EMEKLİ ASSUBAYLAR-Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
Cvp:ENCÜMEN-İ DANİŞ (1 izleyici)
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla

BAŞLIK: Cvp:ENCÜMEN-İ DANİŞ

#7874
İ.TURAN (Ziyaretçi)
Gold Boarder
Gönderiler: 46
graphgraph
ENCÜMEN-İ DANİŞ 19/01/2009 17:28 Kanaat Notu: 11  
Adını yeni duyup öğrendiğimiz hiç bir resmiyeti olmayan bir kurul varmış. Bu kurula, devletin en üst ve en yetkili kademelerinde görev yaparak hepsinin yaş haddinden emekli olmuş sivil ve askeri erkan üye olabiliyormuş.

Adı ENCÜMEN-İ DANİŞ olan bu kurulun amacı, milletimizin rahat ve huzurunu bozan aksaklıkları tesbit ederek başta cumhurbaşkanı olmak üzere yetkili makamlara sunmakmış.

Muhterem kurul üyeleri büyüklerimiz, siz yapılan yanlışlıkları emekli olduktan sonra mı fark ettiniz, yoksa yapılan yanlışlıkları düzeltmeniz için yaşınız mı yeterli gelmedi?

Ben ENCÜMEN-İ DANİŞ üyesi büyüklerimizin ellerinden öper görevlerinde üstün başarılarının devamını ve sağlıklı uzun ömürler dilerim.
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7875
ahmetçam (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 162
graphgraph
Cvp:ENCÜMEN-İ DANİŞ 19/01/2009 18:34 Kanaat Notu: 21  
Sayın TURAN;
Danışma kurulu adını taşıyan bu toplantıların EMEKLİ PAŞALAR arasında YAPILDIĞI bilinmektedir.Ancak bu toplantıların amacı ÜLKE içerisindeki DURUMLARI,EĞİLİMLERİ,HÜKÜMET VE GENKUR katına bildirerek GÜNDEMİ VE GÜNDEMDE olanları yönlendirmeye yönelik çalışmalar olduğu gibi,aynı zamanda ÜLKENİN ÖZ EVLATLARININ SOSYAL VE EKONOMİK durumlarını günün koşullarına göre UYARLANMASI için gerekli KARARLARIN alınıp,bildirildiği toplantılar olduğu AŞİKARDIR.
Kısacası bu toplantılarda ÇALIŞIRKEN ÜLKEYE YÖN verenlerin EMEKLİ olduktan sonrada AYNI YETKİLERİ taşıdıklarını zannederek ÜLKEYİ yönetmeyi sürdürmeleridir.
Ülke ve Ülke meselelerini bu kadar benimseyen ve yakinen takip eden bu kadar VATANSEVER varken bu ülke bölünmez, parçalanmaz!!! İÇİMİZ RAHAT OLSUN.iYİKİ ONLAR VAR!!!
Bizleri ne kadar bildikleri,tanıdıkları ortada.Üstelik bu bakan MSB nı.Bakalığını yaptığı TSK nın SAYISAL olarak en büyük grubu hakkında bilgisi bu.Ona bu bilgiler verilmiş,oda bununla yetinmiş[size=2][/size].Araştırmaya gerek duymamış.Bizleri kimler yönetiyor,kimlerden neler bekliyoruz.KENDİMİZİ TA
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7876
Yükselen Ses (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 183
graphgraph
Cvp:ENCÜMEN-İ DANİŞ 19/01/2009 18:58 Kanaat Notu: 27  
Kendilerine hiç bir zaman danışılmayan encümen veya oluşum.Boş kalmış boş adamların boş işleri,BEYNİ SULANMIŞ TİPLER.GÖREVDEYKEN KILINI KIPIRDATMAYANLAR EMEKLİ OLUNCAMI MEMELEKETİ HATIRLIYORLAR.Saltanat bitince bu işler,dertleri hep milletin üzerinde olmak dolaylı baskı kurmak.İşleri güçleri zarar vermek.Memlekette huzur istiyorlarsa hiç piyasaya çıkmasınlar görünmesinler konuşmasınlar.Millete yük olmaktan vazgeçsinler ve Bu milletin yakasından düşsünler.Saygılar

Selçuk İÇER
E.Asb.976-26
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7878
ysiginc (Kullanıcı)
Platinum Boarder
Gönderiler: 146
graphgraph
Cvp:ENCÜMEN-İ DANİŞ 19/01/2009 20:18 Kanaat Notu: 10  
encümen-i daniş allah bilir ayrıca maaşta alıyorlardır..bu ülkede bilimsellik vede teknoloji ilerdeyse bu tür kavramlara yer olmamalıdır.demekki gelişmediğimizin işareti. saygılar
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7890
Ersen Gürpınar (Yetkili)
Yetkili
Gönderiler: 650
graph
Cvp:ENCÜMEN-İ DANİŞ 20/01/2009 20:52 Kanaat Notu: 221  
Cesur yürek Sn.Umur Talu bu konuya aşağıdaki yorumu ile noktayı koymuş izin verirse bende imzamı koymak isterim Görevde iken TSK nın temel direklerinden assubayların adalet ve eşitlik ilkelerine aykırı olarak büro memuru gibi göreve başlamasına seyirci kalan veya bu adaletsizliği bilmeyenlere ne danışılacak ki?

Ne Encümen'i ya burası cumhuriyet!
------
Laf şöyle:
"Encümen-i Dâniş, Osmanlı'da da vardı."
Olur paşam.
Siz Osmanlı mısınız?
Yasak bir unvan olan "Paşa"yı, sivil ve asker hep birlikte kullanmaya bayıldığınıza göre, öyle olmalısınız.
Aristokratik üstünlüklere, imtiyazlara, zümre egemenliklerine hep birlikte çok önem verdiğiniz için...
Birçoğunuz içinden çıktığı halde, ahaliyi cahil, geri ve çoğu zaman aşağı görmeye meyilli olabildiğiniz için "Saraylı" olmalısınız.
Ama bize durmadan parmağınızı sallayıp "Cumhuriyet" deyip duruyorsunuz.
En sıradan okul kitabının dahi mecburen "Halkın halk için halk tarafından" diye geveleyerek tarif ettiği bir idealin en hakiki, en kararlı, en büyük temsilcisi ve hamisi oluyorsunuz.
Bir elinizde "Sultanlık unvan ve kurumları"; bir elinizle Cumhuriyet adına istediğinizi tokatlıyorsunuz.
Cumhuriyette (ve demokraside), yani en azından bunların insanı insanlığına kavuşturma ideallerinde, böyle "üstün sınıf" raconu var mı?
Yoksa niye kesiyorsunuz?
Akademik, askeri, diplomatik, bürokratik, sermayedar kariyerleriniz, başarılarınız, hizmetleriniz olabilir. Teşekkür ederiz.
Ama ulaştığınız her mertebe, sadece, sizin sandığınız gibi zatıâlilerinizin milleti şereflendirmesi değil, milyonlarca başka çocuğun yoksulluğu, yoksunluğu pahasına, milletin ve ona ait olması gereken devletin, çoğunuzu iyi okutup yetiştirip büyütüp imkânlara, makamlara kavuşturarak şereflendirmesidir.
Edindiğiniz tecrübelerle kitap hazırlamak, siyaset yapmak, makale yazmak, sivil toplum örgütünde çalışmak, muhabbet etmek başka; kendinizi herkesin, her kurumun üstünde "devletin sahibi, milletin efendisi, ahalinin ağası" sayıp "tepeden bakarak" akıl vermek, "uyarı" yapmak başka bir şey.
"Osmanlı'nın Encümen-i Dâniş'i" tarih, edebiyat, sanat, bilim üstüne bir "İlimler Akademisi" diye tasarlanmıştı.
10 küsur yıllık ömrüne hiç olmazsa cilt cilt şunu sıkıştırdı: Tarih-i Cevdet.
Sizden de "faydalı eserler" bekler artık bu bahtı kara millet.
Hiç merak ettiniz mi: Milyonlarca insan ömür boyu sizden emir almak istiyor mu, istemiyor mu!
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
#7904
ahakaneren (Ziyaretçi)
Senior Boarder
Gönderiler: 12
graphgraph
Cvp:ENCÜMEN-İ DANİŞ 21/01/2009 21:10 Kanaat Notu: 2  
Encümen-i Daniş neye göre kurulmuştur? Üyeleri hangi kıstaslara göre ve kimler tarafından seçilmiştir? Eğer bir dernek ise, tüzüğü var mıdır? Mülki makamlardan izin almış mıdır? Toplantılarında neler konuşmaktadırlar? Toplantı sonuçlarında alınan 'tavsiye' (MGK da tavsiye niteliğinde karar alırdı. Ne hikmetse 1961'den bu yana TBMM'den veya hükümetten dönen bir 'tavsiye' de olmamıştır.) kararlarının hangileri uygulanmıştır? Uygulama sonuçları nelerdir? Encümen-i Daniş üyelerinin almış oldukları 'tavsiye' kararlarından dolayı herhangi bir sorumluluğu var mıdır? Kerameti kendinden menkul bu kurul, mevcut durumu ile gizli bir örgütten farksızdır. Çünkü, herhangi bir kanuna, tüzüğe veya yönetmeliğe bağlı değildir. Kararlarını hangi kıstaslara göre aldığı bilinmemektedir. Üyelerini neye göre seçtiği bilinmemektedir. Gündemleri bilinmemektedir. Bu kadar çok bilinmeyen yan yana gelince, buna gizli örgüt denmez de, ne denir?
  Herkesin yazı yazması yönetici tarafından engellenmiştir.
_GEN_GOTOTOP Cevapla
© Copyright 2007 Best of Joomla, Sistem: FireBoard