KANUN TEKLİFİNİN SAFAHATI. PDF Yazdır E-posta
Pazar, 21 Aralık 2008
KANUN TEKLİFİNİN SAFAHATI.

Kanun Teklifi Bilgileri

İmza Sahipleri Kanun Teklifinin Metni
Dönemi ve Yasama Yılı 23/3
Esas Numarası 2/40
Başkanlığa Geliş Tarihi 29/06/2005
Teklifin Başlığı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda ve Sosyal Güvenlikle İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Temsil Tazminatı Ödenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi
Teklifin Özeti Binbaşıların,astsubaylıktan subaylığa geçme kıdemli yüzbaşı, astsubaylıktan subaylığa geçme yüzbaşı ve astsubaylar grubunda yer alan kıdemli başçavuşların makam tazminatından yararlanabilmesi yönünde Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda değişiklik yapılmakta ve temsil tazminatı ödenmesi hususunda Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenme koşulu kaldırılmaktadır.
Teklifin Son Durumu KOMİSYONDA

<>Kanun Teklifi Komisyon Bilgileri

Komisyon Tipi Adı Giriş Tarihi Çıkış Tarihi Yapılan İşlem Karar Tarihi
Esas Komisyon Plan ve Bütçe Komisyonu 01/11/2007   Komisyonda  
Tali Komisyon Milli Savunma Komisyonu 01/11/2007   Komisyonda

Değerli Arkadaşlarım,yukarıda görülen kanun teklifinin başkanlığa geliş tarihi 29.06.2005,Komisyonlara giriş tarihi 01.11.2007 olup,2009 yılına girmeye SAYILI günler kalmasına rağmen,KANUN hala KOMİSYONDA işlem yapılmak üzere beklemekte,bekletilmektedir.

Meclisin çalışma TEMPOSUNA,HIZINA dikkatinizi çekerim.Ama dikkatinizden bir şey kaçmasın.Bu kanun teklifinde ASSUBAYLARLA ilgili bir madde olduğu için bu kadar SÜRÜNCEMEDE kalmıştır.Yoksa bu teklifin içinden ASSUBAYLARALA ilgili maddeyi ÇIKARIN,kanun IŞIK HIZIYLA yasalaşır.O zaman MECLİSİN çalışmasına,hızına HAYRAN kalırsınız.

İşte ASSUBAYLARA verilen DEĞER ve ÖNEM budur.Bunu GÖREMEMEK İÇİN KÖR,ANLAYAMAMAK içinde ÖZÜRLÜ olmak gerekir.

Assubayların HAKLARININ ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN GEREKLİ HER TÜRLÜ TERTİP, TEDBİR PLANLI OLARAK ALINMAKTA,UYGULANMAKTADIR.TSK nın direği olduğu söylenilen bu camiaya HAK verilmesi birilerini rahatsız etmektedir.

ŞU ANDA GARİP OLAN,DİKKATİMİ ÇEKEN BİR OLAYDA TEMADIN SESSİZLİĞİDİR.

SEÇİMLERDEN BU YANA YÖNETİM SESSİZLİĞE BÜRÜNMÜŞ,2009 BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNİN YOĞUN OLDUĞU ŞU DÖNEMDE EN YOĞUN OLMALARI GEREKİRKEN, YÖNETİMDEN TIK OLMAMASIDIR..

ACABA FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK Mİ,YÖNETİM BÜYÜK BİR HAZIRLIĞIN İÇİNDE DE HAKLARIMIZLA İLGİLİ SES GETİRECEK BİR FAALİYET Mİ PLANLIYORLAR DİYE BEKLİYOR,UMUT EDİYORUM.

EĞER YÖNETİM BÖYLE BİR HAZIRLIK İÇİNDE DEĞİLSE,2009 YILI DA ŞİMDİDEN ASSUBAYLAR İÇİN KAYIP YIL İLAN EDİLMELİDİR.

GENKURUN YAPACAĞI DÜŞÜNÜLEN AÇILIMLAR,BİZLERE İSTEDİĞİMİZ HAKLARI VERMEZ.SADECE VE SADECE SUS PAYI OLUR.TOPLUMUMUZUN BİR KESİMİNİ MEMNUN EDER.

YÖNETİM TÜM CAMİANIN YÖNETİMİ OLUP,HAKLARI DA TOPYEKÜN OLARAK GÖRMELİ,HAZIRLIKLARINI DA BUNA GÖRE YAPMALI,CAMİANIN BÜTÜN OLDUĞU GÖZARDI EDİLMEMELİDİR.AKSİ TAKTİRDE BÖLÜNMELER KAÇINILMAZ OLUR.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA.

Yorumlar
Yeni EkleAra
Ersen Gürpınar - Bu yasa kanunlaşmaz   | Author | 2008-12-22 05:31:15
Muhalefet ağzı ile kuş tutsa bu ülkedeki sisteme göre dikkate alınmaz yukarıdaki yasa teklifi CHP milletverili Bülent Baratalı ve arkadaşları tarafından verilmiştir Teklifte sağolsunlar bizi yine alt sıralara almışlar hizmet yılı falan dikkate alınmamış o nedenle bu konuda adil bir teklifin verilmesini bekliyoruz.Yine Sn.Baratalının ( Sn.Öktem tarafından verilen teklifin aynisi) bizi geriye götüren derecelerle ilgili teklifinin geri çekilmesi konusunda TEMAD yönetimine onlarca kez yazdık ama teklif komisyonda duruyor kafa karıştırır es kaza çıkarsa bize kazanımı olmaz 30 yılda onu düzeltmeklemi uğraşacağız. TEMAD DAHA AKTİF VE ÖNERİLERİMİZİ DİKKATE ALAN ÇALIŞMALAR YAPMALI BİZİMLE PAYLAŞMALIDIR
Arif ASLAN - Bu yasa kabul görmez   | Registered | 2008-12-22 12:39:26
Sayın ÇAM gündeme getirdiğiniz için teşekkürler,fakat Ersen beyin belirttiği gibi bu kanun/lar yasallaşmaz.Bu ve buna benzer 3 tane daha kanun vardı.Ve bunlar 2006,2007 yıllarında sürekli,gerek temad mesaj panosunda ve burada gündeme getirildi. Bu yasalar CHP millevetkilleri tarafından verilmiştir.AKP hükümetinin 3/2 çoğunlukla olduğu mecliste CHP milletvekillerin verdiği kanun tekliflerinin dikkate alınmayacağı,ilgili komisyonlarda bizzat söylenmiştir.
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Pazar, 21 Aralık 2008 )
 
< Önceki   Sonraki >