KUTLARIZ ! PDF Yazdır E-posta
Yazar Hüseyin SAVCI   
Cumartesi, 22 Kasım 2008

Seçim bitti…

 

Yönetimdeki arkadaşlar kazandı.

Kutlarız, başarılar dileriz, umarız bu dönem geçen dönemlerden daha başarılı olur.

Başarı alıp götürülecek bir şey değildir. Eğer bir başarı sağlanırsa bu topluma mal olacak, topluma katkı sağlayacak, toplumun olacaktır.

 

Kazanan takımı eleştirmenin bir anlamı olmaz. Fenerbahçe bir maça çıkıp tel tel dökülse de, sahada gezinse de, son dakikada karşı takım golü kendi galesine atıp, 1-0 da olsa maçı kazanmış,  üç puanı kendi hanesine yazdırmışsa, söyleyeceklerinizin bir anlamı olmaz.

 

O nedenle tekrar kutlar ve başarılar dileriz.

 

*******

YENİ OLUŞUM için söylenecek çok şey var.

Öncelikle verilen emek saygıyı fazlası ile hak ediyor.

Toplantılar, geziler, mektuplar, telefon görüşmeleri,

Özellikle Yeni Oluşum’u destekleyen bayan arkadaşların öncü gurubun zikzaklarına rağmen gösterdikleri çaba, il il dolaşıp ellerinden geleni yılmadan, umutsuzluğa kapılmadan yapmaları gerçekten her türlü takdirin üzerindedir.

 

Yönetimin seçim giderleri doğal olarak TEMAD Kasasındaki paradan finanse edildi, ama YENİ OLUŞUM’un  tüm giderleri arkadaşların mütevazi aile bütçelerinden kısılarak yapıldı. Bizleri defalarca misafir eden DÜRÜM SARAYI’ndaki değerli meslektaşlarımıza teşekkür borçluyuz. DİNARLILAR Derneğini kendi yerimiz gibi kullandık, Sayın TEKELİ’ye teşekkür borçluyuz. Sayın Hikmet AYDINCAK Derneğini bize açtı,  ona da teşekkür borçluyuz. En büyük teşekkür Sayın DAREGENLİ, Sayın Ali ŞENCAN ve çok değerli büyüğümüz Sayın İrfan ÜNVER NASRATTINOĞLU’na.  

 

Yeni Oluşum’a destek veren, ismini sayamadığım tüm dostlara sonsuz teşekkürler.

 

********

 

Seçim, mevcut yönetimin başarılarından değil, YENİ OLUŞUM’un hatalarından kaybedildi.

Şimdi hata yapanların değil, yapılan hataların irdelenmesi zamanı. Sağduyu ile sabırla ve objektif olarak.

 

*********

 

YENİ OLUŞUM’u şubeler burada, seçim sürecinde tanıdı. Ankara tanıdığı için delege seçiminde destekledi.  Şubeler Yönetime 3 yıllık borç verdi, ama tanıdık-dost masalarında YENİ OLUŞUM’a da kredi açıldığı çok açık görülüyordu.

 

*********

 

Oyunu bir kereliğine kaybeden değil, yenilgiyi kabullenen yenilir.

YENİ OLUŞUM’a her zamankinden daha çok ihtiyaç var.

NOT : Çok uzun süre YENİ OLUŞUM içinde yer aldım, yapılan tüm hatalar benim, başarı ve emek arkadaşlarımındır. Medeni cesaret gösterip, emek verip zaman harcayan tüm dostlardan alınan sonuç için özür diliyorum.

Yorumlar
Yeni EkleAra
Ersen Gürpınar - Çıkarılacak dersler var   | Author | 2008-11-22 10:22:08
Yeni oluşum yeni bir heyecandı mevcut yönetim bizi kucaklamış olsaydı başarısı ve başarısızlıklarına ortak edebilseydi yeni bir arayış içine girilmezdi.Çok iyi başlayan bir hareket birkaç kişinin hırsı ve arkadaşlarımızında bizans oyunlarına hazırlıklı olmamalarından bu sonuc yaşandı. Bence süpriz olmadı yeni oluşuma gönül verenler kazanmıştır Toplumumuzda bilinçlenme ve sorgulama başlamıştır birçok arkadaşımızın dile getirdiği gibi HİÇBİRŞEY ARTIK ESKİSİ GİBİ OLMAYACAKTIR Bu vesile ile tekrar kutladığım Temad yönetimi bu güven tazelemenin bir tepki sonucu olduğunu unutmadan bu şansı iyi kullanmalıdır kazananlarında kaybedenlerinde alacakları dersler vardır.TEMAD hepimizin derneğidir umarız hatalarından ders alarak yola devam ederler çünki artık karşılarında eskiden olduğu gibi amatör kalemlerden ziyade gölge bir TEMAD yönetimi olacaktır.
yasar cakan   | 78.169.42.xxx | 2008-11-22 11:08:21
Hatalı olunduğun da,hatayı kabul etmek ve özür dilemek erdemli bir davranıştır. Oluşan tabloya duygusal bakmayan,öfkesini ön plana çıkarmadan kontrol edebilen her insanın yorumu erdemli bir yorumdur.

Ancak; Oluşan bu tabloda ban göre hataları kabul edecek ve özür dileyecek en son meslektaşlarımdan bir de sizsiniz.Bu site ve diğer siteler kuruldu kurulalı meslektaşlarımız yazılanlardan ve yapılan delege seçimlerinin sonucunda oluşan tablodan kimin ne yaptığını,ne olduğunu kendi çapında değerlendirmiştir.Sonuç ta bu değerlendirmeler ışığında ortaya çıkmıştır.

"Keşke"ler dönemine de son vermek gerekir.Delegeler Yeni Oluşum Gurubuna Muhalefet görevi vermiştir.Şimdi Yeni Oluşum Gurubu tarafından bu görevin yapılma zamanıdır.Haydi göreve...
AHMET OZTAS - TEMAD   | Registered | 2008-11-22 12:11:10
TEMAD !ın seçimlerini delegeler değil il ve ilçe başkanları belirledi. Çünkü TEMAD il ve ilçe delegelerini TEMAD üyeleri seçmedi onları il ve ilçe başkanları seçti. Durum böyle olunca dünyadan bir habersiz delegeler zaten şartlanmış olarak ANKARA! ya gittiler.İnternetten habersiz delegeler sayesinde eski yönetim başardı. İşallah TEMAD kazanır ama her türlü yanlışta bizler her ne kadar temad sitesinde yazı yazma hakkı verilmiyorsada, yaszılarımız engelleniyorsada, sitelerimiz sayesinde TEMAD!ı ileri götürecek yapıcı tenkitlerimizi engelleyemeyeceklerdir. TEMAD üyelerine hayırlı olsun seçimler.
bergamalı - Ders Alınması Umuduyla   | Registered | 2008-11-22 14:26:49
Saygıdeğer Savcı,

Benim için sonucu hiç de sürpriz olmayan Temad seçimlerinde yeniden kazanan Sayın Başkan Mustafa Erol ve ekibini tekrar kutlar;camiamıza hayırlı olmasını ve üstleneceği zor görevlerinde başarılar dilerim.Her ne nedenle olursa olsun,ister tepki oyları diyelim ,ister dost tanıdık oyları diyelim, özgür iradeleri ile oylarını kullanan tüm delegelerimizin tercihlerine saygı göstermeliyiz;çünkü çağdaş,katılımcı demokratik olarak yapılan seçimlerde,seçim sonuçları saygı duyulmasını gerektirir.Seçimi kaybedene ise kazananı centilmence tebrik etmek düşer.Sağ duyulu arkadaşlarımızın sesine kulak vermeyen;aksine uyarıda bulunan arkadaşlarımıza net sitesinden kalemşörleriyle hakarete varan çirkin üsluplarla yanıt veren kişisel hırs peşinde koşan, özveri gösterip adaylıktan çekilmeyenler ve bunları içinden temizleyemediği için seçimi kaybeden arkadaşlarımız ise bundan umarım iyi dersler çıkarırlar.

Son ana kadar özveri ile "Yeni Oluşum" birbirine saygılı,ilkeli demokratik seçim kurallarına uygun uyumlu bir şekilde çalışmalarını sürdürmesine rağmen ,yönetim aday listesi belirleme sürecinde ciddi fikir ayrılıklarına düşerek ayrışmalar,yeni liste belirlemeler son anda ise ilkelerin de terk edilerek tekrar tek liste ile seçime girmeye karar verilmeler, vs. vs...

Sanıyorum bu olayların delegelerimiz de farkına varmışlardır.Delegelerimiz kavga istemiyor,kendi aralarında bile uyuşamayan arkadaşlarımızı tercih etmeyerek ciddi bir ihtar verdi;bence seçime katılan delegelerimiz öncelikle uyumlu ekip istediğini göstermiştir.

Yeni Oluşum Grubunda demokratik,ilkeli bütünleşme için çaba harcayan ve bu süreçte emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

İlkeli,birbirinin fikirlerine son derece saygılı,geniş katılımcı demokratik kurallar içinde fikir birlikteliği yapacak arkadaşlarımızın,hemen yeni bir yön belirleme gerektiği kanısındayım.

Sorunlarımız bilinmektedir.Bu dönemde yeni seçilen yönetim daha aktif bir çalışma ve camiamızın da desteğiyle;öneri ve yapılacak yapıcı eleştirilere de kulak vererek gasbedilen haklarımızı kazanımda umarım iyi bir yol alırız.Bize şimdi yeni yönetimi,omuz omuza birlik ve beraberlik içinde desteklemek düşer;elbette denetim görevimizi de aksatmadan sürdüreceğiz ;gerekli yerlerde önerilerimizi,uyarılarımızı ve yapıcı eleştirilerimizi de kendilerine hatırlatacağız.

Saygılarımla..........

Mehmet Emin Atılgan
ahmetçam - MUHALEFET GEREKLİ.   | Registered | 2008-11-23 00:56:43
Sayın SAVCI;
Gayret ve çalışmalarınızdan dolayı sizi kutlarım.Seçim sonuçlarından dolayı kendinizi suçlamanız ve üzülmeniz yersiz.Siz doğru olanı İLKELİ şekilde yaptınız,yapılması gerekeni yerine getirdiniz.Bırakınız YANLIŞ YAPANLAR,KENDİ İÇİNDE VE FİKİRLERİNDE ÖN YARGILI OLANLAR, KİŞİSEL HIRS VE İKBAL den vazgeçmeyenler üzülsün,düşünsün.Ben bu arkadaşlarımı da yola çıktıklarında NEDEN GERÇEK DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKLAMAYIP,GİZLEDİKLERİNDEN dolayı TENKİT edebilirim.Çünkü herkes gibi onlarında SEÇME VE SEÇİLME hakları olduğuna inanırım.Çıkıp daha baştan ben ADAYIM deselerdi,taşlar daha değişik bir biçimde yerine oturur, herkes davranışını da baştan ona göre yapardı.Neyse SEÇİM bitti.
Sayın SAVCI esas görev bundan sonra başlamakta ve önem arz etmektedir.
SORUNLARIMIZ HALEN DAĞ GİBİ yerindedir.Çözüm için YÖNETİMİ TEŞVİK ve desteklememiz,uyarmamız gerekmektedir.Yönetimi,sorunlarımızın çözümünü HİÇ VAZGEÇMEDEN,YILMADAN bir gölge gibi takip edip,birlikte oluşturacağımız İTİCİ güçle yönlendirip,ellerini güçlendirmeli, teşvik etmeliyiz.Çalışmalarımızdan bir an için dahi vaz geçmemeli,aksine daha çok emek verip,zaman ayırarak çözümde katkı sahibi olmalıyız.Saygılarımla.
Ramazan TEKELİ - GENEL KURULDAN KİTAP YAZILIR,   | Author | 2008-11-23 05:16:37
Sn. Savcı’ının yazısına katılıyorum. Hoşgörülük göstermiş. Kendisini Atama dairesi başkanı yaptığım için beni bağışlasın. Bende kendi kendime nerde hata yaptığımı sorguluyorum. Şüphesiz bende hatalıyım. Genel kurula yeni Oluşumdaki arkadaşlar iç tartışmalardan dolayı yorgun girdikleri gözlerinden okunuyordu. Bende en az diğer arkadaşlarım kadar yorgun ve uykusuzdum. Genel kurulun iradesine saygılıyız. Yeni seçilen yönetime başarılar dileyerek, güçümüz oranında basında çıkan haber doğrultusunda Astsubay sorunlarının çözümü için çalışmalarımıza kararlılıkla devam etmeliyiz diye düşünüyorum.
Genel kurulda üç konu beni çok rahatsız etti, bunlarda benimde elbette kusurum var.

-Birincisi, üye sayısını artırmak için muhtelif yerlerde cebimizden para harcayarak yaptığımız toplantılar kapsamında, değerli büyüğümüz sn. prof.(fahri) irfan Ünver Nasrattınoğlu’nun konuşması sırasında yapılan uygunsuz davranışlardır adeta sanık sandalyeside sorgular gibi ve akabinde Genel Başkanımızın siz üniversite mezunu musunuz demesin den dolayı, bu değerli büyüğümüzü yeniden Temad’a üye yapıp bu işe bulaştırdığım için çok üzgünüm. O sırada hem üyelikten ve hem de delegelikten vazgeçmeyi çok düşündüm, kendisinden çok çok özür diliyorum.

-İkincisi, Mynetgrup ve Org sitesinden başlayan mücadele, son günlerde gazetelere yansıyan haberlerde, başta sn.Ersen Gürpınar ve ismini sayamadığım diğer bir çok arkadaşımızın katkıları olduğu gerçeğinin vurgulanamaması,

-Üçüncüsü,Hikmet Aydıncak ve bayan üyelerin üyeliklerinin geri verilmesinin sağlanamaması ile bundan sonra ne yapmalıyız gibi sorunlarımızı ortaya konamamasıdır.

Bundan sonra gelişmeler bizi nerelere götürür onu şimdiden kestiremeyiz. Temennimizin zamanla kendini gösteren çıkarcıların değil de, meslektaşlarımızın yararına çalışacak arkadaşlarmızın oluşan yapının ortya çıkmasıdır. Kim olursa olsun, baştan yönetim listesini görmeden ne delege ve nede yönetimi desteklemeyeceğimi ortaya çıkmıştır. Genel Başkanımızın genel kurulda benim için övücü söz söyleyerek Tüzük Komisyonuna ilave etmesine ayrıca teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla,
Em.Asb. - Evet Kutlarız   | 88.232.195.xxx | 2008-11-23 16:38:46
Sevgili arkadaşlar,

Her yiğidin gönlünde bir Aslan Yatar, Her yiğidin Yoğurt yiyişi farklıdır.
Delegelerimiz kendilerine verilen yetki ile güven duydukları ve yöneticiliklerine inandıkları, yönetime üç yıllık görevleri süresince müteselsil kefil oldular.
Şu an Derneğimizin Yönetiminde Değerli Meslektaşlarımız vardır.
Yönetim görevini yerine getirmek için yetki alan bu meslektaşlarımız, severiz veya sevmeyiz bizlerden birileri ve bizleri temsilen orada hizmete geldiler.
Bir seçim süreci ve atmosferi bitmiştir. Artık karşımızda rakibimiz yok. Bizim için hizmete talip olmuş çalışmaya başlayacak bir yönetimimiz var.
Öyle veya böyle, bizim istediğimiz olsa da olmazsa da onlar bizim temsilcimiz.
Bizler de her birimiz bu camianın mensubu olarak, birbirimize sahip çıkıp Yönetimimizle birlikte kendimize yakışan şekilde el ele gönül gönüle haklı mücadelemize devam etmemiz gerekir.
Arzuladıkları yönetimin oluşmaması karşısında yakışıksız söz ve davranışta bulunmak gerçekten bu camianın mensuplarına yakışmıyor. Hele Kamuoyu önünde, bize puan kaybettiren menfi düşüncelere sevk edeceğini bile bile böyle davranmak bilmiyorum yani. Ayıplıyorum.
Birbirimizi bu sanal ortamda gerçek mi değil mi? Çok azımızı yakından tanıyoruz. Onun için bu sitelerde bu tür kaba ve argo tabirleri yazanları engellemeli ve kınamalıyız. Bunu yapabiliriz ve bir birimize sahip çıkabiliriz.
Bu yönetimi beğenmeyenlerde işi zamana havale edip sırasını beklemeyi bilmelidirler.
Ne diyelim bükemediğimiz bileği öpmek gerekir değil mi?
Evet Kutluyorum. Yeni Yöneticilerimizi ve başarılar diliyorum.
saydam   | 88.230.129.xxx | 2008-11-24 09:13:59
Değerli Meslektaşlarım,

Yeni seçilen yönetimimizi başka sayın genel başkan Mustafa Erol olmak üzere kutlarım.

Bir genel kurul daha sona erdi.
1. Öncelikle, Yönetim Tüzüğü kendi lehine çok iyi kullanmıştır ve tüzük herkesin de bildiği gibi ihlal edilmiştir. ihlal edilen maddeler tarafımızdan derneğimize zarar vermemesi için ilgili mercilere dava konusu ve şikayet konusu edilmemiştir.

2. Genel Kurula katılan milletvekillerinden Dr.Nurettin Akman Yönetim Kurulu üyesi gibi konuşmuş ve genel kurulda oy kullanacak delegelere bunu işaret etmiştir. Bu durumda gelecek günlerde hak aramadan doğan gecikmelerden veya eksiklerden milletvekilimizde sorumludur.

3. Yeni Oluşum Grubu büyük bir acemilik yaşamıştır. bu acemiliğin sonucunda da seçimi kaybetmiştir. Bu grubun bir üyesi olarak en kısa zamanda toparlanıp ortak kararları alıp, vaatlerin takipçisi olacağız.

4. Eğer, 6 aylık bir süre içinde söz konusu hakların alınmasında bir gelişme sağlanamaz ise; Tüm teşkilatla irtibata geçilerek Olağanüstü Genel Kurul için ne gerekirse yapılacaktır.
5. Ayrıca, bundan sonraki süreçte ihtiyaç duyulması halinde Yönetimimiz için yapılacak çalışmalara destek verilecektir.

AZİZ SAYDAM
ANKARA MERKEZ DELEGESİ
YENİ OLUŞUM GRUBU ÜYESİ
Ali Sinan - Söz gümüşse süküt altındır   | 85.100.150.xxx | 2008-11-24 10:27:12
Aziz Bey biz aylarca ayrık otları kişisel hırs sahipleri diye feryat ederken sizin bu antidemokratik listeye ve kişilere HAYIR demeniz bizi umutlandırmıştı sayenizde ikinci kere hayal kırıklığı yaşadık sadece başkan adayı değiştirilmesi oyununa kimse gelmedi Sadece ÖZÜR DİLERİM kelimesi yeterliydi
Ersen Gürpınar - Hayal kırıklıkları   | Author | 2008-11-24 17:59:45
Saygıdeğer Arkadaşlarım
Yeni oluşumun seçimi kaybedeceğini ilk hissettiğim zaman ayrık otları yazısını yazdım şimdi bazı arkadaşlar beni de suçluyor sen yeni oluşumdaki arkadaşlara karşı kampanya niteliğindeki eleştirilerini yapmasaydın seçimi kazanırdık diyorlar .Bu kadar etkili olduğumu sanmıyorum buna neden olduysam bunadan kesinlikle üzüntü duymam benim kişilerle sorunum yok TEMAD yönetimini bizleri önemsemidiği ve başarılı olmadığı için eleştirdik yeni oluşum ilk yorumumda da bahsettim bir heyecan bir umuttu ama bu oluşuma emeği yok sayarak sahip olduğunu düşünen hırs sahipleri ve uyarılarımıza rağmen zamanında bu anti demokratik ve tepki duyulan isimlerin bulunduğu listeye itiraz etmeyenler yada itirazının arkasında duramıyanlar bu hezimete sebeb olmuşlardır. Mahalefetsiz iktidar olmaz olamaz bu nedenle mevcut yönetimin karşısına mutlaka bir ekip çıkacaktır,çıkmalıdır ama toplumu bölmeden demokratik ve katılımcı bir sistemle bunu yapmalıyız Nacizane önerim bu sahibinin sesi olan NET sitesi kapatılsın böylece bölünmeler kamplaşmalar olmasın; sitemiz herkeze (Temad yönetimi ve muhalif gruba da) açık ilkeli ve tarafsız tutumu ile başaranı alkışlamaya hataları eleştirmeye ve assubay onur mücaadelesine destek vermeye kararlıdır. Geçmişi sadece hatalardan ders almak üzere irdeliyelim
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Cuma, 28 Kasım 2008 )
 
< Önceki   Sonraki >