EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: YARDIM

yusuf21 (Ziyaretçi)
Junior Boarder
Gönderiler: 5
graphgraph
YARDIM 27/11/2008 04:17 Kanaat Notu: 0  
Kalkınmada öncelikli illerimizden Mardin de Astsubay olarak görev yapmaktayım.Mardin ve kalkınmada öncelikli diger illerde görev yapan polis,öğretmen gibi 657 sayılı kanuna tabii diger memur arkadaşlar gibi iki yıl hizmete karşılık bir yıl maaş derecemizde ilerleme ALAMAMAKTAYIZ .Sebeb olarak askeri personelin 926 sayılı kanuna tabi oldugu söylenmektedir.Asker olmamıza ragmen aynı zamanda devlet memuru oldugumuzu düşünmekteyiz.Bu haksızlıgın önüne geçebilmek için askeri yüksek idari mahkemesine başvurmayı hazırlanmaktayız.Bu konu hakkındaki fikirlerinize,yol göstermenize,eger varsa içtahat veya belgeye ihtiyacımız vardır.Yardımlarınızı bekliyoruz.çünkü AYİM in 6.12.1978 gün ve 1978/572 sayılı kararı ile astsubayın emsali subay değil devlet MEMURUDUR hükmünü verdigine dair bir bilgiye ulaştık. bu ne kadar işimize yarar araştırma içerisindeyiz.bu konuda hukuk sitelerinden cevap alamadık.yardımcı olabileceklerin şimdiden hepsine teşekkürler.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
cemalkiyi (Kullanıcı)
Expert Boarder
Gönderiler: 24
graphgraph
Cvp:YARDIM 27/11/2008 04:29 Kanaat Notu: 5  
Anılan madde 657 sayılı devlet memurları kanununda vardır ve bu bölgelerimizde görev yapan tüm memurlar 2 yıl görev karşılığında 1 kademe almaktadırlar. Bizlere işlerine geldiği zaman emsaliniz devlet memurlarıdır derler. işlerine geldiği zaman siz 926 sayılı kanuna tabisiniz devlet memurların kanununa tabi değilsiniz derler. Bu kanun çıkarılacağı zaman genelkurmay başkanlığından görüş istediklerinde, yetkililer bu sistem bizde hiyerarşiyi bozar bizim kanunumuzu bu kanundan istisna tutun diyerek tüm askeri personeli mağdur etmişlerdir. TEMAD Genel Başkanlığının uğraştığı (uğraşması gereken) konulardan biride budur. Saygılar.
Ersen Gürpınar (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 650
graph
Cvp:YARDIM 27/11/2008 06:47 Kanaat Notu: 221  
Bu konu daha önce dile getirildi; Değerlendirmesi için Temad yönetimine yazıldı Sn.Cemal Kıyı arkadaşımız kapsama alınmama nedenini yazmış AYİM dava açabilmeniz için bu konudaki dilekçenizin sıralı amirler tarafından olumsuz yanıt verilmesi üzerine mümkündür Konu assubaylar kadar subayları da ilgilendiriyor ama onların kademeye ihtiyaçları yok çünki subaylar 4 yıllık fakülte mezunlarından bir üst dereceden göreve başlıyor yüksek okul biteren assubaylar 30 yıl önce ya Cumhurbaşkanının Anayasa mahkemesini yanıltması yada sizin tarih ve sayısını verdiğiniz AYİM nin hukuka aykırı kararı ile mağdur edildiler ASB.MYO öncesi yüksek okul bitirenler büro memuru gibi göreve başladı Asb. MYO yasasınıdan sonrada birçok memurdan daha alt kadamede göreve başladık Müracaatınıza ret yanıtı aldıktan engeç 60 gün içinde uygulamanın Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu iddiası ile AYİM dava açabilirsiniz buradan tatmin edici karar çıkmaz ise AİHM başvuru hakkınız var bu tür başvuruları deste vermemiz amacı ile bizlerle paylaşmanızı öneriyoruz
DAHA AÇARKEN MUTLAKA PROFESYONEL YARDIM ALIN
yasarcakan (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 219
graphgraph
Cvp:YARDIM 27/11/2008 07:07 Kanaat Notu: 25  
Sevgili Yusuf21,
Konu ile ilgili sitemizin MEVZUAT başlıklı linkinden ASSUBAYIN EMSALİ KİMDİR? konulu bir başlık var.Bu başlıkta emsalimizle ilgili yargı kararlarına ulaşabilirsiniz.
yusuf21 (Ziyaretçi)
Junior Boarder
Gönderiler: 5
graphgraph
Cvp:YARDIM 29/11/2008 19:41 Kanaat Notu: 0  
ayim in 6.12.1978 gün ve 1978/572 sayılı kararı ile astsubayın emsali subay değil devlet memurudur hükmünü verdine dair mahkeme kararına int.bulamamaktayım.bu kararın tam metnine nerden ulasabilirim
Osman Ada (Ziyaretçi)
Expert Boarder
Gönderiler: 34
graphgraph
Cvp:YARDIM 29/11/2008 20:42 Kanaat Notu: 9  
MSB web sitesinden yüksek askeri idari mahkemenin web sitesine ulaşabiliyoruz arama bölümünde karar numarasından ulaşırsınız, başarınız bizlere de emsal olacaktır.Konuyu temada iletin onların hukukçuları var size yardımcı olurlar bizede gelişmeleri bildirirsenin memnun oluruz.Başarılar dilerim
Temad adresi Cemre sokak no.12 Kolej-Ankara
mail. temad@temad.org faks- 0312/4333392 tel-03124339394
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard