Lisans, ön lisans mezunu olmayan bütün meslektaşlarıımdan MEB ve YÖK sitelerine ayrı ayrı sınıf okulu eğitimi hakkında denklik başvurusu yapmalarını istirham ediyorum.Biliyorsunuz ki Harbiyeler 2 den 4 yıla çıktığında bu oldu.Sınıf okulları şu an ki MYO lar ve bizler 2 yıllık eğitimi 1 yılda aldık.Öss ye başka bir işe baş vururken askeri okullar var ama sınıf okulları yok.Hakkımızı almak istiyorsak yapmalıyız bunu.Hep söylüyoruz HAK ALINIR VERİLMEZ diye.Kim uğraşıyor ya da dava açıyor?Şu an birileri bizi temsil edemiyorsa biz şahıs olarak kendimizi ve toplumumuzu temsil etmeliyiz.Bakan Gen Kur a yönlendiriyorsa bu gün git yarın gel oluyırsa ,birileri hala esas duruşta duruyorsa artık büyük davaların zamanı demektir.Biz Bakandan Genel Kurmay Başkanından hakkımızı vermelerini istiyoruz.Hak alınır verilmez. Saygı ve Selamlarımla...
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
ozugencer(Ziyaretçi)
Expert Boarder
Gönderiler: 25
Cvp:Meslek Yüksek Okulları 03/05/2008 07:19
Kanaat Notu: 4  
degerli arkadasim mesaj panosunda bundan yillar once benzer bir girisimde bulunduguma dair bir yazi yazmis idim umarim okumussunuzdur. zira sinif okulunda alinan bir yillik egitim akademik olarak alinan egitim donemlerinin 2 yilini askin bir sureye tekabul ediyor.
burakmurat(Ziyaretçi)
Expert Boarder
Cvp:Meslek Yüksek Okulları 03/05/2008 07:23
Kanaat Notu: 0  
Biliyorum bunları, ben yine başvurumu yaptım hem de defalarca.Okudum da yazdığınızı ayrıca. Bu süre 2 yılı aşkın bir süreye tekabül ediyorsa tekrar bu başvuruyu yapmak ne kaybettirir?Birlikten kuvvet doğar ayrıca.Herkes daha duyarlı olmalı bence.Yıllar önce de başvuru yapmış olsanız tekrar yapın lütfen.
ozugencer(Ziyaretçi)
Expert Boarder
Cvp:Meslek Yüksek Okulları 03/05/2008 07:37
Kanaat Notu: 4  
degerli arkadasim ben bu konuda gerekli muracaatlarin yapilmasi konusunda sizinle hem fikirim. benimle ayni dusunceleri paylasan bir arkadasimizi gormek beni ayrica memnun ediyor..ancak ben bireysel olarak bu muracaati yapmakta kendi adima olanak goremiyorum. zira ben emekliyim ve su anda yurt disinda doktora egitimi almak ile mesgulum sevgiler..
burakmurat(Ziyaretçi)
Expert Boarder
Cvp:Meslek Yüksek Okulları 03/05/2008 07:53
Eğitiminizde başarılar dilerim.siz o zaman bu başvuruyu yaptınız ve belki de tek başınıza.Ben bu baş vuruyu yaptım tek başıma olmak istemiyorum ve diğer arkadaşlarımın da ilgilenmesini bekliyorum.Ayrıc Assubay MYO ortaya çıkması da bence konuları farklılaştırdı.Tekrar çoğunlukla denemekte,baş vurmakta fayda görüyorum.Birileri de çalışsınlar.Fazla bir zaman almıyor ayrıca.İki satır forum cevabı yazmak kadar bir zaman ve HAK ALMAK İÇİN GİRİŞİM bu.Laf değil. Saygılarımla...
burakmurat(Ziyaretçi)
Expert Boarder
Cvp:Meslek Yüksek Okulları 04/05/2008 07:10
2 Mayıs 2008 CUMAResmî GazeteSayı : 26864 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: LİSANS ÖĞRENİMLERİNİ TAMAMLAMAYAN VEYA TAMAMLAYAMAYANLARIN ÖN LİSANS DİPLOMASI ALMALARI VEYA MESLEK YÜKSEKOKULLARINA İNTİBAKLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 – 18/3/1989 tarihli ve 20112 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Lisans Öğrenimlerini Tamamlamayan veya Tamamlayamayanların Ön Lisans Diploması Almaları veya Meslek Yüksekokullarına İntibakları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "Bir lisans programının en az dört yarıyılının bütün derslerinden veya o lisans programının en az yüzde altmışından başarılı olup da lisans programını tamamlamayan veya tamamlayamayanlar, kurumları ile ilişkilerinin kesildiği tarihten itibaren 6 ay içinde müracaat etmek şartıyla yüksekokullarının benzer ve uygun programlarına intibak ettirilebilirler." MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür. ________________________________________ YÖNETMELİĞİN DEĞİŞTİRİLEN HÜKMÜ ŞU ŞEKİLDEDİR Meslek Yüksekokullarına İntibak Esasları MADDE 4. Bir lisans programının en az iki yarıyılının bütün derslerinden veya o lisans programının en az yüzde altmışından başarılı olup da lisans programını tamamlamayan veya tamamlayamayanlar, kurumları ile ilişkilerinin kesildiği tarihten itibaren 6 ay içinde müracaat etmek şartıyla yüksekokullarının benzer ve uygun programlarına intibak ettirilebilirler. Lisans eğitimi ile ilişkilendirmem şu anlamda.Şu anki MYO dersleri ile sınıf okulları dersleri arasında fark bile olsa eşitlik açısından bu değişiklik göz önünde bulundurulmalı.Başvurularımızı yapmamız gerek.Diğer bir taslak ta ders geçme 2 dersten sorumlu olunuyordu.Bu 5 derse çıkartılıyor. Saygılar...