Astsubaylar bir dokunduk bin ah işittik-11 PDF Yazdır E-posta
Yazar EMEKLİ ASSUBAYLAR   
Salı, 06 Mayıs 2008

  Çözümü AİHM’e bırakmayalım
logo.png Astsubayların sıkıntılarını aşmak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmesinin önüne geçilmesi gerektiğini belirten Emekli Astsubay Resuloğlu’na göre, Genelkurmay bu sorunları mutlaka çözecek
İŞte Emekli Jandarma Astsubay Bekir Resuloğlu’na göre, astsubayların sıkıntılarını kökünden çözecek çözüm yolları: Sorunlar dile geldi gelmesine daha dile gelmeyen devede kulak bir sürü sorun tabiî ki mevcuttur. Astsubayların statüsü 27.7.1967 yılında yürürlüğe girerek Sayı: 12670 sayılı resmi gazetede yayımlanan 926 sayılı personel kanunu ile belirlenmiştir. Anayasanın dahi çağa ayak uydurmadığı gerekçesiyle değiştirmeye çalışan hükümet ne yazık ki, adaletsizce bir iş yaparak verdiği 1’in 4’ü kademe hakkını da daha alıcısının eline geçmeden geri almıştır. Yapıldığı çağa göre tartışmasız ihtiyaca cevap veren 926 sayılı Personel Kanunu’nda değişiklik yapılması gereken birçok madde uzmanlarınca ele alınarak askeri hiyerarşiyi sarsmadan yeniden düzenlendiği taktirde hiçbir sorun kalmayacak, astsubaylar da morallerini biraz daha yükselterek 24 saat esasına göre hizmet vermeye devam edecektir. En büyük sorun budur aslında. AKP hükümeti ise sadece bir maddesindeki değişikliği becerememiş, ama anayasayı değiştirmek için dünyayı ayağa kaldırmıştır. Bu olay Astsubay camiasının hoşuna gitmemiştir.derece ve kademe hakkını vermeyeceği kanosundaki tavrını ortaya koyarak meclis vermemek kararıyla bu sorunu şimdilik kolayca çözmüştür.
Ne yazık ki AİHM’deyiz
Astsubayların (OYAK) sorununa Türkiye’deki yargı yolları şimdilik kapalıdır. Kararı AİHM verecektir. Bazı sosyal statülerin düzenlenmesi ise bu kadar sorunların dile getirilmesinden sonra mutlaka ilgilenen duyarlı biri tarafından gözden geçirilerek ele alınacak ve uygun hale getirilecektir. En fazla Erdal sipahi gibi duyarlı bir milletvekili çıkacak ve meclise bir soru önergesi verecektir. Bunun da görüşme tarihi fiii tarihi olacak, milletvekilimiz duyarlılığıyla çaresiz kalacaktır. Diğer milletvekillerinin aldığı kıyak emeklilikle refah içinde o da yaşamını sürdürmeye ve memlekette sınıf farkı yaratmadan birinci sınıf vatandaş olarak yaşamını sürdürmeye devam edecektir. Askeri idare mahkemelerine açılan davalarda alınan kararlara bakıldığında ise Hukukçu olan hakim üyeler davayı açanın lehinde, askeri üyeler ise sürekli davayı açanın aleyhinde oy kullanmışlardır. Bu tür davalarda askeri muvazzaf mahkeme üyelerinin davayı açanın lehinde karar verdiği pek nadirdir.
Geçim sıkıntısı çözülmeli
Geçim sıkıntısı içinde yaşayan astsubaylar kanaatkar ve cefakar bir şekilde fedakarlığa devam edecek ve çarkın dişlisini kesinlikle çevirmeye devam edecektir. Emeklileri ise emekliliğin sefasını süremeden başka şirketlerin kapılarında çoluk çocuklarına rızık kazanma peşinde koşmaya devam ederek elbette yaşam mücadelesini sürdürecektir. Muvazzaflar ve gerekirse emeklileri de yine milli duygularla gerektiğinde vatanın her karış toprağına canlarını vermeye devam edecek ve bu bayrağı dalgalandıracaktır.
Askeri AİHM’de ezdirmeyin
TSK’leri boşu boşuna personelini ayağa düşürüp AİHM’ye yani haçlılara adalet dağıtan bir birime ülkemizi maddi olarak ezdirmektedir. Bunlar yanlış uygulamalar olup elde edilen haksız kararlar neticesinde kabuğunu yırtmış insanların yarattıkları sonuçlardır. Alınan bu sonuçlara tartışmasız ülke uyacak ve mahkumiyetin bedeli ödendikçe davalar artacaktır. Bu davaların engellenmesi sadece Gn.Kur.Bşk.lığının davalara konu olayları çözüme kavuşturarak herkesin bu haklardan eşit olarak yararlandırılmasıyla bitecektir.
Astsubaylar kahramandır
Doğu ve Güneydoğu’da meydana gelen terör olaylarına bakıldığında astsubayların kahramanlıklarının ve şehit sayılarına bakıldığında rütbeliler arasından Astsubayların ne kadar fedakar olduğu açıkça göz önüne gelecektir. Türk halkının huzuru için kendi canını ortaya atan bir camianın ailesiyle görevde ve emeklilikte refah içinde ve sefalete itilmeden aynı yerden emekli olan diğer personelle eşit sosyal haklara sahip olması gerekmez mi. Bunun düzenlemesini de yine sadece Gn.Kur.Bşk.lığı kendi içinde düzenleyerek NATO’nun 2008’i Astsubay yılı ilan etmişken bari onları örnek alarak bu sakızı yabancılara bari çiğnetmeyelim. Oda hapsi cezası verilmesi ile ilgili ise Türkiye’deki yargı yollarını kapatarak AİHM’ye tazminatıyla dava açan Astsubaylar mevcuttur. Bu konular AİHM’nin vereceği karara göre mutlaka ilgililerce yeniden düzenlenecek ve çözülecektir.
TSK sorunu çözecektir
Diğer sorunlar ise devede kulak gibi kalıp duyarlı bir yetkilinin bu zümrenin sorunlarını ele alarak çözebileceği güne kadar bekleyecektir. Meclis’in bir netice vermeyeceği ya da veremeyeceği belli artık. Bu sorunu TSK’leri kendi içinde çözecek ve bu sıkıntıları kimseyi karıştırmadan ve başkasına mal etmeden kendi bünyesinde çözecektir. Cumhuriyetten bu güne kadar birçok evreler geçiren Türk Silahlı Kuvvetleri sosyal refah düzeyi iyi ve kaliteli personel yetiştirerek kaliteli hizmet verme yarışındadır. Değişen teknolojiye ayak uydurmasını bilmiş, dünya devleri ile yarışır seviyeye gelmiş, dünyada etkinliğini kabul ettirdiği çarkın bir dişlisinin Astsubaylar olduğunun bilincindedir. Fazla mesaisini dahi düşünmeden vatanın her karış toprağında, görev yapan ve canını düşünmeden feda eden bu zümrenin toplumun en alt kademesinde ve sosyal seviyesi düşük bir biçimde moralsiz olarak görev yapmasının nereye kadar olduğunu düşünebilecek kurmaylarımız mutlaka mevcuttur ve bu durum en kısa sürede ele alınarak bu kangrenlerin basının elinde oyuncak olmasının engelleneceği kanaatindeyim.

Yarın:Astsubaylar çözümü anlatmaya devam ediyorlar
Çelik Çelikyaman

http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=64
Yorumlar
Yeni EkleAra
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Salı, 06 Mayıs 2008 )
 
< Önceki   Sonraki >