EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: ÖGRETMEN EVLERİ

Okkes Kadri BACKİR (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 265
graphgraph
Cvp:ÖGRETMEN EVLERİ 12/11/2008 15:21 Kanaat Notu: 80  
Okkes Kadri BACKİR yazan:
----DUYAR GİBİ OLUYORUM, ""-NEREDENDE ÇIKTI BU ÖGRETMEN EVLERİ, BUNUNDA SIRASIMI"" DEDİGİNİZİ. BELKİDE BAŞKA BİR ARKADAŞIM BÖYLE BİR BAŞLIK ATSA İDİ ""- BANA NE YAHU ÖGRETMEN EVLERİNDEN"" DİYEBİLİRDİM BENDE.
-TOPLUMUN BAZI KESİMLERİ, SOSYAL AKTİVİTELERİNİ GERÇEKLEŞTİRSİN, MORAL DEPOLASIN, HASRET GİDERSİN DİYE DERNEKLER KURAR, O DERNEKLERİN LOKALLERİNDEDE TOPLANIP HASBİHAL EDERLER.
-KAMUDADA BU VE BUNA BENZER LOKAL VS. GÖREVLERİ GÖREN , ÇALIŞAN VE EMEKLİLERİNE HİZMETLE MÜKELLEF OLUŞUMLAR VARDIR. ORDU EVLERİ, ÖGRETMEN EVLERİ, POLİS EVLERİ GİBİ.
-BİR AN DÜŞÜNDÜM, SABAH KALKTIK, KARŞI CADDEDEKİ ""ÖGRETMEN EVİNİN"" TABELASI DEGİŞMİŞ. ""İLKÖGRETİM ÖGRETMEN EVİ.""- BİR DİGERİ ""- LİSE ÖGRETMEN EVİ"" BİR DİGERİ "" YÜKSEKOKUL ÖGRETMEN EVİ"" VE İLKÖGRETİM ÖGRETMENİM, DEVAMLI GİTTİGİ "" ÖGRETMEN EVİNE GİDİYOR.
-KAPIDAKİ GÖREVLİ,
-"" HOCAM SİZ NE ÖGRETMENİYDİNİZ ?.
HOPPALA, BUDA NEREDEN ÇIKTI.
-"" İLKÖGRETİM ÖGRETMENİYDİM.
-"" HOCAM GİREMEZSİNİZ, BU ÖGRETMEN EVİNE ÇÜNKİ BURASI M.E.BAKANLIGI EMRİYLE LİSE ÖGRETMEN EVİ OLDU.
-HAYDA. İŞE BAK, ÖGRETMENSİN VE ÖGRETMEN EVİNE GİREMİYORSUN.
-"" SAYIN GÖREVLİ, BEN EMEKLİ LİSE ÖGRETMENİ AHMET BEYE BİRAZ MEMLEKETTEN GÖNDERİLEN PEKMEZDEN GETİRMİŞTİM. DÜN EPEY HASTAYDI.BİZİM ORALARIN DUT PEKMEZİ, ÜŞÜTMEYE VE HALSİZLİGE İYİ GELİR, MERAKTA EDİYORUM NASIL OLDU DİYE, GETİRDİGİM PEKMEZİ VEREYİM HİÇ OLMAZSA.
-"" GİREMEZSİN HOCAM. İSTER KAPIDA BEKLEYİN, İSTER AKŞAM EVİNE GÖTÜRÜN O PEKMEZİ.
-LİSEYİ BERABER BİTİRMİŞTİK. ÇOŞKUN VE BEN AYNI SIRALARDA TAM 11 YILIMIZ GEÇTİ. SONRA YOLLAR AYRILDI. O HARB OKULUNA BENDE HV. TEKNİK OKULLARA GİTTİK AYNI YIL. ÇOK SEVERDİM ÇOŞKUN'U. ZAMAN ZAMAN YAZILI VE SÖZLÜ İMTİHANLARDA BİR BİRİMİZE KOPYEDE VERİR, YARDIMCI OLURDUK. HELE TARİH DERSİ YAZILISINDA ONA,YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRKEN, RAHMETLİ OSMAN HOCAM TARAFINDAN YAKALANIP HAŞLANDIGIMI UNUTAMAM. BEN 1972 DE ASSUBAY OLDUM. ÇOŞKUN KARDEŞİMDE 1973 TE SUBAY. BEN EMEKLİ OLALI TAM 16 YIL GEÇTİ. ODA 3 YIL ÖNCE YAŞ HADDİNDEN EMEKLİ. BEKLEDİ ARKADAŞIM, KENDİNE TANINAN TÜM İMKANLARDAN FAYDALANABİLSİN DİYE. HATTA BEKLE HEMEN EMEKLİ OLMA. DIŞARDA NE YAPACAKSIN DEDİ BANA. NE BEKLEYELİM. BİZİM ÖYLE BEKLEDİKÇE ARTAN MAKAM TAZMİNATIMIZ FALAN YOKKİ. BEKLEMEK BEYHUDE DEDİM. DÜŞÜNDÜ VE HAKLISINIZ DİYEREK ONAYLADI AYRILMA DÜŞÜNCEMİ.
-GEÇEN YOLUM İZMİR'E DÜŞTÜ. SORDUM BİZİM E.ALBAY ÇOKUN'U , DOSTLARA.
-ORDUEVİNE HER PAZAR GÜNÜ GİDER DEDİLER. SAÇ SAKAL TRAŞI OLUR , ÇAY KAHVE İÇER DÖNERMİŞ AKŞAM EVİNE.
-""EVİ NERDE"" DEDİM.
-""VALLAHİ TAM BİLMİYORUZ AMA HERHALDE BALÇOVA TARAFLARINDA.
O ZAMAN EN İYİSİ KONAK ORDU EVİNE GİDEYİM. BELKİ ORADADIR. ORDA İSE GÖRÜŞÜRÜZ.
-GİTTİM ORDU EVİNE,
-GÖREVLİ
-""BUYRUN. DEDİ.
-E.ASSUBAY OLDUGUMU, E.ALBAY ÇOŞKUN BEYLE GÖRÜŞME İSTEGİMİ BİLDİRDİM.
-"BEKLEYİN, ÇAGIRALIM.
-""BEN GİREMEZMİYİM.
-"MALESEF.
-""NE BEKLERİM, NEDE ÇAGIRIN.
-------------------------------------
-UMUT EDİYORUZKİ, SAYIN GENEL KURMAYBAŞKANIMIZIN ÇAGI YAKALAMA ADINA GÖSTERMİŞ OLDUĞU GAYRETLER NETİCESİNDE, ORDU EVLERİMİZDE, ORDUSUNUN EMEKLİSİNİ , MUAZZAFINI SINIF VE RÜTBE FARKI GÖZETMEDEN KUCAKLAYAN, HİZMET VEREN VE SOSYAL AKTİVİTELERİN MÜŞTEREKEN GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEGİ HİZMET ANLAYIŞINI YAKALIYACAKTIR.
SAYGILARIMLA
ÖKKEŞ KADRİ BAÇKIR
-E.ASSUBAY1972-17-
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
M.AKPINAR (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 426
graphgraph
Cvp:ÖGRETMEN EVLERİ 12/11/2008 18:35 Kanaat Notu: 66  
Dün Gazetede yer alanları gerek gazeteyi alarak ve gereksede web den yakınen izledim,bu yazılanların şimdilik sadece temenni olduğunu anladım ,kısacası pratikte henüz hiç biri uygulanmıyor,ancak Sayın Genelkurmay Başkanının Gn.Kur.2. başkanı iken hükümete Kd.Bçvş lar ve Bnb.larada görev tazminatı verilmesi konusunda göndermiş olduğu yazının fotokopisini gözlerimle görmüştüm,söylemleri ve uygulamaları ilede kendisinin bunları hayata geçireceğini ve uygulatacağını ümit ediyorum.
Ersen Gürpınar (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 650
graph
Cvp:ÖGRETMEN EVLERİ 13/11/2008 00:05 Kanaat Notu: 221  
Sabah Gazetesinde yer alan haberler daha önce sitemizde de yayınlanan bilgilerdir yeni birşey yok Hatırlatılması yararlı olmuştur ancak Assubaylara yeni orduevinden yararlanıyormuş gibi bir hava estirilmiş bu konuda yazar kızımız tam bilgi sahibi olamamış. Habere yaptığım yorumda da belirttim orduevi lütuf değil 211 Sayılı yasa gereği subaylar ve assubaylara tanınan bir haktır. Birçok müşterek orduevi var orada birlikte sosyal hayatı devam ettirirken birbirimizin boğazına sarılmıyoruz. Hizmet sunumu ve fiziki şartları bakımından subay orduevleri ile ayni nitelikte olması halinde bizlerin müşterek orduevi talebimizde yoktur bu nedenle talebimizde adına uygun tüm ordu mensuplarının tıpkı öğretmenevi Hakimevi Polis evi örneklerinde olduğu gibi birlikte hizmet verilmesi lutuf değil adalet ve eşitliğin gereğidir. Umarız insanlık onuru önyargıları yensin
VatanSever41 (Ziyaretçi)
Expert Boarder
Gönderiler: 35
graphgraph
Cvp:ÖGRETMEN EVLERİ 22/11/2008 20:45 Kanaat Notu: 5  
Üzülerek itiraf edeceğim ki; Öğretmen evleri kamu yararına hizmet veren bir sosyal tesis olarak Görüp bilinirken, bizim ordu evleri; bazılarının at oynatma, adamına göre ''Hmm veririm, vermem, bi düşüneyim'' diyebildikleri kişisel duygu ve düşüncelerin yoğun oldugu yerlerdir....

Hak verilmez alınır düşüncesi ile de yola çıktıgınızda mevcut haklarınızı orduevlerinde alamıyorsunuz büyüklerim... Bizzat denenmiştir...
He ne yapabiliyoruz; ben kendi adıma 8 senedir o tesislerin önünden bile gecmiyor, kafamı çeviriyor, sözde sahiplerine mevcut haklarım ile birlikte iade ediyorum.... Onlara helal olsun

Sevgilerimde....
Ersen Gürpınar (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 650
graph
Cvp:ÖGRETMEN EVLERİ 23/11/2008 00:08 Kanaat Notu: 221  
Orduevlerinin önünden geçmemek kazandırmıyor kaybettiriyor. Org.Edip Başer İZMİR Nato komutanı iken üç arkadaşımla ziyaretine gittim kendisini KKK Genel sekreteri kurmay albay iken tanıyordum. O sırada Kordon Nato karagahı restore edilerek orduevi yapılacaktı İzmir Sb. orduevinin kapasitesi Asb.Ordu evinin kapasitesinden 10 kat fazla olduğundan oranın bize veya müşterek tahsisi arzumuzu anlattık bana sizin orduevi kapasitesi düşük ama faydalanma oranınızda düşük gitmiyorsunuz herşey ihtiyaçtan doğar dedi ve bir istatistiki liste gösterdi haklıydı ben bu kez bu maaşla nasıl gideriz demek zorunda kaldım bu kez Ersen bey o halde sorun orduevi değil maaşlarınız dedi Haklı değilmiydi? Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamız (Vatansever kardeşim ve gitmeyenleri tenzih ederim) bu orduya terimizi kanımızı canımızı verdik bu tesislerden faydalanmak lütuf değil hakkımız gideceğiz eşit tesis ve hizmeti ısrarla talep edeceğiz.
gejdur (Kullanıcı)
Senior Boarder
Gönderiler: 16
graphgraph
Cvp:ÖGRETMEN EVLERİ 23/11/2008 08:14 Kanaat Notu: 7  
Sene 1992 Diyarbakır ilinde geçici olarak görevliyim.Asıl görev yerim de ilçesi Silvan. Benim gibi değişik yerlerden gelen birçok Asb. var.Bir de ilde görev yapanlarla nüfus kalabalık. O yıllarda görev yapanlar bilir Diyarbakır da sb. orduevi 5 yıldızlı otel Asb. orduevi han gibi. Odalarda yatak yetmediğinden getirilen ek yataklar kampetler üzerine serilmişti. Çarşaflar değişmediği için her türlü lekeyi görebilirdiniz. Görevli arkadaşlar sanırım yetişmediğinden müracaatlarınızı dikkate bile almazdı.Akşam yemeğinden sonra bir bardak çay içmek ve tv. İzlemek için çıktığımız odada koltuklar eski birkaçının bir ayağı kırık olduğu için yan yatarak oturabilirdiniz.Buna rağmen sıra beklenirdi.
Sanırım orada nefret ettim. 1992 yılı tayin döneminde Kayseri’ye tayin oldum. Bura da ise bina öyle ayarlanmıştı ki Asb. Orduevi arkaya bakar konuma getirilmşti. Ersen ağabey doğru söylüyor. Aslında nefret etmemek lazım. Hatta gözlere sokar gibi yapılan yanlışlığı göstermek gerekir. Maalesef kimse çıkarlarından isteyerek ayrılmıyor. G. Ejder E. J.Mu.Asb.1983/5
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard