TEMSİLCİLER DOĞRU BİLGİ VERMELİDİR PDF Yazdır E-posta
Salı, 23 Aralık 2008

2/40 NUMARALI TEMSİL TAZMİNATI KANUN TEKLİFİ

Arkadaşımız sayın Ahmet ÇAM' ın TEMAD mesaj panosunda yayınlanan mesajından; 2/40 numarasıyla 2005 tarihinde verilip 1.11.2007 de bütçe plan komiyonu ve milli savunma komisyonunda sıraya alınan Astsubayların da temsil tazminatı alması için verilen kanun teklifinin halen görüşülmeden bekletildiği anlaşılmaktadır.

TEMAD genel başkanımız başkanlığında bir heyetin 16 temmuz 2008 tarihinde Sayın Başbakanımız tarafından kabul edildiği, bir buçuk saat kadar süren bu görüşme sırasında kendilerine sorunlarımızla ilgili bir dosya sunulduğu, toplantıda milli savunma bakanı, milli savunma komisyon başkanı, ve milli savunma komisyon sözcüsünün de hazır bulunduğu mesaj panosunda yayınlanmıştı. Bu görüşme sırasında Başbakanımızın assubay aylıklarında iyileştirme yapılmasıyla ilgili talimatlarına karşılık, MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU BAŞKANI VE SÖZCÜSÜ TARAFINDAN, KOMİSYONDA BEKLEYEN ASSUBAY AYLIKLARIYLA İLGİLİ HİÇ BİR TEKLİF VE TASARININ OLMADIĞI, GELENLERİN SÜRATLE SONUÇLANDIRILDIĞININ ifade edildiği de yine aynı açıklamada bildirilmişti.

Mecliste böyle bir kanun teklifinin bugüne kadar beklediğinden bizim haberimizin olmaması bir ölçüde normal karşılanabilir ama, Başbakanla görüşme sırasında başta temad başkanımız olmak üzere heyet üyelerinden hiç birinin, adı geçen bu kanun teklifinin hatırlatıldığına dair bir açıklama olmamasından, hukukçu meslektaşlarımız dahil hiç kimsenin de haberinin olmadığı için toplantıya yeterli hazırlık yapılmadan gidildiği kanaati doğmaktadır. Ayrıca komisyon yetkilileri tarafından böyle bir söz söylenmişse SAYIN BAŞBAKANIMIZIN DA KENDİLERİNE YANLIŞ BİR BİLGİLENDİRME OLUP OLMADIĞI KONUSUNDA  ARAŞTIRMA YAPMASINI DİLİYORUM. 

16 Temmuz 2008 tarihinde oldukça kalabalık bir heyetle Başbakana yapılan bu ziyaretin sıradan bir nezaket ziyareti olmayıp, binlerce emekli ve muvazzaf assubayla ailelerinin dört gözle beklediği hayati öneme haiz sorunların çözümüne ait dileklerin konuşulup görüşüldüğü bir toplantıdır. Meşhur bir söz vardır, HEDEFE ZAYIF ADIMLARLA VARILAMAZ.

Sayın TEMAD başkanımızdan, Milli Savunma Komisyonu Başkanımızdan ve Başbakanımızdan  bu hususta bir açıklama yapılmasını diliyorum.

Saygılarımla.

Yorumlar
Yeni EkleAra
aslan81 - kızılay meydanında yakmadan.   | Registered | 2008-12-23 17:24:58
temad yönetimi(eskisi)ona buna cevap yetiştirmekten ilgilenemedi,hukukçularda 4 yıldır oyak.ı AİHM .ne sevkedememekten yorgun düştüğünden ilgilenememiştir heralde birileri kendini kızılay meydanında yakmadan bize hak mak yok 2030larda belki herkes yüksek mastırlı ve kurmay asb.olunca mecburen!!!!
iavci79 - ÖRGÜTLENMEMİZ YETERSİZ   | Registered | 2008-12-24 15:57:30
Öncelikle üye sayımızı artırmak suretiyle gücümüzü göstermeliyiz.emekli olanların yüzde sekseninin Temad'tan ve yaptıklarında haberi yok.Yüzde yirmide ne yapacağını bilemez durumda.Kısacası örgütlenmemiz yetersiz. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali.
M.AKPINAR - NASIL OLACAK   | Author | 2008-12-25 11:09:38
TEMAD MEVCUTLARI DERNEKTEN ATMAK,ÖNCEDEN ATTIKLARINIDA GERİ ALMAMAK İÇİN CANSİPERANE ÇALIŞIYOR,BİZ İSE YENİ ÜYE KAZANDIRALIM DİYORUZ NASIL OLACAK.
ersoz48 - üye kayıtları   | 88.232.230.xxx | 2008-12-29 14:34:22
SAMSUN .da 2000 .assb.mevcut var temad.a 244.assb .üye olmuş .bu yöneticilerin zihniyeti aynen BAYKAL .zihniyeti az olsun benim olsun böyle giderse orası küçük bir kafeterya görünümünden başka bir görüntü vermez.demokrasi çok sesliliktir.seçimlerde orada ayakta bile yerkalmaması gerekir .şimdi gidin bakın 10-15 kişi okey oynuyor .okeye devam.söyleyecek çok sözümüz var ama hiç bir sözümyok.onlarında yaşı 70.in üzerinde.hani itici güç genç beyinler nerede.onlar sindirilmiş itilmiş kakılmış hakir görülmüş .ben şuandaüye degilim 30.yıl geçsede üye olmayacagım.çok çok kırgınım.ismail ERSÖZ.
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Salı, 23 Aralık 2008 )
 
< Önceki   Sonraki >