Arif ASLAN (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 96
|
ÇOK ŞEY Mİ İSTİYORUZ ? 13/01/2008 01:23 |
Kanaat Notu: 14   |
Bizlerin maddi sıkıntıları malum,TEMAD bizlerin bu durumunu düzeltmek için gerek iktidar,gerekse Genelkurmay arasında mekik dokuyor.Sorunlarımız her iki kesimede anlatılıyor ve her defasında dosyalar veriliyor.Kesinlikle hayır demiyorlar,sorunuzu çözeceğiz diye sözler veriliyor.Umutlarımız tekrar yeşeriyor ,sonra bu umutlar tekrar umutsuzluğa dönüyor.Bir kısır döngü devam edip duruyor.Kesin olan bir şey varsa oda durumlarımızda bir iyileşme olmaması.Bizler çok şeyler mi istiyoruz da veremiyorlar?
Peki bizler neler istiyoruz :
1. Sınıf okulların M.Y.O.durumuna yükseltilmesiyle bunun geriye doğru intibakının yapılmasını istiyoruz .Eğer intibaklar 9/1 olarak yapılırsa 2 nci derecede olan emeklilerimizin tümü 1 nci dereceye ,1 nci derecede olan arkadaşlarımızı¼ nci derecesine ulaşacaklar.Eğer 9/2 olarak intibak yapılırsa 3/3 ,tüm 2 nci derecede olanlar 1 nci dereceye ve 2/3 ncü derece ile tüm 1 nci derecede olanlar ¼ dereceye yükselicek.Kısaca bu intibak ortalama olarak bizlere 200-400 ytl olarak iyileştirme olacaktır. 2. Temsili tazminat istiyoruz.Bunun iyileştirme olarak bizlere yansıması 150-200 ytl. 3. Dereceler arasında olan farkların azalmasını istiyoruz .Bunun bizlere iyileştirme olarak yansıması yine 100-200 ytl. 4. Makam tazminatı istiyoruz .Bunun bizlere iyileştirme olarak yansıması 100-150 ytl. 5. MİT personeline,emniyet personeline,bekçilere ve imamlara (hiçbir tazminat almayanlara verilen) 100 ytl.yi istiyoruz Bütün istediklerimizin alınması halinde,bunun bizlere toplam 700-1000 iyileştirme olarak yansıması demektir.
Peki bütün bu istediklerimizin hepsini aynı anda iktidar verir mi ? (Çünkü yüzde yüzlere yaklaşan bir iyileştirme söz konusu) Üstelik bu enflasyon durumunda.
Peki istediklerimiz arasında tutarsızlık yokmu ? Hem tazminat almıyoruz diye 100 ytl istiyoruz.Bunun yanında hem temsili tazminatı,hemde makam tazminatını istiyoruz.
Bütün bu iyileştirmelerin hepsini aynı anda isteme yerine ,en önemlilerinden başlıyarak gerçekten alabileceklerimizi istesek nasıl olur ? Böylece sorunlarımız daha mı kolay çözülür?
Bu benim sesli olarak düşündüklerim.Hesaplamalarımda yanlışlıklar olabilir .Bu kadar da atma olmaz diyenleriniz olabilir.O zaman değerli arkadaşlarım hep beraber sesli düşünelim buyurun .
|
|
|
Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir. |
Rahip_34 (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 59
|
Cvp:ÇOK ŞEY Mİ İSTİYORUZ ? 13/01/2008 02:59 |
Kanaat Notu: 5   |
SAYIN ARİF ASLAN KOMUTANIM,
İSTEYENİN BİR YÜZÜ KARA VERMEYEN ZENCİ... BU HAKLARIN HEPSİ BİZDEN GASP EDİLEN ALACAKLARIMIZ... BİZLER KEFENİ İLE GÖREV YAPAN, 24 SAAT ESASINA GÖRE ÇALIŞAN, ORDUNUN BEL KEMİĞİ ASSUBAYLARIZ...
İKTİDARDA OLAN HÜKÜMETE BU İSTEKLERİMİZİ ANLATABİLECEK YAPIDA, GÜCÜNÜN FARKINDA, SİNDİRİLMEMİŞ, BİR LİDER KİŞİ MASAYA YUMRUĞUNU VURUR VE ALIR.
ANCAK... BUNU HAK EDECEK ÖRGÜTLENMİŞ ASSUBAY OLDUĞUNU GÖĞSÜNÜ GERE GERE SÖYLEYEN BİR TOPLUMLA BİRLİK RUHU İLE İMKAN DAHİLİNDE...
BASİT BİR GAZETE İLANI BİLE BİRİLERİNİN HUZURUNU KAÇIRMIŞKEN BU EYLEMSİZLİĞİ ANLAMIŞ DEĞİLİM DOĞRUSU...
BİR DE ÇOK ZORUMA GİDEN ENFLASYON KELİMESİ VAR YAAA... FERRARİ VE HUMMER E BİNENLERE VAR DA BİZE YOK MU BE KARDEŞİM...
EĞER BİRİLERİNİ EKONOMİK ESARET ALTINDA BIRAKIRSANIZ YA KAFASINA SIKAR YADA BAŞKASINA...
BU GÜNE KADAR MESLEKTAŞLARIMIZ HEP KAFASINA SIKTI... DEVRAN DÖNER DE, YA BİRİLERİNE SIKMA EYLEMSELLİĞİNE GİRERLERSE...
SABIRLAR ZORLANMAKTA... MESLEKTEKİ GENÇLERİN DURUMU ÇOOOKKK VAHİM... BİRİLERİ BUNLARI ANLAMALI VE DİNLEMELİ...
SAYGILARIMLA...
|
|
|
Salih tuzcu (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 77
|
Cvp:ÇOK ŞEY Mİ İSTİYORUZ ? 14/01/2008 02:22 |
Arif bey alternatifler yazmış ancak 9/1 kabul ederseniz ki TEMAD bu düşüncede idi 2nci derecedeki herkez bire yükselemez MYO bitirip 10/2 den intibakı yapılanlar 2/1 den emekli olduysa bu arkadaşlarımızın 2 kademe almaları onları birinci dereceye çıkarmaz 9/1 sayıları azımsanamayacak kadar çok olan 3/3 ten emekli olanları birinci dereceye çıkarmaz toplumun bir kısmı için yasa uygulanırsa adil olmaz bencil olur Kaldıki mahalle bekçileri 9/2 den göreve başlarken biz nasıl olur 9/1 i kabul edebiliriz 9/1 i size 1/4 yükselmeyin diye uygulamadılarmı? Bunu Genelkurmay personel başkanlığında TEMADa itiraf etmedilermi?Gerçi Sn.Aslan bunu çözüm olarak görmemiş ama ben tekrar hatırlatmakta yarar gördüm haklarımızı gasp edenler bunları almak için mücaadele dışında kalanlar bunun vebalini çekecektir. Saygılarımla
|
|
|
Arif ASLAN (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 96
|
Cvp:ÇOK ŞEY Mİ İSTİYORUZ ? 15/01/2008 01:29 |
Sayın TUZCU
Yazımı iyi okursanız ne anlatmak istediğimi anlarsınız.Benim anlatmak istediğim,bu zamana yetkililerden istediklerimizin bir muhasebesini yapmak.Veya istediklerimizin arasında çelişki olup olmadığı.İntibakların 9/1 veya 9/2'den yapılması değil.Elbette 9/2 sinden yapılması,bunu istemeyen olabilirmi ? Eğer varsa böyle biri aklından şüphe duyarım.
|
|
|
Salih tuzcu (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 77
|
Cvp:ÇOK ŞEY Mİ İSTİYORUZ ? 15/01/2008 02:18 |
Sayın Meslekdaşım Arif Bey Sizi yanlış anlamış ve eleştirmiş değilim Arif bey alternatifler sunmuş diyerekte size katıldığımı vurgulamak istedim Siz yazınızda 9/1 den intibaklar yapılırsa bir derece verilirse tüm ikinci derecedekiler bire yükselir dediniz bende bu uygulamanın mahzurlarına değindim şuan asb.MYO mezunları zaten adaletsiz bir uygulama ile 9/1den göreve başladı 9/1 bir kısım arkadaşımızı mutlu eder ama 3/3 ten emekli olanlar yüksek okul bitirip 10/2 dereceden intibakları yapılıp 2 nci dereceden emekli olanlar için birinci derece hayal olur ve diğer arkadaşlarımızın bir kısmıda boşuna yüksek okul bitirmiş olurlar toplumun tamamını kuçaklamayan bir uygulama adil olurmu? OLMAZ ben bunu vurgulamak istedim Arkadaşlarımız muhtelif kez bunun mahzurunu yazdılar sonra mahalle bekçileri meclis katipleri bile bu dereceden daha üst kademeden göreve başlıyor askeri müze mehter takımının ilköğretim mezunu zurnazeni bile 9/1 den göreve başlarken BİZ NASIL OLURDA 9/1 E RAZI OLURUZ BUNU VURGULADIM yoksa sizin sunduğunuz diğer artış alternatiflerinde hemfikiriz ifademde başka yoruma yol açtıysam özür dilerim.Saygılarımla
|
|
|
yiğit (Kullanıcı)
Expert Boarder
Gönderiler: 36
|
Cvp:ÇOK ŞEY Mİ İSTİYORUZ ? 19/02/2008 22:33 |
Kanaat Notu: 13   |
Elli bin kişiyle ya meclisin etrafını sarıp eylem yapalım veye Genkur. nizmamiyesine kimlkiklerimizi teslim edelim. Yeter artık. Bunca haksızlık , bunca insafsızlık , bunca vicdansızlık...Nedir ya bu çektiğimiz.
|
|
|
|