EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
Cvp:Bilgisayrınızı daha da hızlandırmanın yollar (1 izleyici)
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: Cvp:Bilgisayrınızı daha da hızlandırmanın yollar

#4029
babayasar06 (Ziyaretçi)
Gold Boarder
Gönderiler: 42
graphgraph
Bilgisayrınızı daha da hızlandırmanın yollar 27/04/2008 01:30 Kanaat Notu: 2  
Gün geçtikçe daha hızlı bilgisayarlar piyasaya çıkıyor. Bunun sebebi, daha etkili bilgi işlem gücüne duyulan ihtiyaç. Ancak gereksiz harcama yapmak istemiyorsanız, yeni donanım satın almadan önce ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Hızlı bir işlemci video işleme için işinize yarayabilirken, yeni bir ekran kartı oyun keyfinizi artıracaktır. Daha fazla bellek ise genel performansı etkiler.Gerek duymadığınız hız için harcama yapmanız çok mantıklı değil, her zaman daha hızlı bilgisayarlar var olacaktır fakat bu gerçekten ihtiyaç duyduğunuz şey olmayabilir. Daha da önemlisi, PC’niz yavaşlaması ihtiyaçlarınız arttığı anlamına da gelebilir

Daha fazla işlemci gücü:Başlat-Çalıştır-Aç satırına "Rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks" yaz ve tamam.

Bellek performansının arttırılması:Başlat-Çalıştır regedit.Kayıt defterinde; HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Session Manager Memory Management anahtarına ulaş;

a. DisablePagingExecutive üzerine çift tıkla ondalık tabanında 1 değerini gir.

b. LargeSystemCache üzerine çift tıkla ondalık tabanda 1 gir.

c. Orada yeni bir DWORD değeri oluştur "IOPageLockLimit" olarak adlandır ve değeri ondalık sistemde hangi rami kullanıyosan 128MB için 4000,256 MB için 10000,512MB ve daha yukarısı için 40000 değerini girin. Yeniden başlat.

Menü hızlandırılması:Menülerde gezinirken kısa bir gecikme yaşanır bunu registry'de ki bir ayarın değiştirilmesiyle giderilebilir.Kayıt defteri düzenleyicisini açın "HKEY_CURRENT_USERControlPanelDestop" altıdaki "MenuShowDelay" dizesine çift tıklayıp 400 olan değeri "0"olarak atadığınızda sorun çözülür.

Windows Daha da Hızlansın:Windows XP de NTFS dosya sistemi her dosya ve klasör için son erişim ve son güncelleme bilgilerini tutar. Bu özellik kullanışlı olsa da normal bir kullanıcı için pek bir anlam ifade etmez. Bunu kapatmak için Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSetCo ntrolFileSystem anahtarına ulaşın ve NtfsDisableLastAccessUpdate değerini bulun ve 1 yapın.

Windows XP yi Hızdan Uçurun :Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetContr olPriorityControl anahtarına ulaşın. Boş bir yere sağ tıklayıp yeniden DOWRD değeri diyerek ve isim olarak IRQ8Priority verin.. oluşturduğunuz bu DOWRD değerinin değerini 1 yapın.

Açılış Süresini Kısaltın :NTFS dosya sistemli işletim sisteminizde NTFS Check e yapacağınız ufak ayarla bilgisayarınızın açılış süresini kısaltabilirisiniz. CHKNTFS komutu AUTOCHK başlangıç sayım zamanının kullanım komutudur. Normalde 9 saniye olan bu zamanı daha aşağıya çekmeniz mümkün. Bunun için komut satırına CHKNTFS/T (4 yerine herhangi bir sayıda olabilir) yazmanız yeterli olacak.Ve Bunun için regeditden HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSessionManag erMemoryManagementPrefetchParameters anahtarına ulaşın ve buradaki EnablePrefetcher değerini 5 yapın.

Boot Dosyaları Ile Açılışı Hızlandırın:Regedit e girip HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARE Microsoft DfrgBootOptimizeFunction anahtarına gidin,burada Enable adındaki string anahtarını bulun ve değerini Y yapın.

Sistemin Klavye Yardımıyla Yeniden Başlatılması :Genellikle yeni sistem kurulduğunda veya bazı boot gerektiren programlar kurulduğunda bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekir. Buna bi klavye kısayolu atamak için Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft WindowsCur rentVersionWinlogon anahtarına ulaşın. Yeni bir Dize Değeri oluşturun ve isim olarak EnableQuickReboot yazın ve dize değerini açın değer olarak 1 verin. Bundan sonra bilgisayarınızı Ctrl+Shift+Alt+Del tuş kombinasyonu ile kapatabilirsiniz.
Kendim denedim..Selamlar
Alıntılar derlenmiştir.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#4036
HasanYOLDAS (Kullanıcı)
Gold Boarder
Gönderiler: 45
graphgraph
Cvp:Bilgisayrınızı daha da hızlandırmanın yollar 27/04/2008 08:47 Kanaat Notu: 18  
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#6186
emir07 (Ziyaretçi)
Platinum Boarder
Gönderiler: 50
graphgraph
Cvp:Bilgisayrınızı daha da hızlandırmanın yollar 16/10/2008 01:33 Kanaat Notu: -2  
teşekkurler
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard