EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
Cvp:ÖZLEDİGİMİZ TEMAD (1 izleyici)
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: Cvp:ÖZLEDİGİMİZ TEMAD

#4004
Okkes Kadri BACKİR (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 265
graphgraph
Evet burası TEMAD 25/04/2008 04:48 Kanaat Notu: 80  
---- Can dostum bir devre arkadaşımın rahatsızlıgını duydum. O'da 1975 ocak gazisi, bilgili, kültürlü, seviyeli Assubay gibi bir Assubay. Benim gibi 3/2 sinden emekli oldugu için almış oldugu açlık seviyesindeki maaş yetmeyince eglenecegi, dinlenecegi, 1974 te kanını ve terini akıttıgı kıbrıs'a tatile gidecegi yerde çalışmayı yeglemiş, 60 'a yaklaşan yaşı nedeniylede yorgun bedeni daha fazla dayanamamış bu acımasız ve adaletsiz yaşamın sitresine. Düşmüş yataga.
---- Duyarımda gitmemmi delikanlı çagımızdan beri aynı kaderi paylaştıgım, aynı somunu bölüştügüm aynı haksızlıklara ugradıgım, o haksızlıklar nedeniyle baş kaldırınca aynı koğuşta aylarca ceza yattıgım can dostumun yanına.
---- Hadi hanım hazırlan Recep'in ziyaretine gidiyoruz Ankara'ya dedim.
" Yapma bey ben gelmiyeyim ikimizin gidip gelmesi dünya para sen yalnız git benimde geçmiş olsun dileklerimi ilet""

---- Hayır olmaz beraber gidecegiz. Ne yapalım bir iki ay kemerleri sıkar büteçeyi dengeleriz.
----O Akşam hareket ettik Ankara'ya. Sabah Ankara'dayız. Otogardan servisle Kızılay Meydanına kadar ücretsiz bir hizmet. -""Hanım biraz yürürsek Recep'lerin semtine giden Belediye otobüslerinin duragına varırırız. Birde taksi parası vermeyelim olmazmı"". - "" Olur bey yürüyelim.""
----Ana caddede ilerliyoruz, Ankara'da epey degişmiş gelmeyeli. Koşuşturanlar, ithal , pahalı mallarla dolu vitrinlere bakınanlar genç, yaşlı yüzlerce binlerce insan.
----Az daha ileride bir kalabalık var ama alışılmışın dışında bir kalabalık bu öyle sıradan degil. Bir ara ""girme arkadaş şu kalabalıga, sen buraya hasta ziyaretine geldin, yürü git"" diyorum kendi kendime lakin birden birede kendimizi kalabalıgın ortasında buluyoruz. Resmi elbiseli korumalar, bürokrat kıyafetli siviller, çelenkler, çiçekler.
Usulca yaklaşıyorum,
-""Hayırdır birşeymi var, nedir bu telaş"" diyorum bir görevliye.
-""Dernek Genel Merkezine Başbakan gelecekte""
Burası ya TÜSİAD yada MÜSİAD diyorum kendi kendime demek genel merkezlerini Başbakan'a yakın olsun diye buraya taşımışlar.""- Hadi hanım şöyle kıyıdan köşeden biz yolumuza devam edelim."" Dur hele Allah iyiligini versin bak dernegin kapısında ne yazıyor TEMAD. Arkadaş bu bizim Tüm Ezilen Magdur Astlar Dernegi yani (temad) degilmi? nasıl TEMAD olmuş bu.
-"" Beyefendi, O eskidendi haberiniz yok galiba Yönetim degişti, Kaptanlık pazu bandı ehil ellerde artık dünde Milli Savunma Bakanı buradaydı Şimdide Başbakan geliyor, Ana Muhalefet partisi de randevu istemiş ama görüşebilirmi bilmem.""


---"" Beyyy, Çay hazır uyan artık kahvaltımızı yapalım"".


Rüyalarımızın gerçekleşme zamanı yakındır. Endişeniz olmasın.
Saygılarımla.
Ökkeş Kadri BAÇKIR
Nisan-2008
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#4005
Okkes Kadri BACKİR (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 265
graphgraph
Cvp:Evet burası TEMAD 25/04/2008 05:03 Kanaat Notu: 80  
---Yahu Hanım bırak Allahını seversen şu kahvaltıyı, Başbakan TEMAD Genel Başkanıma ne diyor onu bir dinleyeyim, olmazmı.


Saygılarımla.
Ökkeş Kadri BAÇKIR
Nisan 2008
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#4012
gejdur (Kullanıcı)
Senior Boarder
Gönderiler: 16
graphgraph
Cvp:Evet burası TEMAD 25/04/2008 08:14 Kanaat Notu: 7  
Kıymetli abimiz çok güzel şeyler yazıyorsunuz. Assubay tarihi gibi desem abartılı değil. Çekilen eziyetler ve mücadele tarihinizi en baştan ve drli toplu yazmanız inanın tarihe bir belge olarak kalacaktır.
sanırım bunları okuyan kimi leri utançlarından hangi
ülkede olduklarını bile unutacaklardır.Hani AB diyorlar ya! Sadece hadi ordan diyorum. Önce devletin hesabından paralı köle tutma sevdanızdan vaz geçiniz.Selamlar.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#4013
HasanYOLDAS (Kullanıcı)
Gold Boarder
Gönderiler: 45
graphgraph
Cvp:Evet burası TEMAD 25/04/2008 10:52 Kanaat Notu: 18  
Sayın Ökkeş Ağabeyim,
Öncelikle; sizi bizi terketmemiş olarak görmek ne güzel Zaten bunu yapamayacağınızı ben çok iyi biliyordum
Rüyanız bile olsa, okurken öyle büyük bir mutluluk yaşadım ki!.. Aslında bu rüyanın gerçek olması tamamen bizim elimizde.TEMAD'ımızı gerçek işlerliliğine ulaştırdığımızda bunlar zaten olası şeyler.Tabi öncelikle biz tüm emekli assubaylar TEK YÜREK, TEK YUMRUK olmak zorundayız.Emekli tüm assubayların TEMAD'a üye olmaları için hepimiz seferber olmalıyız.Şairin de dediği gibi; GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ ÇOCUKLAR!...
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#4014
Salih tuzcu (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 77
graphgraph
Cvp:Evet burası TEMAD 25/04/2008 23:04 Kanaat Notu: 14  
Şu site ve mesaj grubuna üye olanları heyecanının onda biri görevi bizi temsille görevli olanlar da olsa bu rüya gerçekleşir.İşte bu yüzden bizleri karşı grup ve davamıza zarar verenler olarak tanıtıp günü kurtarmaya çalışıyorlar Laf kalabalıklığı ile değil hangi yazı hangi faaliyetle zarar verdiğimizi somut olarak gösterebilirlermi? Geçen biri ile tartıştım önyargılı dernekçilikten başka hiçbir faaliyet ten bahsedemiyor ama beyni yıkanmış ayni şeyi ona sordum siteye bile girmemiş siz toplumu ASSUBAY-ASTSUBAY olarak bölüyorsunuz dedi EL İNSAF üyelerine bunu telkin eden icraatsız,kararsız yöneticiler bizi temsil etmeye hakları varmı? Sn. Baçkır rüyamız birgün gerçekleşecek imanıyorum
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#4037
Serafettin Turgay (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 160
graphgraph
Cvp:Evet burası TEMAD 27/04/2008 11:36 Kanaat Notu: 23  
Saygıdeğer büyüğüm gerçekleri rüya tatlılığında o kadar güzel anlatmışki.
Rüya görenler bile uyandıklarında bu güzel gerçekle karşılaşırlar aslında. Yeterki kastına, inadına görmemek için gözlerini kapatmasınlar.
Görünen köy kılavuz istemez demiş atalarımız .Sanki Assubay camiasının geleceğini işaret edercesine.
Kimimiz, "Evet burası TEMAD" diyoruz , burdan hiç birşey olmaz dercesine.
Kimimiz , "Evet burası TEMAD" diyoruz , gönül vermişcesine, her zoru yenip, her hakkın alınacağına güvenmişcesine .

Görmek için bakan gözler ; kırkında da olsa , yetmişinde de olsa pırıl pırıl kişiler görür burada , TEMAD' da. Düşünen, fikir üreten , yapan , paylaşan.

"Evet burası TEMAD", bu ocağa birazcık güleryüz, birazcık sıcaklık, birazcık İNSANLIK servis edildiğinde yönetimlerince ; kırkından yetmişbeş yaşına kadar ,ne kadar üzgün ne kadar küskün varsa , camiasına , TEMAD ocağına yeniden dönerler.

"Evet burası TEMAD" , sevgi dolu, saygı dolu, haklarının alınacağına , adaletsizliklerin son bulacağına ÜMİT dolu.

Bu sevgi ,saygı asla kaybolmayacak , kenetlenip tek yumruk olan bu camia tüm haklarını mutlaka alacak, asil kişiliği, vakur duruşu , kendine yakışır davarnışlarıyla herkese örnek olacaktır.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard