EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
Cvp:Webcam\'dan izleniyor olabilirsiniz ! (1 izleyici)
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: Cvp:Webcam\'dan izleniyor olabilirsiniz !

#6089
Mehmet 78 (Ziyaretçi)
Senior Boarder
Gönderiler: 12
graphgraph
Webcam'dan izleniyor olabilirsiniz ! 11/10/2008 05:30 Kanaat Notu: 1  
Haber3.com'un http://www.haber3.com/news_detail.php?id=414481 linkinden alınmıştır.
Flash Player'daki bir açık yüzünden, hacker'lar web kameranızı ele geçirmiş ve sizi gözetliyor olabilir.
10 Ekim 2008 / 11:38
Ortaya çıkan yeni bir tehdit, internet kullanıcılarının webcam'lerini ve mikrofonlarını kontrolü altına alabiliyor.

Adobe'dan geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, Flash Player'da görünen bir açık sonucunda, internet kullanıcılarının ortaya çıkan ve ismi 'clickjacking' olan yeni bir tehditle yüz yüze olduğunu duyurdu. Açıklamanın devamında tehlikenin pek küçümsenecek boyutta olmadığı ifade edilirken, bu yeni tehdidin, hacker'lara kullanıcıların webcam'lerini ve mikrofonlarını kontrol edebilme olanağı sağladığı belirtildi.

Bunun yanında clickjacking, Microsoft Internet Explorer başta olmak üzere Firefox, Safari ve diğer birçok web tarayıcıyı etkisi altına alabiliyor. Adobe'un 'kritik' olarak derecelendirdiği clickjacking tehdidi, aslında yeni bir olay değil.

Frost & Sullivan'da çalışan bir analiz uzmanı olan Chris Rodriguez, bu konuda şu sözleri dile getirdi: "Clickjacking birçok formda görünebiliyor. Son günlerde Adobe Flash Player'da ortaya çıkan bir açığı iyi değerlendiren hacker'lar, bu açık nedeniyle kullanıcıların webcam'lerini ve mikrofonlarının kontrolünü eline alabiliyor."

"Clickjacking nasıl kullanıcılarla temas ediyor?" sorusuna da yanıt veren Rodriguez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Clickjacking genellikle bir web sayfasında bulunan ve görünmez bir yapıda bulunan butonlara tıklanması suretiyle kullanıcılara bulaşıyor."

Adobe, bu açığın Flash Player'ın güncel sürümünün yayınlanmasıyla kapatılacağını umuyor.

SATA HARDDİSK KURULUMU

SATA harddisk kurulumu
Yeni nesil SATA harddiskler yüksek veri aktarım hızlarıyla(150MB/sn) ATA harddiskleri(en fazla 100MB/sn) tarihe gömecek gibi görünüyor.Fakat dezavantaj olarak Sata harddiskler çoğunlukla XP tarafından otomatik olarak tanınmıyor.Peki Sata harddiskimizi xp'ye tanıtmak için ne yapmalıyız?İşte bu topicte adım adım bu konuyu anlatacağım...

Sata harddisk sürücüleri genellikle yalnızca CD içerisinde geldiğinden ve windows xp tüm güzelliklerine rağmen floppy disk'ten başka bir ortamdan 3.parti sürücü yüklemeye izin vermediği için öncelikle mutlaka Cd'deki sürücü dosyasını bi floppy diskete kopyalayın.Cd'si gelmediyse üzülmeyin , internetteki üreticinin sitesinden sürücüyü indirip diskete kopya edebilirsiniz.

Sata harddiskinizi kasa içerisindeki yuvasına yerinden oynayıp titreme yapmayacak sağlamlıkta vidalayarak monte edin.güç kaynağı ve anakartla seri bağlantı kablolarını bağladıktan sonra bilgisayara güç verip windows xp kurulumuna geçebilirsiniz.

xp kurulumu devam ederken gözünüz ekranın alt kenarında olsun."3.parti bir .... sürücüsü yüklemek istiyorsanız F6'ya basın" ibaresini gördüğünüz yerde hemen F6'ya basın.Başta kurulum hiçbir değişiklik olmadan olağan seyrinde devam ettiği için F6'ya basmanız hiçbir etki yapmadı diye düşünebilirsiniz ama paniklemeyin çünkü kurulumun ilerleyen safhalarında sürücüler yüklenirken yeni bir ekran karşınıza çıkacak...Bu ekranda yeni bir aygıt eklemek için "S" tuşuna basacağız.Bu noktada floppy sürücüye daha önce hazırlamış olduğumuz sürücü disketimizi takmamız ve onaylamamız gerekecek.Disketten sürücü adı okunduktan sonra bize bildirip onaylamamız istenecek.Onay verdikten sonra da sürücü disketten sistemimize yüklenecektir.

daha sonraki ekranda diskimizi biçimlendirip , eğer istiyorsak partisyonlara ayırarak hangi kısım üzerine windows'u kurmak istediğimize dair soruları da cevaplandırdıktan sonra windows yüklemesi başlayacaktır.

eğer %'lik olarak ve hangi dosyaların yüklendiğini gösteren ve aynı zamanda windows xp'nin yeni özelliklerini anlatan yükleme ekranına ulaştıysanız Sata harddisk yüklemeniz başarılı olmuş demektir.Artık derin bir ohhh! çekip yeni donanımınızın keyfini çıkartabilirsiniz
X X

CHIP Online ve Giveawayoftheday işbirliği ile, her gün ücretsiz bir tam sürüm yazılımınız var!
Günlük işlerinizde işinize yarayabilecek tamsürüm programlar, hem de ücretsiz olarak sunulmaktadır. www.chip.com.tr adresinde bu programlara günlük olarak ulaşabilirsiniz. Programların ne işe yaradıkları da açıklanmaktadır. İlgilenlere!
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#6110
Yükselen Ses (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 183
graphgraph
Cvp:Webcam'dan izleniyor olabilirsiniz ! 12/10/2008 21:36 Kanaat Notu: 27  
SAYIN MEHMET 78 BÖYLESİNE DETAYLI BİR YAZIYLA BİZLERİ BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.ELLERİNE SAĞLIK BU TEKNİK KONULARDA LÜTFEN YAZMAYA DEVAM EDİNİZ.

Selçuk İÇER
E.Kara Bnd.Asb.
1976-26
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#6708
emir07 (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 50
graphgraph
Cvp:Webcam'dan izleniyor olabilirsiniz ! 14/11/2008 02:35 Kanaat Notu: -2  
sımdı lerde neler varr nelerr
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard