TERÖRLE MÜCADELEDE OMUZ OMUZA ?İÇLERİNDE İSTİSNALAR KALDI! PDF Yazdır E-posta
Çarşamba, 12 Kasım 2008

GENELKURMAY ÇOK KIZACAK!

ARKADAŞLAR BU YAZI İLGİMİ ÇEKTİ SİZİNDE ÇEKECEKTİR SABIRLA OKUYUN LÜTFEN --------------

Anketleri bilirsiniz. Belli bir konuda kamuoyunun fikrini almak için yapılır. Ancak bilimsel bir araştırma şirketi tarafından yapılmayan anketler çoğunlukla manipülasyon amacıyla kullanılır. Belli bir eğilimi temsil eden insanlara cevabı belli sorular sorulur. Beklenen cevaplar anketler ile alınır. Küçük çapta bir tiyatrodur.

Neden bu konuyu ele aldığımızı soracaksınız. Haklısınız…

Odatv.com olarak bizim gözümüze çarpan bir anketi bu nedenle ele alalım istedik.

Size bir siteden bahsedelim önce: “sucveceza.com”. Bu sitenin ismi size tanıdık gelebilir. Daha önce adı Utah Dosyamızda geçmişti. Sucveceza.com bir polis sitesi. Kurucuları, yazarları, yorumcuları polis. Site emniyet teşkilatını ilgilendiren haberler, dosyalar, yorumlar, ilanlar yayınlıyor. Utah Dosyamızdan hatırlayacağınız Komiser-Yazar Emrullah Uslu, Utah’ın polis öğrencilerinden Fatih Balcı, Taraf yazarı Önder Aytaç bu sitenin yazarlarından birkaçı.

Sitenin sahibi olan, aynı zamanda editörlüğünü ve yazarlığını yapan isim Safa Tarık Oğuz. Safa Tarık Oğuz 4 yıl çevik kuvvette görev almış. Ardından İstanbul Emniyet Amirliği Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde komiser yardımcılığı görevinde bulunan bir isim. Polis Akademisi mezunu. Akademide kriminoloji bölümünde okumuş yani suç bilimcisi. Bu arada Safa Tarık Oğuz’un Polis Akademisi’nde Önder Aytaç’ın öğrencisi olduğunu ve Önder Aytaç’a yazdığı mesajda: Bu teşkilat sizin ve sizin gibi büyüklerimiz sayesinde ülkenin geleceğini karartan karanlık perdeleri açmaya devam edecektir. Sizlerden feyz aldık,  alıyoruz,alacağız. yazdığını belirtelim.

Devam edelim…

Safa Tarık Oğuz Akademi’de tezini hangi konu başlığı ile yapmış dersiniz? Hemen söyleyelim: “Osmanlı'nın Yükselme Dönemi İle Günümüz Ceza Uygulamalarının Mukayesesi”. Tezde Safa Tarık Oğuz Osmanlı yükseliş döneminde ceza uygulamalarının şimdiki uygulamalara göre ne kadar gelişmiş olduğunu anlatıyor. Açıkça Osmanlı Ceza Sistemini, Cumhuriyet Ceza Sistemi karşısında övüyor. Bu tezin önemi; Polis Akademisinden bu tez ile mezun olmasında... Yani bir anlamda Akademiyi yönetenlerin nasıl bir teze mezuniyet verdiğini de gösteriyor. Tezin ilk cümlesine bakalım: “Suç kavramı teolojik olarak insanın dünyaya gönderilmesine sebep olan, ardından Kabil’in Habil’i öldürmesiyle pozitif bilimin literatürüne giren…” Yanlış okumuyorsunuz… Bu, Polis Akademisi mezuniyeti için hazırlanmış olan ve akademi hocaları tarafından onaylanan bir tezin ilk cümlesi. İlahiyat Fakültesi’nin değil… Tezin ana fikrinde ise Osmanlı Ceza Sisteminin bugüne uyarlanarak uygulanması savunuluyor. Bir fikriniz olması açısından tezin zina bölümüne bakmak yeterli. Safa Tarık Oğuz’a göre Cumhuriyet sonrası ceza hukuku zinayı özendiriyor. Bu sayede aile kavramı bozuluyor.

Yine Safa Tarık Oğuz, Emrullah Uslu ile e-posta yazışmalarında Uslu’ya polisin aşırı şiddet uygulaması ile eleştirildiği son 1 Mayıs için bakın neler yazmış: 6 senedir İstanbul'dayım 4 sene çevik kuvvet ve 2 senedir de Güvenlik Şube'de çalışan biri olarak yüzlerce toplumsal olay gördüm ve şunu rahatlıkla net bir biçimde ifade edebilirim ki, son 1 Mayıs hayatımda gördüğüm en yumuşak müdahale idi...” Evet, demokrasinin yılmaz savunucuları İşçi Bayramında daha sert olunmasını istiyor. İlginç bir çelişki...

Siteye geri dönersek, sitenin genel koordinatörü İsmet Kaplan. İsmet Kaplan Polis Akademisi Akademik İşler Şubesi’nde Komiser.  Halkla İlişkiler Sorumlusu Ramazan Mert. Ramazan Mert akademiden yeni mezun olmuş bir polis. Ayrıca sitede de yazıyor. Yasin Yılmaz isimli polis ise sitenin reklam sorumlusu.

Site amacını suçun oluşma nedenleri konusunda akademik çalışmalar yapmak olarak tarif etmiş. Amaç yazısında gözümüze şu satırlar çarpıyor: “Suçla Mücadele Kurumu oluşturulmalıdır. Amerika, İngiltere, Güney Kore’de bulunan Kriminoloji Toplulukları toplum, polis ve akademisyenleri (Dini Önderler dahil) bir arada toplayarak suçla mücadelede müşterek  kararlar alınmasını sağlaması açısından bizler için bir örnek teşkil etmelidir.”  Ne kadar ilginçtir ki laik Türkiye Cumhuriyeti yasalarına bağlı Türkiye Cumhuriyeti’nin polis teşkilatının üyeleri kurdukları sitede kendine amaç olarak din adamları ile beraber suçla mücadele önlemleri alınmasını istiyor.

Sitenin diğer yazarlarına dönersek… Emniyet Amiri ABD Louisville Üniversitesi öğrencisi Murat Dağlar, Konya Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin, Emniyet Genel Müdürlüğünde Polis Başmüfettişi Erol Özdemir, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubesinden Emsal Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü  görevlisi Abdullah Mollaoğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü Ar-Ge Şube Müdürlüğünde görevli polis Ali Kemal Terzi, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü ve Ar-Ge Büro ve Rehberlik Danışma Büro Amiri İlhan Dağdeviren, İstanbul Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Psikolog Özgün Ergin, İçişleri Bakanlığı Entegre Sınır Yönetimi Proje Uygulama Müdürlüğü görevli emniyet görevlisi Ömer Faruk Gültekin, Denizli İl Emniyet Müdürlüğünde 4. Sınıf Emniyet Müdürü ve Denizli Emniyet Spor Gücü Kulübü Başkan Yardımcısı Metin Murat Arslan, Osmaniye İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz sitenin düzenli yazarları arasında.  

Bu isimlerin dışında sitede yazıları yayınlanan onlarca komiser-yazar var. Üstelik bir kısmı Ergenekon Soruşturması’nı yürüten Organize Suçlar Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi’nden. Hatta içlerinde soruşturmada bizzat görev alan komiserler de var.

Bu isimleri merak edenlere bırakıyor ve geçiyoruz…

Ne kadar ilginçtir ki site emniyet kuvvetleri tarafından oluşturulsa da, askerleri çok sert eleştirmekten geri durmayan bir çizgiye sahip.

Kısacası sitenin yazarları ve çizgisi oldukça dikkat çekici.

Sitede son günlerde ilginç bir anket var. Ankette siteyi ziyaret edenlere şu soru soruluyor: “Son günlerde güvenlik güçlerine karşı yapılan saldırılarda ne amaçlanıyor?”. Tahmin ettiğiniz gibi. Son günlerde Türkiye’nin Doğusunda yaşanan olayların nedenleri soruluyor. Cevap şıkları da ona göre seçilmiş: “Ordumuz Kuzey Irak'ta pusuya çekilmek isteniyor” veya “Tezkerenin onaylanmasına tepki olarak saldırılar yapılıyor” gibi şıklar var. Bu şıklarda da bir sorun olsa da biz bunu geçip asıl meseleye gelebiliriz.

Polis sitesi sucveceza.com’da bu sorunun cevabı olan seçeneklerden biri oldukça ilginç: “Ergenekon operasyonuna tepki olarak gerçekleştiriliyor”. Polis sitesi Doğuda yaşanan olayların sebebinin Ergenekon Operasyonu’na tepki olabileceğini düşünmüş olacak ki, bu şıkkı seçeneklerin arasına koymuş.

Ancak bundan daha ilginç olan bir şey var ki soruyu yanıtlayanlar ezici bir çoğunlukla bu şıkkı seçmiş. Katılımcıların %43’ü Doğuda yaşanan olayları Ergenekon Protestosuna bağlamış. Sitenin bir polis sitesi olduğu göz önüne alınırsa, polisin gayrı resmi görüşünün bu olduğu söylenebilir.

Peki, yalnız bu kadar mı?  Sitenin forum bölümünde ilginç bir yazı gözümüze çarpıyor: “Darbeci Kemalizm Devletten Kazınacak”. Yazarı ise tanıdık bir isim: Ahmet Altan. Devam ettiğinizde Şamil Tayyar’dan Ekrem Dumanlı’ya teşkilatın sevdiği gazetecilerin yazılarını sitede bulmak mümkün.

Ayrıca sitede polis yazarların kaleminden çıkan “Tabiki Polis Herkesi Dinlemeli”  ya da “Telefonun Tellerine Kuşlar mı Konar?” gibi güncel yazıları da bulmak mümkün. Şöyle istihbarat bilgilerini de: Sünnetli olup olmadıkları bile şüpheli olan bazı kişilerin, Müslümanlar adına eylemlerde bulunduklarını görebiliriz bu dönemde. Bu sünnetli olup olmadığı bilinmeyen insanlardan silahlı eylemler beklenebilir. Kendilerini Müslüman göstererek radikal oluşumlar içine girebilirler. Her resmi bayramda çıkan elinde Kur"an olan meczuplar ise olayların tuzu biberi olur herhalde. Tabi bunlar sadece bir tahmin.

Ya da “Türkiye'de Sol Terör Örgütlerinin Gençlere Yönelik Faaliyetleri Bağlamında Aile Ve Polisin Rolü” başlıklı polis için hazırlanmış dosya çalışmalarını da sitede bulabilirsiniz. İlginçtir bu çalışmada TKP, TİP, FKF, Dev-Genç gibi yasal sol örgütler, terör örgütü olarak gösterilmiş. “Ergenekon Tetikçisi Nasıl Giyinir?” gibi Zaman gazetesi kaynaklı ilginç polisiye analizler de sitede bulunabiliyor. Bu yazıdan da Ergenekon üyelerinin slip don değil de boxer giydiğini öğreniyoruz. Artık hangi donu giydiğiniz de polis sitesine bakılırsa delil olabilecek. Bu da emniyet teşkilatımızın konuya ne kadar hassas yaklaştığını gösteriyor.

Tabii yazıların ortak noktası her konunun dönüp dolaşıp Ergenekon Davası’na gelmesi. Emniyet mensuplarımız her sorunun kaynağı olarak Ergenekon’u göstermişler. Ergenekon Davası Sanığı olan İlhan Selçuk, Kemal Alemdaroğlu, Doğu Perinçek gibi isimler şimdiden suçlu ilan edilmiş.

Anayasa mahkemesinin türban kararı “türban zulmü” olarak ifade ediliyor. Anayasa mahkemesi üyeleri açıkça eleştiriliyor. Osman Paksüt’ün dinlendiğine ilişkin iddiası yazarlar tarafından : “Osman Paksüt yaygara koparıyor” ifadesiyle ele alınmış.

Sonuca gelirsek…

Site emniyetin içinde bir grubun fikri temelini, amaçlarını, ilişkilerini göstermesi bakımından oldukça önemli. Hele de bir cemaatin emniyet içinde örgütlendiği iddialarının en yetkili ağızlardan ifade edildiği dönemde bu site ve görevli emniyetçiler ayrı önem kazanıyor.

ODATV’NİN NOTU: Pol-Bir (Polis Birliği) ve Pol- Der (Polis Derneği), polislerin 12 Eylül öncesi üye oldukları kuruluşlardı. Pol-Bir sağ görüşlü ve ülkücü polisleri, Pol-Der ise sol görüşlü ve devrimci polisleri içinde barındırıyordu.

Odatv.com dan alınmıştır.

Yorumlar
Yeni EkleAra
aslan81 - KAN DAVASIMI?   | Registered | 2008-12-24 12:19:06
KENDİ YAZIMA YORUM OLACAK AMA BİR TARTIŞMA PROGRAMINDA DUYUNCA HAYRETLER İÇİNDE KALDIM HATTA KILIÇ ALİNİN OĞLU ALTEMUR KILIÇTA BAĞLANDI VE DOĞRULADI İSKİLİPLİ ATIF HOCA OLACAK ONU MUHAKEME EDEN İSTİKLAL MAHKEMESİ BAŞKANI PAKSÜT.ÜN DEDESİ İMİŞ!!`
`
Akkoyunlu aşiretinden Mehmet Ali Ağa`nın oğlu olarak 1876`da İskilip`in Tophane köyünde doğan Atıf Hoca nasıl birisiydi?.. Neler yaptı?.. Kurtuluş Savaşı`nda nasıl bir rol aldı?..
Bütün bu ve benzeri sorular bugüne kadar sordurulmadı!..
Örneğin, o tarihte halk isyan ettirilirken söylenen şu sözleri duymuş muydunuz?
`Ey ahali! Ankara ihtilal içindedir.
Mustafa Kemal Paşa üç yerinden yaralanmış biçimde doktorlar elindedir. İsmet Paşa ortadan kaldırılmıştır.
Dindar paşalarımız hükümeti ellerine geçirmişler, şeriatı kurmak üzeredirler.
Korkacak bir şey kalmamıştır.`
Ne yazık ki, gerçeklerin üzeri örtülerek, yalan propagandası yapılmış bu atıf hocanın imzaladığı bildiride yunan uçaklarından anadoluya atılmıştır.bildiride kuvayı milliyenin ve ATATÜRK'ün arkadaşlarının hain olduğu yakalandığı yerde katlinin vacip olduğu işgal kuvvetlerine bağlı kalınması yazılıdır !!!!
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Cumartesi, 15 Kasım 2008 )
 
< Önceki   Sonraki >