeler gibi, sınıf okullarının MYO statüsüne yükseltilmesi gibi iyileştirmeleri de unutmamak lazımdır. Bunlarla yetinmenin de "çok büyük hata olduğunu" göz ardı etmemek lazımdır tabi. Bir de "komuatan yalakalığı" gibi laflar çok yakışıksız. Çözümü hamaset nutuklarında aramayıp, ilmi ve geçerli nedenleri önermek nasıl bir yalakalıktır acaba? Bunu bilenler dillendiriyor olmasınlar sakın? Son olarak Değerli Abimiz Okkes Kadri BACKİR "kanaat notunun birisi tarafından 72'den 71'e düşürüldüğünü" yazmış. Evet o birisi benim. Ama bu tamamen teknik bir hatadan kaynaklanıyor. Baktım herkesin bir kanaat notu var. Ama benim daha önce yazdığım yazımda kanaat notu "0" görünüyor. Hatta benim bir "kanaat notu butonum" bile yok. Ben de bu "kanaat notu ne olaki?" dedim ve bir butona bastım. O da sizinkine denk geldi. Sonra yükselteyim tekrar dedim. Ama "bu butonla 6 saatte bir defa oynayabilirsiniz" diye bir ikaz aldım. Durum bundan ibarettit değerli abiciğim. Bundan dolayı sizden özür diliyorum. Bu yazım bittikten hemen sonra yükseltme butonuna basıp hatamı düzelteceğim inşallah. Saygılarımı sunuyorum. Tayyar YILDIRIM (E)Hv.Asb.
|
|
|
Tayyar (Ziyaretçi)
Junior Boarder
Gönderiler: 7
|
Cvp:HÜKÜMET VE GENEL KURMAY 21/12/2008 08:26 |
Kanaat Notu: 3   |
İşte bir hata daha. Ben resmi yandaki profil köşesinde çıkacak zannettim. Ama karşımda böyle bir tablo görüyorum şimdi.
Bu da benim bilgisayar cahili bir adam olduğumu gözteriyor.
|
|
|
|