EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
Avrupa insan hakları mahkemesinin disiplin cezalar (1 izleyici)
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: Avrupa insan hakları mahkemesinin disiplin cezalar

#3395
Türkoğlu (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 54
graphgraph
Cvp:Avrupa insan hakları mahkemesinin disiplin cezalar 05/03/2008 06:30 Kanaat Notu: 8  
Sayın Meslekdaşlarım
Disiplin amirlerince verilen şahsi hürriyeti bağlayıcı cezaların hakim kararı ile verilmesi konusunda AİHM kararı var bunu artık tartışmayalım nasıl tartışmayın bu ceza şakır şakır uygulanıyor diyebilirsiniz cezayı alan enayimi bu cezaya neden itiraz etmez itiraz edipte uygulanıyorsa neden AİHM başvurmaz böyle bir başvuruda alacağı tazminatı ve yaptırımı düşünebiliyormusunuz. Elbette kaldırılmalıdır eninde sonunda kaldırılacaktır çünki AİHM kararı iç hukuku bağlayıcı niteliktedir. Bunun dışında KKK yaptığı konuşmada belirttiğ assubayların astlarına ceza vermesi konusu önemlidir. Bir assubayın emrinde assubayda çalışıyor, sivilde uzmanda erbaş ve erde siz onlara ceza ve mükafaat veremseniz nasıl disiplin sağlarsınız. Elbette şahsi hürriyeti bağlayıcı ceza kalkmalıdır bu kalkarsa zaten sorun yok size saygı duyan astınıza zaten ceza vermezsiniz hak edende almalı hak ettiği halde sizin yetkiniz yoksa otoritenizde yoktur bunu hep yaşadık TMK da amir ünvanı almadığınız için sicil ve ceza verememenin sıkıntıların ortadan kalkması için bu düzenleme bence yerinde ve önemlidir Görevdeki arkadaşlarımız haksızlıklara karşı sessiz kalmaz ise keyfi cezalar bir süre sonra mutlaka sona erecektir.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#3479
gejdur (Kullanıcı)
Senior Boarder
Gönderiler: 16
graphgraph
Cvp:Avrupa insan hakları mahkemesinin disiplin cezalar 15/03/2008 23:10 Kanaat Notu: 7  
Fikir jimnastiği açısından; şöyle düşünülemez mi? Oda ve göz hapsi yerine disiplin cezalarında para cezasının çok daha etkiliolacağı kanaatindeyim. Uyarma ve kınama cezalarınında branşlara ayrılmada kıstas alınması durumunda hürriyeti bağlayıcı cezalardan daha fazla etkili olur.
Şu da var ki, verilen cezalarda amirin kişisel kaprisinin etkisini önleyecek düzenlemede sağlanmalıdır. Bunları katkılarımızla belki dikkate alınır diye burada da sıralamlıyız.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#3480
Türkoğlu (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 54
graphgraph
Cvp:Avrupa insan hakları mahkemesinin disiplin cezalar 15/03/2008 23:48 Kanaat Notu: 8  
Hakimin verdiği karar bile uygulanmadan TEMYİZ edilebiliyor disiplin cezalarında ise itiraz infazı bile durdurmuyor kanun koyucu sanırım disiplinin tesisi için bunu gerekli görmüş Bizler ne disipline ne de cezaya itiraz etmiyoruz bizim itirazımız bu yetkiyi keyfi kullananlardır ama bununda önlenmesi ancak açılan dava sonucu ceza haksız ise maksadı aşan bir ceza ise cezayı verene müeyyide uygulanırsa sorun çözülür. Ülkemiz demokrasiyi sindirdikçe bunlara çözüm bulunacak AB ülkerinde ve ABD de arkadaşımızın belirttiği para cezası ön planda tabi onların iyi maaş aldıkları ve paralı askerlik yaptıklarını dikkate almalıyız Elbette onur paradan önemlidir.Adı üzerinde adalet umarım herkez için herzaman gerçekleşir.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#3486
gejdur (Kullanıcı)
Senior Boarder
Gönderiler: 16
graphgraph
Cvp:Avrupa insan hakları mahkemesinin disiplin cezalar 17/03/2008 04:34 Kanaat Notu: 7  
Hak Edilmemiş veya Müsaade olunmmamaış disiplin cezası verenlerin cezası
Madde 111 Ceza vermek salahayetinin tecavüz ederek ve bilhassa hak edilmemiş veya müsaade olunmamış cezayı kasten verenler beş seneye kadar hapsolunur.
Bu suçun uygulanması malesef meslektaşlarımıza daha çok zarar verecektir. Görevini yapmaya çalışan arkadaşlarımız mağdur olabilir.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7692
EMEKLİASSUBAYLAR (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 24
graphgraph
Cvp:Avrupa insan hakları mahkemesinin disiplin cezalar 09/01/2009 08:13 Kanaat Notu: 7  
ERKA nick name ile yazan arkadaşımızın yorumu kaldırılmıştır Kendisine özel mesaj ile durum bildirilmiştir. Bilgilerinize
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7698
Yükselen Ses (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 183
graphgraph
Cvp:Avrupa insan hakları mahkemesinin disiplin cezalar 10/01/2009 06:10 Kanaat Notu: 27  
Assubaylar zaten üç kuruş maaş alıyor onunda yarısı cezaya gider,çoluk çocuk aç kalırlar,Subay için fark etmez bir yolunu bulur yapacağını yapar alışmış bir kere. Anayasa ve Evrensel insan haklarına saygı duymayanlar için OYUN ÇOK.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard