EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: YARDIM

yusuf21 (Ziyaretçi)
Junior Boarder
Gönderiler: 5
graphgraph
Cvp:YARDIM 29/11/2008 23:27 Kanaat Notu: 0  
ayim e ait sitede arama her şekilde yaptım ama bu kararın tam metne oradan ulaşamadım.arananan bir karar diye koymamışlar herhalde elinde olan varsa gönderirse memnun oluruz. bu konudaki gelişmeleri elbetteki paylaşacagız.desteginizi bekliyoruz.TEMAD a mesaj attık cevap bekliyoruz
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
Shaman (Ziyaretçi)
Fresh Boarder
Gönderiler: 4
graphgraph
Cvp:YARDIM 30/11/2008 19:51 Kanaat Notu: 1  
Konu ile ilgili mahkeme kararına ayim veya askeri yargıtayın int.sitelerinden erişmek mümkün olmuyor ancak ;

http://www.basbakanlik.gov.tr/bimer/index.htm adresindeki başbakanlık bilgi edinme merkezinden elektronik ortamdan başvuru yaparak, bilgi edinme kanunu kapsamında talep edebilirsiniz, sonuç maksimum bir ayda adresinize ve eposta adresinize gönderiliyor.

Çalışmalarınızda başarılar diliyorum , kılıcınız keskin , gazanız mübarek olsun
yusuf21 (Ziyaretçi)
Junior Boarder
graphgraph
Cvp:YARDIM 02/12/2008 00:38 Kanaat Notu: 0  
basbakanlık degil MSB nin bilgi edinme kanalından istedim insallah gelir
yusuf21 (Ziyaretçi)
Junior Boarder
graphgraph
Cvp:YARDIM 14/01/2009 03:49 Kanaat Notu: 0  
msb bilği edinme kanunu geregi istedigimiz dava metnini vermemek için kim dava etmiş konusu neymiş hangi daire bakmış vb. sebebler yazararak ancak bunların bildirilmesiyle cevap verilecegini yazdı bunları ben bulabilsem zaten sonuca ulasmam kolay olacak bu mahkeme kararı demek çok önemli ki ulaşmak bu kadar zormuş şimdide başbakanlıktan istiyecegim bakalım onlar ne diyecek.bu notu konuyu takip edenler için yazdım saygılar.
Yazdıgım yazı metni aşgıdadır
ASKERİ YÜKSEK İDARE MAHKEMESİNİN 6.12.1978 gün ve 1978/572 SAYILI MAHKEME KARARININ TAM METNİNİ ARAŞTIRMAKTA ANCAK ULAŞAMAMAKTAYIM.BU KONU İLE İLGİLİ OLARAK AYİM VE MSB ÜZERİNDE ARAŞTIRMA YAPTIM HATTA BİLGİ EDİNME KANUNU GEREGİ MSB DAN TALEPTE BULUNDUM.ANCAK ELİMDE BULUNAN SADECE KARARIN TARİH GÜN VE SAYI NUMARASIDIR. DOLAYISIYLA MSB CA VERİLEN CEVAPTA TARAFIMDAN İSTENEN KARARIN HANGİ DAİREYE AİT OLDUGU,TARİH SAYI NOLARI AYRICA DAVACI VEYA DAVACILARIN AÇIK KİMLİKLERİ,DAVA KONUSU SORULMAKTADIR. DAVA KONUSUNDA ASTSUBAYIN EMSALİNİN SUBAY DEGİL DEVLET MEMURUDUR HÜKMÜNÜN VERİLDİGİNİ İNTERNETTEN ÖGRENMİŞ BULUNUYORUM.TARİH SAYI NOSU YUKARIDA YAZDIGIM ŞEKİLDE BİLMEKTEYİM.BU MAHKEME KARARININ TARAFIMA GÖNDERİLEBİLMESİ İÇİN GEREGİNİ ARZ ADERİM.
Ersen Gürpınar (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 650
graph
Cvp:YARDIM 15/01/2009 01:12 Kanaat Notu: 221  
Değerli Kardeşim aradığınız karar 30 yıl öncesine ait şayet karar numarası ile AYİM sitesi arşivinden bulamadıysanız bunu mesele etmeyin o kararla assubaylar devlet memurudur demiyor ki başlangıç derecelerinde 657 Sayılı Devlet memuru kanunun genel idari hizmetleri sınıfı(Büro memurları) emsal alınır diyor Siz halen görevdesiniz Komutanlık önüne bir dilekçe yazıp o bölgede görev yapan devlet memurlarına tanınan hakkın size tanınmasını anayasanın eşitlik ilkesi gereğince talep edeceksiniz tabi size büyük ihtimal olumsuz yanıt verilecek bu yanıt tarihinden itibaren 60 gün içinde AYİM dava açacaksınız orasıda olumsuz karar verirse iç hukuk yolları tükendiği için AİHM başvuruda bulunacaksınız bu işlemler nedeniyle sizi kimse 211 sayılı yasadaki müracat şikayet hakkını çiğnediniz suçlamasında bulunamaz dava açma süreçi meşakkatli bir süreçtir daha önce size önerilmişti TEMAD hukuk komisyonundaki arkadaşlar yardımcı olmadılarmı ? olmadılar ise önerim profesyonel yardım almak için AİHM konusunda deneyimli bir avukat tutmanızdır bulunduğunuz yerdeki barodan bu isim almanız mümkün Kolaylıklar diliyoruz bu konuda maddi ve manevi destek gerektiği an lütfen bizi bilgilendirin yanınızda oluruz.
deryumdanışmanlık (Ziyaretçi)
Fresh Boarder
Gönderiler: 3
graphgraph
Cvp:YARDIM 15/01/2009 23:41 Kanaat Notu: 0  
yusuf21 yazan:
Kalkınmada öncelikli illerimizden Mardin de Astsubay olarak görev yapmaktayım.Mardin ve kalkınmada öncelikli diger illerde görev yapan polis,öğretmen gibi 657 sayılı kanuna tabii diger memur arkadaşlar gibi iki yıl hizmete karşılık bir yıl maaş derecemizde ilerleme ALAMAMAKTAYIZ .Sebeb olarak askeri personelin 926 sayılı kanuna tabi oldugu söylenmektedir.Asker olmamıza ragmen aynı zamanda devlet memuru oldugumuzu düşünmekteyiz.Bu haksızlıgın önüne geçebilmek için askeri yüksek idari mahkemesine başvurmayı hazırlanmaktayız.Bu konu hakkındaki fikirlerinize,yol göstermenize,eger varsa içtahat veya belgeye ihtiyacımız vardır.Yardımlarınızı bekliyoruz.çünkü AYİM in 6.12.1978 gün ve 1978/572 sayılı kararı ile astsubayın emsali subay değil devlet MEMURUDUR hükmünü verdigine dair bir bilgiye ulaştık. bu ne kadar işimize yarar araştırma içerisindeyiz.bu konuda hukuk sitelerinden cevap alamadık.yardımcı olabileceklerin şimdiden hepsine teşekkürler.

Değerli Arkadaşım,
Bu konu hakkında yardımcı olabilecek kendisi Hk.Alb. rütbesinden emekli olan ve halen İzmir'de ceza avukatı olarak çalışan AYİM ve AİHM konusunda bilgi birikimi olan ve Askeri Kanunları tam olarak bilen bir büyüğüm var. Adını ve adresini burada açıkça yazardım ancak reklam gibi anlaşılabilir diye şimdilik vermiyorum .(İstersen cep telefonu dahil verebilirim ) Bana bu konu hakkında biraz daha ayrıntılı bir mail yazabilirsen yada özel mesaj gönderebilirsen bende sizin adınıza kendisiyle görüşüp size bilgi verebilirim. En azından işin oluru yada olmazı konusunda net bir bilgi alabiliriz. İsterseniz kendisiyle sizde görüşebilirsiniz. Taktir sizin.
Saygılarımla
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard