EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
HÜKÜMET VE GENEL KURMAY (1 izleyici)
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: HÜKÜMET VE GENEL KURMAY

#7371
Okkes Kadri BACKİR (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 265
graphgraph
HÜKÜMET VE GENEL KURMAY 20/12/2008 04:17 Kanaat Notu: 80  
---HÜKÜMET VE GENELKURMAY---
-
--ASSUBAY SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN BİRİ KİLİT, DİĞERİ ANAHTAR.
-ANAHTAR VAR, KİLİT YOK. KAPIYI AÇAMAZSINIZ,
-KİLİT VAR, ANAHTAR YOK. KAPIYI AÇAMAZSINIZ.
KAPININ AÇILMASI HEM KİLİT'E HEMDE ANAHTAR'A BAGLI, DOĞRU KİLİT, DOĞRU ANAHTAR ANCAK KAPILARI AÇAR. BİZ KİLİT'İ DE ANAHTARIDA BOZARAK KAPIYI AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ.
---MADEM ASSUBAY SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ, ONUR MÜCADELESİNİN KAZANIMI İÇİN, AÇILMASI GEREKEN KAPININ KİLİDİ GENELKURMAY, ANAHTARI HÜKÜMET İSE HER İKİSİ İLEDE ""BİR ŞEKİLDE"" İYİ İLİŞKİLER KURULUP, HAKLI SORUNLARIMIZ, MESELELERİMİZ ANLATILMASI GEREKEİR İKEN MAALESEF BİZLER BU İKİ KURUMLADA HALA KAVGALIYIZ, NEDENSE.?
-BİZLER, TASVİP EDERİZ, ETMEYİZ, GEREKTİĞİNDE SANDIKTA HÜR İRADEMİZİ KULLANARAK OYUMUZUN YÖNÜNÜ BELİRLERİZ. LAKİN BİZİM BU MAKAM VE KURUMLARLA KAVGA ETME GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ OLAMAZ. SADECE GÜCÜMÜZÜ GÖSTEREREK PAZARLIK YAPMA İMKANIMIZ OLABİLİR DİYE DÜŞÜNMEKTEN KENDİMİ ALAMIYORUM.
-SAYGI DUYULMASI GEREKENLERE SAYGILARIMLA. -""KALBİ YUMRUK KADAR, YÜREGİ MANGAL GÖNÜL ERLERİNE SELAM OLSUN.
ÖKKEŞ KADRİ BAÇKIR
E.HAVA ASSUBAY
UÇAK SİLAH TEK. 1972-17
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7372
abdullahektik (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 85
graphgraph
Cvp:HÜKÜMET VE GENEL KURMAY 20/12/2008 04:52 Kanaat Notu: 17  
DEGERLI MESLEKTASIM OKKES BEY.YAZINI DEGERLENDIRMEYE ALMA-
YANLAR DAHA COK BEKLERLER.OLAN 2 VE 3.DERECEDEKI ARKADASLA-
RA OLUYOR,ONLARA UZULUYORUM.TUZU KURU OLANLARA BIR SEY OL-
MUYOR.KAFAMIZA NE ZAMAN DANK EDECEK...BIRDE BOSUNA MI
AKINTIYA KUREK CEKIYORUZ DIYORUM...
SEVGI VE SAYGILARIMLA
ABDULLAH EKTIK
E.DZ.II.KAD.KD.BCVS.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7373
Tayyar (Ziyaretçi)
Junior Boarder
Gönderiler: 7
graphgraph
Cvp:HÜKÜMET VE GENEL KURMAY 20/12/2008 06:13 Kanaat Notu: 3  
Doğru söze kim ne diyebilir?

Elbette isteyen istediğini diyebilir. Diyebilir ama, doğruya yanlış yorum yapmak insanı baya zorlar. Zorlama da aşırı enerji isteyen bir şeydir. Hem enerji harcayaksın, hem de enerjini boşa harcayacaksın. Çalış çabala, sıfıra sıfır, elde var sıfır. Mantıklı bir eylem midir bu? Çözüm makamı kim? Ne tek başına genelkurmay, ne de tek başına hükümet.

O halde?

O haldesi şu: Bu vatan hepimizin mi? Çiftçisi, köylüsü, çobanı, cahili, okumuşu, askeri, sivili, subayı, assubayı, uzmanı, eri, kapalısı, açığı, pantolon giyeni, eteklisi, mantolusu, ceketlisi... Saçı uzunu, küpelisi, jölelisi, sakallısı, bıyıklısı, hacısı, hocası, sendikalısı, sendikasızı, Harranlısı, Konyalısı, İzmirli'si... Kısacası bu kesimleri daha binlerce, onbinlerce çoğaltmak, adlandırmak mümkün.

Çıkıyor biri sırf ideolojisine mağlup olup, hükümeti yerden yere vuruyor. Sanki bu gidip yarın bir başkası gelmeyecek. Sanki dün onlarcası gelmedi, gitmedi. Sanki kendi ideolojisine uygun zannettiği biri gelse yurdumun her yanında zambaklar açacak. Her yanı ireyhan kokuları saracak. Sanki yurdum insanının bir bölümünü topyekün sınırdışı etmenin bir yolu, kolay bir çözümü varmış gibi. Sanki şimdi birilerine karşı burnundan soluyanlar, yarın olunca rahatlayıverecekler, paraya para demeyecekler...

Bu ülkede, her dönemde, herhangi bir hükümet yoktur ki hakkında "vatan ihaneti" suçlaması yapılmamış olsun. Bakın 1959 yılında 50 yıl önce ne diyormuş Nazım Hikmet?

Insan olan vatanini satar mi?
Suyun içip ekmegini yediniz.
Dünyada vatandan aziz sey var mi?
Beyler bu vatana nasil kiydiniz?

Onu didik didik didiklediler,
Saçlarindan tutup sürüklediler.
Götürüp kâfire: «Buyur...» dediler.
Beyler bu vatana nasil kiydiniz?

Eli kolu zincirlere vurulmus,
Vatan çirilçiplak yere serilmis.
Oturmus gögsüne Teksasli çavus.
Beyler bu vatana nasil kiydiniz?

Günü gelir çarh düzüne çevrilir,
Günü gelir hesabiniz görülür.
Günü gelir sualiniz sorulur:
Beyler bu vatana nasil kiydiniz
1959
Nazim Hikmet

Benim vatanım bu kadar ucuz mu ki; yüz yıllardır satılığa çıkarılmış da alıcısı yok? Bu nasıl bir anlayıştır? Hükümetleri halk seçmiyor mu? Bu gün bunu seçtiyse, dün bir başkası değil miydi seçilen? Millet arayış içinde, millet dertlerine çare peşinde. Milletin elinde sadece sandık varmış gibi görünse de, ondan daha önemlisi akıl var akıl. Aklın ve bilginin çözemeyeceği hiç bir konu yok. Hem; "terörle bir yere varılamaz, bu yolun sonu uçurumdur" diyeceğiz, hem de çözüm makamlarını dışlayıp, olur olmaz ifadelerle onlara laf söyleyeceğiz.

Doğruları savunmak lazım. Doğruları herkes kafasına göre değil, toplumun ve ilmin genel kabul gördüğü doğruları savunmaktır asıl olan. İnanın, insan doğruları yazarken, parmaklar klavyenin üzerinde dans ediyor. Hiç takılmıyorsunuz, hiç yorulmuyorsunuz. Otomatiğe takıyorsunuz, kendiliğinden ortaya çıkıyor doğrular.

Genlekurmay ve hükümet, eğer ortada bir hak var ise, ki yıllardır var olduğunu savunuyor, yok olduğunu düşünenelere anlatmaya çalışıyoruz. O halde ilmi ve akli gerekçeleri hazırlayıp, usulü dairesinde çözüm makamlarına sunmak bizim görevimiz. Hamaset ile sonuç alınamaz bunu bilesiniz.

Mağdurların ve çözüm makamlarının hepsine birden saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum

Tayyar YILDIRIM
(E) Asb.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7381
Yükselen Ses (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 183
graphgraph
Cvp:HÜKÜMET VE GENEL KURMAY 20/12/2008 08:15 Kanaat Notu: 27  
Sayın BAÇKİR ,Birisi kilit birisi anahtar birisi hükümet birisi devletin kurumu Genelkurmay.Mesele Assubaylara gelince ya kilit yok yada anahtar,ama iş Subaylarla ilgili hadiseye gelince kilit hemen anahtara yaklaşıyor.Ne hikmetse 60 yıldır bu kilitle anahtar bir türlü buluşturulmak istenmiyor.Bizleride her ikisini bulmamız için ortaya atmışlar birisini bulsak diğerini buldurmuyorlar,Öz çocuğa kilit kendiliğinden gelirken üvey çocuk aramakla meşgul oluyor bunun içinde kavga çıkıyor.Hayatımız bu ikisini aranmakla son bulacak, herhalde ömrümüz yetmeyecek gibi görünüyor.Kilitte anahtarda ne yaparsan yap bir araya gelmek istemiyor.Saygılarımla..

Selçuk İÇER
E.Asb.976-26
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7382
Ersen Gürpınar (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 650
graph
Cvp:HÜKÜMET VE GENEL KURMAY 20/12/2008 08:30 Kanaat Notu: 221  
Eskilerin sorun ve sorunun çözümünün ayni kişide veya kurumda olduğunu belirtmek için kullandığı bir deyim vardı ÇEKİÇTE ELLERİNDE KOZ DA ELELERİNDE diye Genelkurmayın hem anahtar elinde hem kilit elinde bunun örneklerini çok gördük TSK nın katılmadığı tek lehimize olan yasa teklifi yüksek okul bitirenlere verilen üst derece idi allem edildi kallem edildi ya cumhurbaşkanı anayasa mahkemesini yalan beyan ile yanıttı yada AYİM hukuka aykırı karar verdi sonunda büro memurlarının başlangıç derecesine mahkum edildik.
AKP oyları ile komisyonda görüşülmeden meclis gündemine alınan CHP nin verdiği teklif yine AKP oyları ile hemde genelkurmay temsilcilerinin isteği gerekçe gösterilerek komisyona iade edilmedimi? Meclisin hür iradesi ile çıkarılan 1/4 derece ile ilgili madde meclis tarafından PARDON denerek geri alınmadımı? Bunlara neden önyargılardır .Şimdiki genelkurmay başkanımız umut verici konuşmalar ve adımlar atmıştır umarım gerçekleşir Sesimizi Sn. Umur Talu tüm Türkiye'ye duyurdu peki bizler duyurabildikmi?
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7385
Yükselen Ses (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 183
graphgraph
Cvp:HÜKÜMET VE GENEL KURMAY 20/12/2008 09:33 Kanaat Notu: 27  
Sayın Büyüğüm Ersen Bey: Genel Kurmay Başkanımız TSK nın tarihinde ilk kez Assubaylar için açılımlarda bulundu.Sayın TALU beyin sorunlarımızı yüksek trajlı Sabah gazetesindeki köşesinde sürekli gündemde tutması neticesinde sesimiz duyuldu.Bizler maalesef SESİMİZİ DUYURAMADIK,İLGİSİZ KALDIK HİÇ OLMADI YAKIŞMADI BİZLERE . BU KADAR GAYRET, BU KADAR EMEK, BU KADAR UMUT,YAZIK DEĞİLMİ ÜZÜLÜYORUM. Saygılarımla.

Selçuk İÇER
E.Asb.976-26
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard