Özgürleşme ve birleşme PDF Yazdır E-posta
Yazar İlhan   
Perşembe, 30 Ağustos 2007

         Temad olarak biz neredeyiz sorusunu sormadığımız ve iğneyi kendimize batırmadığımız sürece mücadelemizin olumlu sonuçlanması çok zor.Temeli zayıf bina gibi her an sallanıyoruz.Şubelerimizden bazılarının hala askeri kurumlar içinde bulunması bizim sivil toplum örgütü olmamızın üstünümü örtüyor ve de yönetim kurullarının dış dünyaya açılımını engelliyormu? yoksa askeri kurumların bir ünitesi konumundamı kalınıyor? bu sorunun çözülmesi için genel merkezce bir çalışma yapılması gerektiğine inanıyorum.
          Genel merkezle şubelerin uyumunu sorgulamak gerekirse sorunların ve zaman zamanda olsa oluşan güvensizliğin ivedi giderilmesi birlik beraberliğin pekişmesini sağlayacaktır.Şube sayısının artması kadar aktif üye sayısının artmasıda önem taşımaktadır.
          Dışa açılıp özgürleşmek ve de tek bir vücud olup birleşmek çok olmaları ürkütücü ama birleşemedikleri için gönlümüz rahat diyenlere verilebilecek en büyük cevap olacaktır.
           Tiyatro sahnesi aynı, oyuncular aynı  ve de  oynanan  oyun  aynı olduğuna  göre  sorunların farklılaşması ve çözümü mümkünmü? pek kolay gözükmesede umut fakirin ekmeği misali  DURMAK YOK YOLA DEVAM.
Yorumlar
Yeni EkleAra
kopenhag2000 - MÜMKÜN DEĞİL !...   | Registered | 2007-09-02 11:09:59
Öncelikle TEMAD'ı iyi niyetli ve yoğun çalışmaları nedeniyle kutluyor ve kendi adıma bir kez daha teşekkür ediyorum.
Ancak ekonomik özgürlüğü ve gücü olmayan, hala Genelkurmaydan destek ve ödenek alan bir TEMAD'ın, bizler için beklenen,gerekli olan ve olmazsa olmaz adımları atamayacağı,belli bir yerde tıkanacağı ve bir kısır döngü içersinde mücadele veriyor olmanın ötesine geçemeyeceği muhakaktır.Güç yok, tam ve gerekli örgütlenme yok, hiçbir kesime karşı yaptırımı yok.
Peki bunlara sahip olabilirmiyiz? Evet olabiliriz ama bunun için olması gerken 2 şey var. Birincisi meslektaşlar olarak maddi manevi bütünleşmeliyiz. İkincisi ise mevcut ödeneği almamalı ve Genelkurmay ile eğer varsa diğer destek alınan kurum ve müesseselerden tamamen ayrılmalıyız.Bunu elde edebilmek için ise şu an ki TEMAD yönetiminin binasını,ödeneğini ve kotuklarını riske atarak gerekli adımları atmasıdır.Aksi halde bu gidişatla bir yere varabilmemiz mümkün değildir.
Sevgi ve saygılarımla,
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Cuma, 31 Ağustos 2007 )
 
< Önceki   Sonraki >