TERÖRÜ LANETLEME VE ŞEHİTLERE SAHİP ÇIKMA ETKİNLİĞİ PDF Yazdır E-posta
Yazar Halil ERGENLİ   
Pazar, 24 Haziran 2007
TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ (TEMAD)
MUĞLA İL BAŞKANLIĞINDAN


Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin Saygıdeğer üyeleri Kıymetli katılımcılar, Değerli Basın Mensupları; bilindiği gibi ülke olarak çok hassas bir dönemden geçmekteyiz. Terörün kalleş ve çirkin yüzü her gün bir başka yerde karşımıza çıkıyor. Kısa bir süre önce, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu 7 askerimiz şehit olmuştur. Hemen peşinden Şırnak Güçlükonak'ta operasyona çıkan askeri birliğin geçişi sırasında mayın patlatılmış, biri yarbay, biri binbaşı biri er olmak üzere üç askerimiz kalleşçe şehit edilmiştir. Bir gün sonra Bakırköy'de bomba patlatılmış ve ertesi gün de yine bir erimiz şehit edilmiştir. Sadece son 1 ayda şehit edilen güvenlik görevlisi sayısı 45'e yaklaşmıştır.

Düzenleme komitesi olarak öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz.

Tertemiz yürekli delikanlılar, analarının-babalarının bir tanesi olan evlatlar, yiğit askerlerimiz, kalleşçe pusularla hayatlarının baharında toprağa düşürüldüler. Bütün Türkiye kan ağladı ve ağlıyor. Ülkenin dört bir yanından, her etnik kökenden ve her inanıştan gençlerimiz omuz omuza çarpışırken şehit düştüler. Hepsi bu ülkenin evladıdır ve ortak adları MEHMET'tir. Şimdi şehit Mehmetçiklerimiz oldular. Bunu anlamayıp hâlâ ayrımcılık peşinde koşanlara yazıklar olsun!

Bizler biliyor ve inanıyoruz ki... Bu memleket insanının elinden ekmek yiyip, su içenler, ekmek yedikleri ele nankörlük ettiklerinde, yine aynı elden gerekli cevabı alacaklardır.

Bizler, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, silah arkadaşlarının, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatma ülküsünden her ne pahasına olursa olsun ayrılmayacağız ve bu kararlılığı bugün olduğu gibi dosta düşmana göstereceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti bugün, ulusal ve üniter yapısının, çağ dışı bir yapı olduğunu düşünen bir yaklaşım ile karşı karşıyadır. Sevr zihniyeti hortlatılmaya çalışılmaktadır. Bu tehlikeyi bertaraf etmek, vatanımızı korumak ve kollamak konusunda her zaman göreve hazırız. Şanlı bayrağımız altında milletimizin bir ve beraber olduğunu, bu vatanın sahipsiz olmadığını, hainlere, dost görünüp kuyumuzu kazmak isteyenlere sözde müttefiklerimize göstermek için buradayız. Türkiye Cumhuriyetinin birliğine, bölünmez bütünlüğüne yönelen bölücü terör hareketine karşı sürdürülen mücadelede son terörist yok olana kadar tüm ulus, TSK ve tüm güvenlik güçleri ile birlikte kararlılık içinde bizlerde yerimizi alarak üzerimize düşen her görevi ifa edeceğiz.
Çanakkale ve İstiklal savaşlarının unutulmaz kahramanları TK.Komutanları Yahya ve Haydar çavuşlar,havacı pilot Vecihi HÜRKUŞ ve Halil çavuşlar, serdümen Ali, makinist Rıza çavuşların günümüzdeki meslektaşları olan bizler Emekli olmuş olsak ta dün olduğu gibi bugünde göreve hazır olduğumuzu şehitlerimizin huzurunda bir kez daha ilan ediyoruz.

Vatan bekçilerimiz Mehmetçik ile karşılaşmaktan korkan hainler, kalleşler, mayın tuzakları ile vatan bekçilerimizi şehit etmektedirler. Binlerce vatan evladını ve vatandaşımızı şehit eden caniler ve yandaşlarının, iç ve dış destekçilerinin taltif edilir gibi muamele görmeleri hele hele kabile reislerinin iki de bir Türkiye’yi tehdit etmeleri kabul edilemez bir durumdur. Kabile reisleri bu cesaretleri nerelerden almaktadır? Kuzey Irak’tan PKK’yı çıkaracağım diyen ve stratejik ortak olduğunu söyleyen ABD nerededir? AB ülkelerinin vicdani ret diye kavramlar yaratmaya çalışması, Türk Milletinin,vatanına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine olan sevgisini azaltmaya yönelik çalışmaları ise dikkatimizden kaçmayan bir diğer husustur. Yüce dinimiz adına ağlayarak fetva verenler, ABD’nin Irak’ta yapmış olduğu katliamlara, çocuk, genç, yaşlı, kadın-erkek demeden masum insanları kutsal mekanlarda öldüren ve müslüman soykırımı yapanlar için neden bir şeyler söyleyemiyorsunuz? Tepkinizi neden göstermiyorsunuz? Yoksa sizi yaşadığınız çiftlikten mi atarlar?

Yüce Türk Milletinin vakar ve ciddiyetini, sabrını yanlış yorumlayanlara, ülkenin bölünmez bütünlüğü üzerinden yanlış hesap yapanlara, bu milletin vatan-bayrak sevgisini sınamaya kalkışanlara tarihin sayfalarına çok iyi bakmalarını öneririz.”

Değerli katılımcılar, biz bu filmi daha önce de değişik şekillerde gördük. Bu vatanı kanı pahasına kuranların torunlarına ve kendilerini bu memleketin aslî sahibi olarak gören her yurttaşa sesleniyoruz: Geç kalmayalım. Varlığımıza, haysiyetimize kastedenlere hadlerini bildirelim. BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM ve bölücünün, hainin, Türkiye Cumhuriyeti düşmanlarının karşısına DAĞLAR gibi dikilelim.
Ulusal Silah Sanayimizi kuramadığımız ve bu anlamda bağımlılığımız sürdüğü müddetçe, Ülkemiz Uluslar arası silah tacirlerinin pazarı olmaya devam ettikçe kayıplarımızın olması ve kirli oyunların devam etmesi kaçınılmazdır. Uçaklarımız, helikopterlerimiz, tankımız, topumuz, tüfeğimiz Türk Malı olarak, topraklarımızdan çıkan madenlerden, Türk malı tezgahlarda yapılmadıkça, Enerji kaynakları konusunda dışa bağımlılığımız devam ettikçe bu savaşın bitmesi zor görünmektedir.

Bağımsız yaşama hakkını onuruyla elde eden Türk Ulusu, tarihin her döneminde yurt topraklarına sahip çıkmış, bu uğurda canını vermekten çekinmemiştir
Güzel yurdumuz, yurt içinde ve dışında, karşı karşıya bulundukları güçlüklere aldırmadan, yurt sevgisiyle görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Onlar, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, yurdumuzda huzur ve güvenliğin sağlanması, ulusal çıkarlarımızın savunulması, Devletimizin temsil edilmesi ve insanlarımızın aydınlatılması için canlarını feda ederek, Ulusumuzun gönlündeki erişilmez yerlerini almışlardır.

Vatan millet uğruna şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Geride kalan şehit yakınları, bu vatan uğruna kanını dökenler vücudunun bir parçasını veya işlevlerini kaybeden gazilerimize esenlikler diliyoruz. Türk Ulusu şehitlerinin özverilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır.
Ulusal bütünlüğümüze zarar verecek söylem ve eylemler asla amacına ulaşamayacaktır. Devlet yapımıza saldıranlar, ortak tarihsel ve kültürel değerlerimizi vurgulamak yerine yapay ayrılıklar yaratmaya çalışanlar tarihin tozlu ve kara sayfalarında kaybolacaklardır. Türk Ulusu, şehitlerine verdiği şeref sözünün her zaman arkasında durarak tüm güçlüklerin üstesinden gelecektir.
Atalarımızın emaneti olan yurt topraklarını sonsuza değin koruyacak, çağdaşlaşma çabalarını sürdürecek, laik ve demokratik Cumhuriyet'i yeni eserlerle daha da yücelterek, geleceğe taşıyacağız. Bu, gururumuz ve kıvanç kaynağımız şehitlerimize borcumuzu ödeyebilmenin tek yoludur.

GÜN, BUGÜNDÜR ARKADAŞLAR!..
Terörün her türlüsünü sonuna kadar lanetliyoruz. Kahrolsun Vatanın Birliğine, Beraberliğine Kasteden Düşmanlar,
YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ!..”

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Yüce Atatürk başta olmak üzere, yaşamını ülkesine adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı Ordumuza, yurdunu canından üstün bilen şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet duyuyoruz.
Şairin dediği gibi:

UYAN YILLARCA ASIRLARCA SÜREN UYKUDAN ARTIK
SİLKİNDE MUHİTİNDEKİ ZULMETİ YAK YIK
BİR BAKSANA GÖKLER UYANIK  YER UYANIK
DÜNYA UYANIKKEN UYUMAK MASKARALIK

Evet yeter artık. Uyanma zamanı geldi de geçiyor. Bu hainlere bir dur demenin zamanı geldi. Dost ve müttefik bildiklerimize karşı gözlerimizi açmanın, dik durmanın, atalarından aldığın mirası, gücünü  göstermenin zamanı geldi.Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara dur demenin zamanı geldi.
Aziz Şehitlerimiz,
Temiz kanlarınız ile suladığınız ebedî istirahatgâhınız olan vatan topraklarında rahat uyuyunuz. Emanetinizin bekçisiyiz.
Bu duygularla, bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armağan eden; Vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Ulusunun huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz”

TEMAD MUĞLA İL BAŞKANLIĞI

Yorumlar
Yeni EkleAra
hikmetgülke - Teşekkürler Sayın ERGENLİ   | Registered | 2007-06-24 16:07:55
Sayın KAYA'nın yazısını da okudum. Ben çok duygusal bir insan değilim , duygularımla hareket etmem ama inanın sizin yazılarınızı okuyunca insanın gözlerİ yaşarıyor. Slahlarımızı , tankımızı , topumuzu , füzemizi kendi öz kaynaklarımızla , kendi mühendislerimizle yapacağımız günlerin de geleceğine olan inancımla saygı ve selamlarımı yolluyorum.Hoşçakalın.
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Pazar, 24 Haziran 2007 )
 
< Önceki   Sonraki >