EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
SEÇİMLER VE TEMAD TÜZÜĞÜ (1 izleyici)
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: SEÇİMLER VE TEMAD TÜZÜĞÜ

#5876
Ersen Gürpınar (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 650
graph
Cvp:SEÇİMLER VE TEMAD TÜZÜĞÜ 26/09/2008 06:57 Kanaat Notu: 221  
Sayın Meslekdaşlarım
Ben hukukçu değilim biz sizlere TÜZÜK hükümlerini yazdık ve kişisel yorumlarımızı ekledik Kişisel yorumlarımızda hep iyi niyetimizi koruduk size az önce yazdığım yorum sırasında bir hukukçu arkadaşımızla konuştum kendisi yapılan işlemin HUKUK açısından zedelenmiş olduğunu belirti. Şöyleki Tüzük KASIM ayına kadar genel kurul seçimlerinin yapılmasını emrediyor bu süre zorunlu hallerde 1 ay uzatılabiliyor (Zorunlu halin de hukuki dayanağı olması gerek ) zorunlu hal kabul edilse bile KASIM ayı sonuna kadar seçimleri tamamlamanız ancak bu tarihten iki ay önce de delege seçimlerini yapmanız gerekiyor delege seçimleri 15 Ekimde yapılacağından 2 aylık süre zaten kalmıyor bu da yapılacak seçimleri itiraz halinde geçersiz saymaktadır. Bunun için yönetimin istifa edip tüzükteki olagan üstü seçim takvimi işletilmelidir. (Yine mevcut yönetim aday olsun bizce mahzuru yok. Teşkilatları ve üye sayısı ile övünen tetikçileri vasıtasıyla bizim uyarı ve eleştirilerimize tahammül gösteremeyen yönetim maalesef zaafa düşmüştür bu Ahkam değil hukukçu görüşüdür.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#5881
Gürcan (Kullanıcı)
Gold Boarder
Gönderiler: 42
graphgraph
Cvp:SEÇİMLER VE TEMAD TÜZÜĞÜ 26/09/2008 09:30 Kanaat Notu: 5  
Anlamadığım bir konu ,delege seçimleri açıklamasında,dernek aidatların da görüşülerek karara bağlanacağını yazmış,şaştım doğrusu,tahmini bütçe olmadan böyle bir karar alınabilirmi,ne kooparatiflerde nede konut sitelerinde bu kararlar tahmini bütçe ortaya çıktıktan sonra görüşülür ,ne oldu kanun mu değişti.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#5886
bergamalı (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 53
graphgraph
Cvp:SEÇİMLER VE TEMAD TÜZÜĞÜ 26/09/2008 09:45 Kanaat Notu: 18  
Saygıdeğer Meslektaşlarım,

Mevcut “Temad Tüzüğü”ne göre Ankara Delege Seçimleri ve devamında yapılacak olan Genel Merkez Büyük Genel Kurul Toplantısı hakkındaki görüşlerimi açıklamaya çalışacağım.

GENEL KURULLARIN OLAĞAN TOPLANMA ZAMANI VE YERİ:


MADDE 19. Dernek ve Şube Genel Kurul Toplantıları dernek Genel Merkezi ve Şube Merkezlerinin bulunduğu yerde 3 yılda bir olmak üzere ; şubeler Haziran ayına kadar, Genel Merkez Büyük Genel Kurul toplantısı Kasım ayına kadar yapılır. Zorunlu hallerde bu tarihler bir ay sonraya alınabilir.

Temad’nin Tüzüğüne göre Ankara il başkanlığı delege seçimlerinin de haziran ayına kadar yapılmasında bir sakınca teşkil etmediği görülmektedir. Uygun süre içinde neden yapılmaz,anlam veremiyorum…..

Genel Merkez Büyük Genel Kurul toplantısı ise normal şartlarda en geç 31 Ekim tarihinde yapılmalıdır.Bu durumda zorunlu hallerin uygulanabileceği (Zorunlu halin hukuki olması gerekir,Tüzükte zorunlu haller belirtilmediğine göre Temad Yönetimi’nin keyfiyeti de zorunlu bir hal midir?) düşünülse bile Genel Merkez Büyük Genel Kurulunu’nun en geç 30 Kasım tarihinde yapılması gerekmektedir.Aralık veya başka bir aya kalması durumunda mutlak hukuki bir durumun ortaya çıkacağı görülmektedir.Temad Yönetimi’nde Hukukçu meslektaşlarımızın da olmasına rağmen böyle bir hukuki durumun meydana gelmesi hoş olmasa gerek.

DERNEK BÜYÜK GENEL KURULUNDA ŞUBELERİN TEMSİLİ

b- Dernek Genel Merkezi aynı zamanda Ankara İl Başkanlığını da bünyesinde bulundurduğundan Büyük Genel Kurulda oy kullanacak Genel Merkez delegelerini kayıtlı üyeler arasından (a) şıkkındaki esaslara göre Genel Kuruldan en az iki ay önce seçer.

Bu durumda Genel Merkez Büyük Genel Kurulunun tüzüğün yetki verdiği zorunlu haller kapsamında en son erteleme süresi olan 30 Kasım günü yapılacağını düşünürsek Genel Merkez Büyük Genel Kurulunda oy kullanacak olan Ankara Genel Merkez Delege Seçimlerinin en geç 30 Eylül gününe kadar yapılması gerekmektedir.Burada da hukuki bir durumun ortaya çıkacağı görülmektedir.


GENEL BAŞKANIN GÖREV VE YETKİLERİ

5.Yapılması gerektiği halde, yapılmayan işlerden Genel Kurul'a karşı sorumludur.
8.Derneğin genel faaliyetlerini kanun, tüzük ve Genel Kurul kararına göre düzenler ve yapılmasını sağlar.

Tüzüğün ilgili maddesi Temad Genel Başkanı’nın görevini tüzüğe uygun yapmadığını,ihlal ettiğini net bir şekilde ortaya koymaktadır.


TEŞKİLATTAN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖREVLERİ

e-Şube ve Genel Merkez Genel Kurulları' nın zamanında ve kanun ile tüzüğe uygun olarak toplanmasını planlar, yapılacak işleri tertiplemede şubelere ve ilgililere yardımcı olur.

Aynı şekilde “Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı”nın da görevini ihmal ettiği açıkça görülmektedir.


DENETLEME KURULLARININ GÖREVLERİ

d.Denetleme Kurulları, tüzük ve mevzuatta gösterilen diğer görevleri yapar.


Görüldüğü gibi Tüzükte, Yüksek Denetleme Kurulu’nun seçimlerin tüzüğe uygun yapılıp yapılmayacağının denetlenmesi konusunda yukarıdaki maddeden başka net bir görevi görülmemektedir.

Seçimlerin nihai sonucunda yapacak bir çok işimiz varken, umarım bir de hukuksal işlerle uğraşıp gereksiz zaman kayıplarına neden olunmaz.Hukukçu arkadaşlarımızın yine de bir çıkar yol bulabileceği inancımı koruyarak (Sayın ERSEN GÜRPINAR’ın dediği gibi Temad Yönetim Kurulu’nun istifa edip olağanüstü seçim yapılması gibi)saygılarımı sunuyorum..
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#5887
Hakan HEZER (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 350
graphgraph
Cvp:SEÇİMLER VE TEMAD TÜZÜĞÜ 26/09/2008 09:46 Kanaat Notu: 32  
BUNLARIN ZATEN İŞİ GÜCÜ YOK,BİR ASSUBAY NASIL KAZANIRIZ DERTLERİ YOK,ÜYE AİDATI NASIL ALIRIM,NASIL CEBREN VE HİE İLE HİÇBİ EMEK KATMADAN ORDUEVİNDE DÜZENLEDİKLERİ YEMEKLERİN ÜZERİNE BİR YÜZDE ON YADA YİMİ KOYUP İYİ NİYETLİ ÜYELERİ NASIL ASSUBAYLIK ADINA KAZIKLARIM DERTLERİ BU,TURLAR CABASI.AÇIKLAYIN TÜM ÜYELERE BİLANÇOLARINIZI...
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#5888
Hakan HEZER (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 350
graphgraph
Cvp:SEÇİMLER VE TEMAD TÜZÜĞÜ 26/09/2008 09:50 Kanaat Notu: 32  
PEKİ YAPILAN HUKKSUZLUK ORTA İSE BU DERNEK HEPİMİZİNSE,BU KOLTUĞA YAPIŞMIŞ KİŞİLERİ SİLAH ZORUYLAMI İNDİRECEĞİZ,RESMEN HUKUKSUZLUK VE TEMAD GNL.MERKEZ YÖNETİMİNİGASP EDİYORLAR.BUNA KİM DUR DİYECEK.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#5890
bergamalı (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 53
graphgraph
Cvp:SEÇİMLER VE TEMAD TÜZÜĞÜ 26/09/2008 17:16 Kanaat Notu: 18  
Saygıdeğer Meslektaşlarım,

Seçimin yapılması için bir çıkar yol bulunması umuduyla farz edelim ki "Temad Yönetim Kurulu"son çare olarak istifa ederek -zararın neresinden dönersek kardır düşüncesiyle-Olağan Üstü Genel Kurul kararı alındı.Merakımı bağışlayın;Ankara Genel Merkez Delege Seçimlerinin tüzükte emredilen süre içinde yapılamadığından-veya yapılmadığından-dolayı seçilen delegeler Genel Merkez Büyük Genel Kurulda oy kullanırlarsa yapılacak seçim yarışını kaybedecek herhangi bir grubun veya adayın seçimin sonucuna itirazı durumunda yine hukuksal bir durum ortaya çıkmayacak mıdır?-Seçilecek Ankara Genel Merkez Delegelerinin oy kullanmaması farklı bir durum yaratabilir;hukukçu arkadaşlarımızın dikkatine...- Seçime katılan delege veya adaylar seçimin sonucunu kabullenip itiraz sürecinde suskunluğunu korurlarsa diyecek bir şey olamaz;konu kapanır gider,o ayrı bir durumdur.Hukukçu arkadaşlarımızı iyi bir sınav bekliyor sanıyorum.Saygılarımla........

Mehmet Emin Atılgan
E.Ord.Oto Tek.Kd.Bşçvş.
1977/95
İzmir
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard