BİZ KİMİZ PDF Yazdır E-posta
Cuma, 20 Haziran 2008

            Adına YENİ OLUŞUM dediğimiz grup kimdir? İçinde kimler vardır? neler yapmışlar?  şu anda neler yapıyorlar? gelecekte neler yapmak istiyorlar? Bu sorulara kısa cevaplar olması dileğimle aşağıdaki satırları yazıyorum. 

 

Bizler sizleriz, Bizler yaklaşık 2 yıl önce çok değerli arkadaşlarımız tarafından temeli atılan, TEMAD için reform niteliğinde alınacak kararlarla 2008 yılını mihenk taşı yapmak isteyen, Ankara’nın değişik semtlerinde 30’un üzerinde toplantı gerçekleştiren, bu toplantılarla 1000 civarında TEMAD üyesine ulaşan, onlarla bire bir görüşmeler yapan, sorunlarını dinleyen, dinledikçe biz de katılalım diyen, biz de BİZ olalım diyen YENİ OLUŞUM GRUBU’yuz. 

 

YENİ OLUŞUM GRUBU KİMLERDEN OLUŞUYOR Grubumuz hiç kimsenin egemenliği yada güdümü altında değildir. Yeni Oluşum Grubu’nda; her kuvvetten, her devreden, memleketimizin her köşesinden katılan mücadele gücü yüksek, onurlu, sorunları bilen, çözüm yolları ve yöntemlerine hakim, tecrübeli/tecrübesiz tüm arkadaşlarımız yer almaktadır. 

 

ŞİMDİYE KADAR NELER YAPTIK BİZ KİMİZ bölümünde de bahsettiğim üzere BİZ 30’un üzerinde semt toplantısı gerçekleştirerek meslektaşlarımıza bulundukları, oturdukları, iş yaptıkları yerlerde ulaşmaya çalıştık. Bu toplantılarda; hiçbir zaman TEMAD yöneticilerini kötüleyip, aşağılamadık. Bizim Tek yasal temsilcimizin TEMAD olduğunu başka yerimiz olmadığını, çözümün yine orda olduğunu, Bu çerçevede en önemli sorunun üye sayısı olduğunu, Çoğalmanın, güç olmanın önemine değindik. Derneğimize çok sayıda üye  kazandırdık, önceki yıllarda üye olup da aidatını ödemeyenlerin aidatlarını yatırmalarını sağladık.

 

Zaman zaman projelerimizden söz ettik, ne yapmak istediğimizi anlattık. Görüştüğümüz semtlerdeki arkadaşlara faal olarak bize katılın diyerek daha da çoğaldık. Sürekli toplantılarımıza katılan, konuşmacı olan, sorunlarımızı dile getiren, dile getirirken kendisinin de mücadelemize katkıda bulunmak istediğini belirten arkadaşlarımıza bu işin temel noktasının delege olmaktan geçtiğini anlattık. Hep konuşma anlatma olmaz dedik ve üyelerin eşleriyle katıldığı bir kokteyl düzenledik, birbirini uzun zamandır görmeyen arkadaşlarımızı görüştürdük, anılarını tazelettik. Sonra dedik ki; biz sizlerin istekleri doğrultusunda delege adaylarımızı belirleyeceğiz diyerek, tarih verdik, o tarihte yaklaşık 800 kişinin katıldığı bir salonda, siyasileri, basını da davet ederek herkesin huzurunda DELGE ADAYLARI’mızı belirledik.

 

Böylece TEMAD için bir ilki gerçekleştirdik. Birkaç kişinin yaptığı listelerle değil üye tabanının istekleri doğrultusunda delegelerimiz olsun, her delege yönetimde yer alabilecek kadar bilgili, istekli, sorunları bilen olsun istedik. 

 

ŞU ANDA NELER YAPIYORUZ BİZ YENİ OLUŞUM GRUBU, şu anda; delegelerimizi tanıtan broşürleri bitirmek üzereyiz. Yakında sizlere DELEGE ADAYLARIMIZI özgeçmişleriyle tanıtma fırsatımız olacak. Bu bir ilk, ülkemizin her yerinde bulunan meslektaşlarımız bu listede kendilerinden bir parça bulacak buna yürekten inanıyoruz. Zaten bu inançla ve gururla kendilerini takdim edeceğiz.

 

Grubumuzun daha profesyonel yönetilmesi amacıyla DİVAN KURULU’nu ve YÜRÜTME KURULU’nu oluşturduk. Bu kurullar günlük faaliyetleri ve geleceğe ilişkin çalışmaları planlayıp yürütmektedirler. PROJELERİMİZ NELER Değerli meslektaşlarım bu konu en çok soruya muhatap olduğumuz hususlardan biri. Bizler bunca zamandır sadece konuşmuyoruz. Aynı zamanda geleceği planlıyoruz. En önemli hedeflerimiz arasında; 

  1. TÜM EMEKLİLERİMİZİ TEMAD ÜYESİ YAPMAK; Ülkenin her yerine dağılmış yerleşmiş bulunan yaklaşık 100 bine yakın meslektaşımızın tamamını TEMAD üyesi yapmak en büyük ideallerimizden biri. Bunu sağlayacak projelerimiz hazır. Bu husus olmazsa olmazlarımızdan.
  2. GENEL MERKEZ VE ŞUBELERE EKONOMİK ÖZGÜRLÜK, ÜYELERİMİZE MADDİ KATKI: Genel Merkez ve Şubeleri maddi olarak özgürlüğüne kavuşturmak  bizim için çok önemlidir. Bunu sağlayacak projemiz hazır. Hazırladığımız aynı proje ile üyelerimize hem maddi katkılar sağlayacak hem interaktif ortamlar hazırlayacağız.
  3. MEVCUT TÜZÜK YETERSİZ VE DEĞİŞECEK; TEMAD’ın mevcut tüzüğünün ve yönetim yapısının değişmesi gerektiğini her vesile ile vurguladık. Bunu gerçekleştireceğiz.
  4. SEÇİLECEK YÖNETİCİLER SİZİ TEMSİL YETENEĞİNE SAHİP OLACAK; Genel Merkez Yönetiminin yetkili, yetenekli ve bize yakışır duruş sergileyen meslektaşlarımız arasından seçilmesini sağlamak önemli adımlarımızdan olacak.
  5. 1974 ASTSUBAY ONURU MÜCAADELESİNDE TSK’DAN ATILANLAR ONUR ÜYESİ YAPILACAK; Değerli bir meslektaşımın yakın bir zamanda belirttiği gibi, 1974 Astsubay olaylarında bizim bugünkü kazanımlarımız için kendilerini feda eden ve Silahlı Kuvvetlerle ilişikleri kesilen meslektaşlarımızın TEMAD ONUR ÜYESİ yapılması için çalışacağız.
  6. İLETİŞİM KANALLARI ŞEFFAF OLACAK; meslektaşlarımızın Genel Merkez ve Şubelere katkıları için iletişim kanalları sürekli açık, ulaşılması kolay olacak.
  7. MESLEK ONURU İÇİN MÜCAADELE; Meslek onurunun üst düzeyde korunması ve geliştirilmesi için çalışılacak.

 

Değerli meslektaşlarım, örgütlü güç olmanın ve güçlü olmanın tüm camiamızı nerelere taşıyacağını biliyoruz. Bunun için hazırız.   YENİ OLUŞUM GRUBU

Yorumlar
Yeni EkleAra
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Salı, 24 Haziran 2008 )