BİLMEM SÖYLESEM Mİ..... PDF Yazdır E-posta
Yazar MEHMET ALİ KILINÇ   
Perşembe, 07 Haziran 2007

         BİLMEM SÖYLESEM Mİ…..

 

         Günlerden 4 Haziran Pazartesi. Vakit akşamüzeri. Can sıkıcı  haberler üst üste. Bir yandan  Tunceli’den gelen yedi şehit haberi. Şehit haberlerini almak kaderimizmiş gibi artık nerdeyse alıştırdılar. Diğer yandan, TBMM’de bir temsilcimizin olması, camia olarak sıkıntılarımızın çözümünde biraz yardımcı olur mu umuduyla, siyasi partilerin aday listelerinin açıklanmasından önce beklentiye giriyoruz. Ama bilindiği üzere sonuç tam bir fiyasko. Sonuç olarak yine Türkiye denen bir ülkede yaşadığımızı unutarak biraz  hayale kapıldığımız ortaya çıkıyor.

       Son gazete haberlerine bakılırsa siyasi partiler eski askerleri aday göstermekten kaçınmışlar. Al birini vur ötekine. Her halde yarın ülkeyi birileri ülkeyi satmaya kalkarsa,  itiraz ederler diye olsa gerek. Sanki bu devletinin kurucusu askerler değilmiş gibi. Sanki cumhuriyetimizin  borçsuz harçsız ve tam bağımsız olarak diye nitelenebileceği otuzlu kırklı  yıllarda, devletin kurumlarının oluşum döneminde, veterinerinden edebiyatçısına isimleri bu güne kadar gelebilmiş insanların hepsi eski asker değilmiş gibi. Siyasi partilerin listelerini görüp gazeteden de eski askerleri aday göstermekten kaçındıklarını okuyunca, içimden Afyonkarahisar’daki Susurluk benzeri  trafik kazasına iş adamından eski  polisine kadar adları karışanlar, şayet başvurmuş olsalardı bence hepsi garanti siyasi partilerimizden liste başı aday olurlardı demek geliyor. Ama askere gelince nedendir bilmem uzak durmayı yeğliyorlar.

        Bizim mesleğimiz de nasıl meslektir bilmem ki. Askersiniz deyip askere  hak dağıtırken sağdan sayıp tam bize gelince siz hariç diyorlar. Bir sebeple, toptan askersiniz diye adaylıkta olduğu gibi dışlamak istediklerinde bizi yine dışlamak istediklerinin arasına dahil ediyorlar ve bize yine siz hariç diyorlar.

         Tam bunları düşünürken ve her zaman olduğu gibi olur böyle şeyler, burası Türkiye, umudumuzu kaybetmeyelim demeye hazırlanırken bir haber daha. Bu platformlarda sorunlarımızı bıkıp usanmadan korkusuzca dile getiren kim diye sorulsa ilk beşin içine giren , özellikle sorunlarımızı hayvanlar alemi fıkralarından kıssadan hisse çıkararak anlatmayı seven, hatta bu hayvan fıkraları merakı nedeniyle, bu durumu üzerlerine alınan bazılarınca aforoz edilmek istenen, çoğumuzun bu platformlarda  yakından tanıdığı bir ağabeyimizin, bir büyüğümüzün sivri dili öne sürülerek derneğimiz genel merkezince,  sarı zarf içinde olup olmadığını bilmiyorum ama eski günlerde olduğu gibi bu ağabeyimize savunma verildiğini öğrendim.

          Benim mesleğe başladığım ilk yıllarda  Gölcük bölgesinde, İzmit Körfezi’nin etrafında ulaşım yaygın olarak şimdi artık piyasada olmayan “Doğa Körfez Turizm” firması otobüsleriyle sağlanmaktaydı. Bir arkadaşım bu otobüslerin Harem’deki yazıhanesinden bir bilet istemiş ve ama bilet Yalova’ya kadar olacak, cam kenarı olacak ayrıca ücreti indirimli olacak diye ilave etmiş. Bileti satıcısı görevli bizim arkadaşa alaycı bir suratla bakarak, hem Yalova’ya kadar olacak, hem cam kenarı olacak hem de ücreti indirimli olacak, başka isteğin  varmı diye sormuş.

           Sözün kısası bir göreve baş koyulduysa, yeri geldiğinde görevin daha iyi yürütülmesi konusunda yapılabilecek  eleştirilere hazır olma durumundasınız demektir. Bütün işler hiç kimse bir şey sorgulamadan yürüyecek öyle mi?. Olur mu öyle şey. O görevde kim olursa olsun işlerin nasıl yürüdüğü konusunda yeri geldiğinde, üyelerce   sorgulanacaktır. Ayrıca bu savunma işlerinin çok eskilerde meslekte kaldığını sanıyordum. Galiba yanılmışım.

           Kendi içlerinde en küçük eleştirilere bile tahammül gösteremeyip, eski alışkanlıklarıyla işleri savunma alıp vermekle halletmeye kalkan, kendi içinde kavga eden,  bir camiaya kurtlar sofrasında adaylık dağıtıldığında, camia hatırına  adaylık verilecekmiş. Hadi canım sende.  Saygılarımla.. 

 06.06.2007 

 

MEHMET ALİ KILINÇ

Yorumlar
Yeni EkleAra
ahmetçam - SÖYLEMELİYİZ   | Registered | 2007-06-07 04:16:12
Sayın KILINÇ, bu yola baş koymuş ve toplum adına bir şeyler yapmayı düşünenler olarak YANLIŞLARI gördüğümüzde söylemeli ve söyleyebilmeliyiz.Çünkü yapılan YANLIŞLAR KİŞİLERİ DEĞİL CAMİAYI etkilemektedir.Yanlışı yapanlarda,kasıtlı yapmamışlarsa zaten bunu kabullenip,GERİYE DÖNME BÜYÜKLÜĞÜNÜ VE ERDEMİNİ göstermeyi bilmemliler.Bu tür konularıda KİŞİSEL olarak algılamamalı,böyle yanlışlara düşmemeliyiz.Önce gerek bizler,gerekse YÖNETİCİ KONUMUNDA olanlar YANLIŞ YAPMAMAYA ÖZEN GÖSTERİP,GEREKLİ DİKKATİ SARFETMEMİZ lazımdır.Hele camiaya zarar verecek her türlü söz ve davranıştan kaçınmamız için atacağımız adımları düşünerek ve dikkatli atmamız gerekmektedir.Yaptıklarımızın ve söyladiğimiz sözlerin sorumluluğunu alıp,gerektiğinde SORGULANMAYA VE TENKİDE de açık olmalıyız.Geçmiş yaşanmıyacağına göre artık geleceğe bakmalı ve geleceği yönlendirmek için planlamalara girmeliyiz.Ancak geçmişte yapılanlardan da DERS almayı bilmeli ,aynı yanlışlara düşmemeliyiz.SAYGILARIMLA.
yiğit - Teşekkürler Sayın KILINÇ   | Registered | 2007-06-07 06:06:08
BİRÇOK TOPLUMSAL OLAYLARIN HAYVANLAR ÜZERİNE İMLENEREK ANLATILMASINA TEPKİ GÖSTERİLMESİNİ ANLAMIYORUM VE BU KONUDA DÜŞÜNDÜKLERİMİ YAZMAK İSTEMİYORUM.BİZLERİN UZUN YILLAR BOYU NEFRETLE KARŞILADIĞIMIZ HAKSIZ YARGILAMA YÖNTEMİNİ HATIRLATAN "SAVUNMA" KONUSUNUNDA BİR AN ÖNCE GÜNDEMİMİZDEN ÇIKARILMASINI SAYGILARIMLA ARZ EDERİM. SAYIN MEHMET ALİ KILINÇ ; ELLERİNİZE SAĞLIK , YÜREĞİNİZE SAĞLIK , SİZE SAYGI VE SELAMLARIMI YOLLUYORUM , HOŞÇAKALIN.
hikmetgülke - Teşekkürler Sayın KILINÇ   | Registered | 2007-06-07 08:10:26
SAYIN MEHMET ALİ KILINÇ ; SİZİN ÇOK GÜZEL BİR ÜSLUBA VE DE OLAYLARI ÇOK GÜZEL İFADE EDEBİLME YETENEĞİNE SAHİP OLDUĞUNUZ BİR GERÇEKTİR. BU SİTENİN CANLILIĞINA CANLILIK , RENGİNE RENK KATACAK YAZILARINIZI BEKLİYORUZ.ELLERİNİZE SAĞLIK , YÜREĞİNİZE SAĞLIK , HOŞÇAKALIN.
Salih SELÇUK   | Registered | 2007-06-07 13:52:09
Değerli KILINÇ,
Sevgili Mahzuni'nin dizelerine o kadar güzel gönderme yapmışsınız ki, o güzel şiir yine sonuna kadar usumuza geldi, geldi de ne mi yaptı;
"PİR SULTANLAR GİBİ DARAĞACINI,
BİLMEM BOYLASAM MI; BOYLAMASAM MI" dizelerine götürdü bizi. Derken PİR SULTAN'ı düşündük,
"İLLE DOSTUN BİR TEK GÜLÜ,
YARALAR DOST BENİ"
dediğini düşündük değerli BAŞKANIMIZIN.
Tüm duyarlı meslektaşlarımızı Ahmet ÖZDEN BAşkanımıza sahip çıkmaya ve TEMAD Yönetimini sağduyuya davet ediyorum.
SAĞLIK VE ESENLİKLE KALIN.
hakan ak - BİLEŞMEKZORUNDAYIZ   | Registered | 2007-06-07 15:56:19
AHMET ÖZDEN BEYE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ.GERÇEKLER ACIDIR AMA BİRİLERİ GERÇEKLERİ SÖYLEMEK ZORUNDA, BERABERLİĞİMİZİ SÜRDÜRE BİLMEMİZ İÇİN TEMAD ÇATISI ALTINDA TOPLANIP BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SAĞLAYALIM,GÜÇLÜ OLALIM AHMET ÖZDENİ YLINIZ BIRAKMAYALIM
Ersen Gürpınar - Tahakküm insanın yapısında var   | Author | 2007-06-07 17:14:30
Saygıdeğer kardeşim Kılıç eline yüreğine sağlık tahakküm bizim yapımızda var katı kurallar içersinde bize daha fazla uygulanmış birde militarizm adı altında ordu sevgisizliği olanlar vur abalıya diye hınçlarını sahipsizliğine inandıkları bizlerden alıyorlar bu durumda iki yol var ya kabullenip kaderci olacağız yada onurumuzu düşünüp mücaadele edeceğiz. Eleştiriler bizi mükemmele ulaştıran araçtır amaç olmamalı kişiler önemli değildir önemli olan kurumlardır. Hepimiz bu konuyu ön planda tutmalıyız Biz neyin doğru neyin yanlış kimin haklı kimin haksız olduğunu anlıyacak olgunluktayız şimdilik yorumu içimizden yapıyoruz Gün ola harman ola Binlerce kişinin umutlarını kişisel ikbal ve çıkarları için kullanmaya kalkanlara izin vermiyeceğiz ve bunları not edeceğiz TEK HEDEFİMİZ VAR ASSUBAY ONURU
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Salı, 22 Nisan 2008 )
 
< Önceki