Cvp:DİSİPLİN CEZALARI EN ÇOK HANGİ RÜTBEYE VERİLİYOR 09/07/2008 06:55
Kanaat Notu: 221  
Disiplin cezaları verilirken rütbe farkı gözetilmiyor ancak hak ve hukukunu daha bilinçli koruyan ileri rütbedekilere ceza verirken daha titiz davranılıyor birde bunların hata yapma olasılıkları az ancak Çingeneye padişahlık vermişler önce babasını asmış misali ceza yetkisini farklı yorumlayan disiplin amirleri rütbe farkı gözetmiyor ve bu yetkiyi kötüye kullanıyorlar; Ben cezayı silah olarak kullanmayan bilgili saygın amirlerin personelinin daha dikkatli olduklarını ve gerçek disiplini sağladıklarını hep gözlemledim.DİSİPLİN ZATEN ASTIN VE ÜSTÜN HUKUKUNA RİAYET İLKESİNE DAYANMAKTADIR. AİHM kişinin özgürlüğünün kısıtlanması olan hapis cezalarının insan hakkı ihlali olduğuna karar vermesinden sonra rahatlama olacaktır. Suçun karşılığı mutlaka ceza olmalıdır ama bu uçu açık bir yetki olmamalıdır; Bir emirle ölüme giden personelin görev yaptığı bir kurumda ceza ile disiplini zaten sağlıyamazsınız.Bu gerçeğin tüm rütbelilere anlatılması gerektiğine inanıyorum.
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
janas(Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 157
Cvp:DİSİPLİN CEZALARI EN ÇOK HANGİ RÜTBEYE VERİLİYOR 10/07/2008 04:26
Kanaat Notu: 23  
Jandarma için oda hapis cezaları AİHM kararına rağmen hız kesmiş değildir.Ayrıca rütbelerinde büyük veya küçük olması ne yazıkki amirlerce çok dikkate alınmıyor.Ancak bir istatistik yapılırsa elbette alt rütbelerde biraz (yanlış anlaşılmasın diğer kuvvetlerde bariz olabilir ama jandarma için biraz daha diye söylüyorum ) daha fazladır tabi astsubaylar için.
Ersen Gürpınar(Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 650
Cvp:DİSİPLİN CEZALARI EN ÇOK HANGİ RÜTBEYE VERİLİYOR 10/07/2008 08:58
Kanaat Notu: 221  
Saygıdeğer Arkadaşlar Sevgili Dostum Janas'ın belirttiği gibi bana gelen özel mesajlardan da AİHM kararına rağmen oda hapsi cezalarının devam ettiğini öğrenmekteyiz. Bu siteyi takip eden muvazzaf arkadaşlara birkez daha hatırlatıyorum. AİHM KARARLARI İÇ HUKUKUMUZU BAĞLAYICI NİTELİKTEDİR AİHM KARARINA RAĞMEN BU CEZAYI ALAN ARKADAŞLAR BİR DİLEKÇE İLE CEZAYA İTİRAZ EDECEKLER CEZA KALDIRILMAZ İSE DİREKT AİHM KARARA RAĞMEN CEZA ALDIĞINI BELİRTEN DAVA AÇILACAK ÖRNEK KARAR OLDUĞU İÇİN BU KEZ VERİLECEK TAZMİNAT DAHA AĞIR OLACAKTIR Umarım görevi ölmek olan insanlara daha adil ve AİH Sözleşmesine göre davranılır.
yiğit(Kullanıcı)
Expert Boarder
Gönderiler: 36
Cvp:DİSİPLİN CEZALARI EN ÇOK HANGİ RÜTBEYE VERİLİYOR 11/07/2008 00:07
Kanaat Notu: 13  
yiğit(Kullanıcı)
Expert Boarder
Cvp:DİSİPLİN CEZALARI EN ÇOK HANGİ RÜTBEYE VERİLİYOR 11/07/2008 00:59
yiğit(Kullanıcı)
Expert Boarder
Cvp:DİSİPLİN CEZALARI EN ÇOK HANGİ RÜTBEYE VERİLİYOR 11/07/2008 01:22