DEMOKRASİ DEMOKRASİ DEMOKRASİ PDF Yazdır E-posta
Cuma, 16 Ocak 2009

İKTİDAR GÜCÜNE SAHİP İKTİDAR İSTİYORUZ

Son aylarda başta sayın Başbakanımızın umutlandıran sözleri, Genel Kurmay Başkanımızın açılımları, eski bir meslekdaşımız olan Çankırı milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu sözcüsü sayın Dr. Nurettin AKMAN tarafından TBMM. ne verildiği bildirilen Astsubay özlük haklarıyla ilgili kanun, medya haberleri ve TBMM ndeki konuşmalarla umutlanıp yıllardan beri beklediğimiz sorunlarımızın çözüleceği beklentisine girmiştik.

2009 yılı başında meclise sunulup Milli Savunma Komisyonunda görüşülen askerlik kanun tasarısıyla hiç bir beklentimizin gerçekleşmeyeceğini büyük bir hayal kırıklığıyla öğrendik. Türkiyemizin dört bir tarafındaki özellikle emekli astsubay kardeşlerimizin faks ve mail kampanyasıyla desteklenen TEMAD Genel Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin büyük bir gayreti ve başarısıyla bir değişiklik teklifi verdirilmiştir.

Bir kanun tasarısıyla teklifinin TBMM genel kurulunda ve komisyonlarda görüşülmesi sırasında, ilgili bakanlığın ve kuruluşların teknik anlamda temsilcilerinin bulunması yine anayasa ve iç tüzük gereğidir. Ancak bu temsilciler görüş bildirebilirler ama HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR temel kuralınca son söz ve karar milletvekillerinindir.

25 üyeli milli savunma komisyonunda 15 üye Ak partilidir. Komisyon Başkanı, yardımcı ve sözcüsü başta olmak üzere muhalafetin de desteklediği neredeyse ortak mutabakatla verilen teklifin, Genel Kurmay Başkanlığı temsilcisinin aksi görüş bildirmesi sonucu anayasal demokrasiyle yönetilen T.C. nin milli savunma komisyonunda ret edilmesi oldukça düşündürücüdür.

Sayın arkadaşlarım biz haklıyız. Bu güne kadar devletimizin yetkili büyükleri hep haklısınız dedi. Vatandaş olarak bizim muhatabımız, HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR DİYEREK ATATÜRKÜN KURDUĞU VE TEK YASAMA YETKİSİNE SAHİP YÜCE TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİMİZDİR.

BU BİZİM SON FIRSATIMIZDIR. 2/365 SAYILI KANUNUN MECLİS GENEL KURULUNDA GÖRÜŞÜLMESİ SIRASINDA, GEREKLİ DEĞİŞİKLİĞİ SAĞLAMAK İÇİN TÜM YASAL EYLEMLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ. AKSİ TAKDİRDE HİÇ BAŞARAMAYIZ.

HAK VERİLMEZ AAAALLLLLIIIIIIIINNNNNNNIIIIRRRRRRRRR.

Saygılarımla.

 

Yorumlar
Yeni EkleAra
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Pazartesi, 19 Ocak 2009 )
 
Sonraki >