OYAK'tan Haberler PDF Yazdýr E-posta
Cuma, 09 Ocak 2009

ImageAXA OYAK HOLDÝNG HÝSSELERÝNÝN AXA GRUBUNA DEVRÝ

1968 yýlýnda OYAK Sigorta'nýn kurulmasý ile baþlayan OYAK Grubunun sigortacýlýk sektöründeki faaliyetleri;

1995 yýlý Mart ayýnda AXA OYAK Hayat Sigorta A.Þ.nin kurulmasý, 1999 yýlý Þubat ayýnda da %50-%50 OYAK ve AXA ortaklýðý ile kurulan ve AXA ve OYAK'ýn iþtiraki olan sigorta þirketlerinin hisselerine sahip olan AXA OYAK Holding A.Þ. çatýsý altýnda birleþtirilmesiyle devam etmiþtir.OYAK yatýrým stratejileri çerçevesinde, OYAK Grubu'nun sahibi olduðu AXA OYAK Holding ve baðlý þirket­leri AXA OYAK Sigorta ve AXA OYAK Hayat Sigorta þirket hisselerinin AXA Grubu'na satýþýna yönelik hisse devir sözleþmesi 5 Þubat 2008 tarihinde imzalanmýþ, 12 Aðustos 2008 tarihinde de satýþ sürecine iliþkin ge­rekli iþlemler ve yasal onaylar tamamlanarak OYAK'ýn sahibi bulunduðu hisselerin tamamý 525 milyon ABD Dolarý bedelle AXA Grubuna satýlmýþtýr. Türk sigorta sektöründeki bugüne kadar gerçekleþmiþ en yüksek sa­týþ bedeli olan bu tutar devir tarihinden önce, 28 ve 31 Mart 2008 tarihlerinde, avans olarak tahsil edilmiþ ve para piyasalarýnda deðerlendirilmeye baþlanýlmýþtýr.

 
OYAK EMEKLÝLÝK HÝSSELERÝNÝN ING CENTRAL EUROPE SÝGORTACILIK GRUBUNA SATIÞI

Hazine Müsteþarlýðýnýn 17.01.2003 tarihli onayý ile, sadece bireysel emeklilik alanýnda faaliyet göstermek üzere 23.01.2003 tarihinde kurulan ve öngörülen yapýlanmasýný süratle tamamlayarak 07.07.2003 tarihinde faaliyet ruhsatýný alan OYAK Emeklilik A.Þ, 27.10.2003 tarihi itibariyle faaliyete geçen ilk beþ bireysel emek­lilik þirketinden biri olmuþtur. OYAK Emeklilik dýþýnda sektörde halen faaliyet gösteren 9 tane þirket vardýr ve hepsi de hayat sigortasý þirketlerinin bireysel emeklilik þirketlerine dönüþtürülmesiyle oluþmuþ kuruluþlardýr. Bireysel emeklilik sektöründe faaliyet gösteren þirketlerin faaliyetlerini etkin ve verimli bir þekilde sürdürebil­mesinde, bir banka ve/veya bir sigorta þirketi ile iþ ortaklýðý yapýlmasý, fonlarýnýn yönetimi için ise bir portföy yönetim þirketi ile çalýþýlmasý büyük önem taþýmaktadýr. Bu nedenle sektördeki tüm þirketler ya bir banka iþ­tiraki veya iþ ortaðý olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

OYAK Bank ve AXA OYAK Sigorta þirketlerinin satýþýný takiben OYAK Emekliliðin satýþý da bu geliþmeler ýþý­ðýnda gündeme alýnmýþ ve 17 Haziran 2008 tarihinde OYAK Emekliliðin ING CE Insurance Grubu'na satýþý­na yönelik olarak bir Hisse Satýþ Anlaþmasý imzalanarak satýþ iþlemi kamuoyuna açýklanmýþtýr. Bu anlaþma­ya göre OYAK Emeklilik hisselerinin tamamýnýn 110 milyon Euro bedel ile ING CE Insurance Grubu'na satý­þýnýn, alýnacak resmi onaylarý takiben 2008 yýlý son çeyreðinde tamamlanmasý öngörülmektedir.

OYAK Üyelerle sohbet dergisinden alýnmýþtýr...

Yorumlar
Yeni EkleAra
Edip HAYTE - Sayýn Moderatör!   | Registered | 2009-01-10 13:59:24
Sayýn Moderatör!
Yazýya bir çeki düzen verir misiniz?
Baþlýklar ve metinler birbirine girmiþ. Sol tarafta bazý kelimeler gözükmüyor...
Lütfen!
-------------------------------------------------
Sn.Hayte Yazýnýzýn orijinali bu þekildedir,Sanýyoruz kopyalama yapýþtýrma yönteminden kaynaklanan bir hata var
aslan81 - oyunu kuralýna göre oynamak   | Registered | 2009-01-10 16:01:11
bence ulusoy oyaka faydalý iþler yapmakta bazý zorunluklar hariç ticari kafayla düþünerek yönetmektedir adam bizim gibi düþünseydi hala yerimizde sayar 18binlira oyak ikramiyesiylede emekli olurduk bence rahat hareket edemiyor yoksa dahada olumlu iþler yapar zamanlamalarý mükemmel
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Cumartesi, 10 Ocak 2009 )
 
< Önceki   Sonraki >