Size de Çıkabilir PDF Yazdır E-posta
Yazar Ersen GÜRPINAR   
Cumartesi, 17 Mart 2007
 05.03.2007 - 12:30 

Kooperatif furyasının devam ettiği bir dönemdi; Afyon'da görevli idim. İzmir Balçova'da kurulan bir kooperatife üye olmam konusunda arkadaşlarımdan yoğun ısrar alıyordum, eşim de çok arzuluyordu İzmir'de bir evimizin olmasını; Kooperatiflerin cazip ödeme koşulları ilk genel kurul toplantısından sonra kabus olduğunu duyuyorduk. Cesaretim yoktu, eşim ısrarını sürdürdü; Ben de çalışıyorum, arkadaşlarına göre avantajlıyız; OYAK'ın yaptığı konutlara gücümüzün yetmiyeceğine göre, diyerek beni ikna etti. Devletin verdiği faizsiz konut kredisi ile birlikte OYAK tan faizli kredi alarak kooperatif üyeliğine ve hanımköylü olmaya karar verdim.

Ev sahibi olmanın umudu, sevinci ve heyecanı sarmıştı butün ailemizi kolay değil Cumhurbaşkanımızın oğlunun bir dikili ağacı yokken bizim İzmir'de dairemiz olacaktı; Temel atma törenine geldiğimizde sevinç ve hayaller suya düştü, tam bir hayal kırıklığı yaşadık. Çalılarla dolu tilki yuvalarının olduğu bir tarla idi kooperatifin yeri; Elimde olsa o gün çıkardım üyelikten; Sonuçta göstermelik denetimler, amatör görünümlü profesyonel yöneticiler sayesinde yap-satçı müteahhitlerin evleri fiatına el sahibi olmuş kira derdinden kurtulmuştuk. Bzim tilki yuvası tarlalar kısa bir sürede hızlı gelişim sonucu dev alışveriş merkezlerinin bulunduğu bir semt oldu.

Sık, sık küçük alışverişler için gittiğim evimizen tam karşısındaki bir hipermarketin kapısında tanıdım onu; Çok temiz bir yüzü ve kıyafeti, kibar, çekingen davranışları vardı. Hiç yüksek sesle "Milli piyango size de çıkabilir" dediğini duymadım. İlgimi çekmişti, yanına bilet almak için gittiğinizde sesi daha da kısılıyor, bir suçlu bir ezik söylediklerini duymakta adeta zorlanıyordunuz. Piyango bileti değil de sanki esrar satıyordu. Aldığım bilete amorti çıktı, değiştirmek için gittiğimde - Sizi bir yerden tanıyor gibiyim, yüzünüz hiç yabancı değil dedim. - İnsan insana benzer beyefendi diyebildi. Ben buraya çok sık geliyorum evim karşıda, emekli assubayım. İsmim Ersen Gürpınar sözlerime; Memnun oldum dedi. Sizde emeklisiniz herhalde? dedim, duymamazlıktan gelerek elindeki biletleri düzeltmekle meşgul oluyormuş gibi davranmaya başladı. Bahar yeşili gözlerini kaçırdı gözlerimden; Huzursuz olmuş bir hali vardı. Kendi kendime kızdım, ısrarımın ne gereği vardı dedim. Sonraları birkaç kez hayırlı işler diyerek geçtim yanından. Beni görünce avcı görmüş ürkek bir ceylanın huzursuzluğunu duyuyor, başka taraflara bakıyordu; Bu da beni daha da meraklandırmıştı. Yanılmış olmayı arzuluyor, zihnimi sürekli zorluyordum. Sonunda kurnazca bir fikir düşündüm; Yanına yaklaştım - Size emekli assubay olduğumu söylediğim zaman siz emekli assubay olduğunuzu neden gizlediniz? dedim BİNGO planım başarılı olmuştu. - Utandım ağabey diyebildi ve birşey söylememe fırsat bırakmadan makinalı tüfek gibi kelimeler döküldü dudaklarından; Bu da bir iş namusunuzla para kazanıyorsunuz ama bu yaşamı hak etmedim, adi malül olarak 3 ncü dereceden emekli edildim, işletme mezunuyum. Askerlik dışında mesleki bir kariyerimiz yok. Yaşıma, sağlığıma, tahsilime, sosyal yapıma uygun iş aradım ama maalesef bulamadım. Üniversitede evlat okutuyorum, son çare bu işi yapıyorum ama......... sözünün sonunu getiremedi, gözlerinden yaşlar döküldü, arkasını döndü ve hızla uzaklaştı. Bağırdım arkasından: Sen utanma yürekli kardeşim, buna sebeb olanlar utansın. Bu onu son görüşüm oldu; Yüreğinde kopan fırtınalarla sürüklendiği bir başka alışveriş merkezi kapısında veya sokaklarda kendi umutsuzluğuna inat umut dağtıyor olmalıydı.

"Milli piyango size de çıkabilir"

Yorumlar
Yeni EkleAra
Necmettin Karaman - saygılarımla...   | Registered | 2007-03-21 12:17:39
sevgili kardeşim, hayat her zaman güzeldir. yaşamaya bakalım. saygılarımla...
lsayilgan - size de çıkabilir   | Registered | 2007-03-22 12:29:21
Ahh be Ersen ağbi, gene yüreklerimize vurdun. O kardeşimizin gözyaşları, nicelerimizin söyleyemedikleri kırgınlıkları,haykırışlarıydı.Çok haklısın abi buna sebep olanlar utansın. Üzgünüm ama o ele güne el avuç açmadan onuru ile ekmeğine ailesine sahip çıkan kardeşim dualarım seninle. Dilerim ki, ilahi adalet tecelli ettiğini bu dünya gözüyle sana da gösterir. Evet Milli Piyango bize de çıkabilir..
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

 
< Önceki   Sonraki >