1993 YILINDA MESLEGE BAŞLADIM. 1995 YILINDA HAREKAT VE EMRİNDE GÖREVLİ OLARAK BULUNDUGUM KOMANDI BÖLÜĞÜ MİSAFİRHANESİNDE GECİRDİĞİM BİR SİLAH KAZASI SONUCU YARALANDIM.''Laparatomi + Çekorafi + Tüp çekostomi + Apendektomi+ sağ Coman iliak ve otojen greft ile iliak ven onarımı ‘’ AMELİYATLARINI GECİRDİM 2008 YILINDA TSK GÖREV YAPAMAZ RAPORU ALDIM HAKKIMDA VAZİFE MALÜLLÜĞÜ KARARI VERİLİRMİ. ELİMDE (İLK KAZA RAPOR-GÖREVLENDİRME EMRİ-OLAY YERİ TUTANAGI) BELGELERİ MEVCUT. VAZİFE MALÜLLÜĞÜ KARARI VERİLMEZSE NE YAPMAM NEREYE MÜRACAT ETMEM GEREK BU KONUDA BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ. SAYGILARIMLA
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
Ersen Gürpınar(Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 650
Cvp:VAZİFE MALÜLLÜĞÜ 29/11/2008 20:04
Kanaat Notu: 221  
Yaralanmanız göreve ilişkin ise bunun sonucu oluşan malüllük vazife malüllüğü olarak geçer TSK da görev yapamaz raporu aldığınız zaman emekli sandığı size hangi malüliyet derecesini uygulayacağını bildirecektir Siz buna itiraz edebilir karar verileceği toplantıya katılabilir hatta sizi bu konuda savunacak doktor bulundurabilirsiniz. Size bu konudaki bilgi ve tecrübesi olan bir arkadaşım yardımcı olacaktır lütfen thk@oyak.posta.com adresine yazarak yardımcı olmasını isteyiniz.
janas(Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 157
Cvp:VAZİFE MALÜLLÜĞÜ 01/12/2008 05:11
Kanaat Notu: 23  
Değerli kardeşim öncelikle geçmiş olsun.
Olayın nasıl olduğu konusunu belirtmemişsin.Ama işin önemli yeride o.
Vazife malulü olabilmek için sadece görevli olmak değil,kazanında bu görevin etki ve tesirinden kaynaklanması gerekiyor.
Örnek: Nöbetçi Amiri/subayı olan bir rütbelinin kalp krizi sonucu vefat etmesini emekli sandığı görevden kaynaklı değil, içsel bir sağlık sorunundan kaynaklanmış olarak kabul ediyor.
Yani her olayın görev süresi içinde olması Vazife malulü olmaya yetmiyor.
Net cevap içinde sizin olayın detayı çok önemli.
saygılar.
Ersen Gürpınar(Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 650
Cvp:VAZİFE MALÜLLÜĞÜ 01/12/2008 08:04
Kanaat Notu: 221  
Konu vazife malüllüğünden açılmışken birçok arkadaşımızın mağdur olduğu adi malüllük konusu var. Malumunuz TSK dışında hiçbir kamu görevlisi bedeni rahatsızlığı nedeniyle resen (istiği dışında ) emekli edilmiyor ancak TSK Görev yapamaz raporu alan arkadaşlarımız alt derecelerden emekli olabiliyor bunlar emsallerinin derecelerine ulaşamıyorlar bu büyük bir haksızlık Taleplerimiz arasında TSK.da görev yapamaz raporu ile emekli edilenlerin emsallerinin yükseleceği dereceyi aşmamak üzere derece ve kadame terfisi yapmalarının veya en az bulundukları dereceye bir derece ilave edilmesini ısrarla talep edeceğiz birimizin derdi hepimizin derdi olmalıdır.