ŞEHİTLER VE İKİZ YASALAR PDF Yazdır E-posta
Yazar Ersen Gürpınar   
Çarşamba, 08 Ağustos 2007
Haber  -  06.08.2007 - 23:14 

Diyarbakır'da teröristlerce vurulan iki askerini ateş hattından uzaklaştırmaya çalışırken askerleri ile birlikte şehit olan astsubay Fatih Çarman ve iki evladımız için gözümüzdeki yaş kurumadan bu kez Dicle Balaban köyü kırsalında PKK.lı korkak, kalleş ve hain teröristlerin geçiş güzergahına yerleştirdikleri mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu Assubaylar Abdullah Şaştım ve Mehmet Özdemir ile er Ayhan Güner şehit olmuş bir uzman çavuş ile bir erimiz yaralanmıştır.


İnsan haltları derneklerinden, adı aydın olan bir kısım ruhu karalardan ses ve tepki yoktur onlar için insan hakkı insanlıkla ilgisi olmayan teröristler için vardır; Duyarlı birkaç yazar ve basın dışında da tepki yoktur. Kanıksadık mı? Askerdir ölmeleri normaldir diye düşünme gafletinde miyiz? Bu yangını söndürmek bir yana körükleyenlerin terörden nemalananların ve ülkenin tüm nimetlerinden sınırsız yararlanmalarına rağmen hainlere destek ve sempati duyanların sayısı azımsanamıyacak kadar çoktur; Bu ülkede milletvekili olan biri (leyla zana) federasyonu açıkça ifade etmekte, bebek katillerinin başına liderimiz, Talabaniye ağabeyimiz, Barzaniye amcamız diyebilmektedir bu koroya Diyarbakır belediye başkanı başta olmak üzere birçok yerel yönetici katılmaktadır. Bunlara ifade özgürlügü diyerek sessiz kalmak mümkünmüdür? Kimden destek ve cesaret almaktadırlar?

Bunların cevabını araştırırken emekli assubaylar sitesinde sevgili meslekdaşım Orhan Kaya'nın İKİZ YASALAR başlıklı yazısını hayretle ve şaşkınlıkla okudum; Kültür düzeyi belli bir seviyeye ulaşmış, ülke sorunlarını takip eden bizlerin bile dikkatinden kaçan, basında fazla yer almayan İKİZ YASALARI dikkatinize birkez daha sunuyorum:

Dünya ülkelerini küçük parçalara bölerek önündeki direnci azaltıp insanları savunmasız bırakıp dünya kaynaklarını, insan emeğini kendi lehine kullanmak isteyen emperyalist güçler ince hesaplarla değişik bir senaryonun versiyonu olarak 1966 yılında HALKLARIN KURTULUŞU için BM tarafından imzaya açılmış olan İKİZ SÖZLEŞMELER'İ Kopenhag kriterleri arasına almışlardır.

İlgili sözleşmeler şunlardır:
-Birleşmiş Milletler Bireysel ve Siyasi Haklar Sözleşmesi
-Birleşmiş Milletler Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi
Yıllarca sözleşmeleri imzalamaktan uzak duran Türkiye 15.08.2000 tarihinde sözleşmeyi imzaladı, ardından 4 Haziran 2003 günü 4867-4868 sayılı kanunlarla TBMM de yasalaştı ve iç hukukun üzerinde yürürlüğe girdi.

SÖZLEŞMENİN ANA İÇERİKLERİ
Md.1- Bütün halklar kendi kaderini tayin etme hakkına sahiptir.(Bu hak vasıtası ile halklar kendi siyasal statülerini
serbestçe tayin edebilirler ve Sosyal-Siyasal gelişmelerini serbestçe sürdürebilirler)
Md.2- Bütün halklar uluslararası hukuka ve karşılıklı menfaat ilişkisine dayanan uluslararası ekonomik işbirliği
yükümlülüklerine zarar vermemek koşulu ile doğal kaynakları ve zenginlikleri üzerine kendi yararına
serbestçe tasarufta bulunabilir. Bu halk sahip olduğu maddi kaynaklardan hiçbir koşulda yoksun bırakılamaz
Md.3- Bu sözleşmeye taraf olan bütün devletler kendi kaderini tayin hakkının gerçekleşmesi için çaba gösteriler ve
BM şartının yükümlülüklerine uygun olarak bu hakka saygı gösterirler.

Bu konu ile ilgili olarak Sn.Orhan Kaya Milliyet Gazetesinde Sn.Melih AŞIK'ın uyarılarda bulunduğunu, Prof.Dr. Cihan DURA'nın ise kısaca şu tespitlerde bulunduğunu yazmaktadır.
- Halk olduğunu ileri süren herhangi bir topluluk T.C. den ayrılabilecektir Şayet ayrılmak istemezse Self-determinasyon hakkını kullanabilecek; Siyasal, Ekonomik, Sosyal, Kültürel gelişmelerini serbestçe belirliyecek hatta ilgili devlet bu hakkı destekliyecektir.
- Etnik, dinsel ve dilsel azınlıkların kültürel, siyasal haklarının tanınması Cumhuriyet düşmanı ve bölücü terörü daha da azgınlaştıracak üstelik bunlara uluslararası koruma sağlıyacak bir hukuki ortam oluşturacaktır.
- Ayrılıkçı, bölücü, mezhepçi, tarikatçı faaliyetler meşrulaştığında bu faaliyetler doğrudan T.C. yasalarına dayanarak yürütülecektir.
- Söz konusu faaliyetleri önlemeye yönelik devlet müdahaleleri yasa dışı sayılacaktır, Yabancı güçler iç işlerimize karışacak, hatta müdahaleler söz konusu olacaktır.

Bunlardan çıkan sonuç şudur ki : Türkiye Cumhuriyeti sahte Atatürk'çülerin, Cumhuriyet'çilerin elinde bölünmeye doğru gitmektedir.
Önümüzdeki dönemde başta ikiz yasalardan doğan haklarla ilgili olarak bölücü isteklerin ortaya çıkacağını bilerek tedbirlerin alınması gerekmektedir. Aksi taktirde PKK eylemlerinin, yandaşlarının anırmalarının sinir bozucu açıklamaların artacağından Şehit subaylarımız, polislerimiz ve dayanılması güç şartlarda görev yapmasına karşın klimalı odalarda çalışan büro memurları ile bir tutulan astsubaylarımız, uzman çavuşlarımız ve kahraman vatan evlatlarımızın cenazelerinde daha çok nutuklar dinliyeceğiz. Bu vesile ile bu topraklar için terlerini, kanlarını, canlarını feda eden kahramanlarımıza minnettarlığımızı ifade ederek şehitlerimize rahmet sevenlerine ailelerine sabırlar diliyorum.

Not. İkiz yasalarla ilgili yazısından izni ile alıntılar yaptığım değerli dostum E.Kd.Bşçvş. Orhan Kaya'ya teşekkürler

Yorumlar
Yeni EkleAra
Orhan Kaya - Neden görmüyorlar?   | 85.99.169.xxx | 2007-08-08 14:41:33
Kıymetli Meslektaşım Sayın Gürpınar, ileriki günlerde veya aylarda Türk halkı olarak karşılaşacağımız gerçekleri dile getirdiğiniz için size ve bu imkânları sunan blog ekibine en içten teşekkürlerimle… Ülkemizin birliği ve beraberliği için şehit düşen insanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz… Şehitlerin kanlarının yerde kalmaması için Eğitim, Adalet ve Güvenlik alanlarında çok şeyler yapılması gerekiyor… Ancak yapacak kimse yok gibi… İkiz Yasalar bizlerin başına çok işler açacak… Saygılarımla…
Mithat Türetken - Bu ilgisizlik değilmi?   | Registered | 2007-08-15 16:30:34
Sayın Meslekdaşlarım
Ersen Gürpınar benim kişisel dostumdur ama assubayın hasıdır bayraktarıdır.Milliyet Gazetesi Blog bölümünde yazıları var yukarıdaki yazı bunlardan bir tanesi birtek kişisel isteği varmı arkadaşımızın yazılarındaki akıcılığa dikkat ederseniz başka konularda çok güzel yazılar yazar ve haklı şöhrete kavuşur nitekim kendisinin yayınlanmış bir şiir kitabı mevcuttur. Bizim için yazıyor bazı art niyetli şerefsizler gölge oluyorlar sinir bozmaya çalışıyorlar Kendisine destek olmak için buradaki yazısını okumakla yetinmiyelim binlerce üyemiz var neden sayfayı ziyaret ederek destek olmazlar veya olmazsınız siteyi günde binden fazla arkadaşımız ziyaret ediyor ama bu yazıyı blogta bugüne kadar ikiyüz kişi okumuş ben arkadaşımıza haksızlık olarak yorumluyorum.İyi günler diliyorum
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

 
< Önceki   Sonraki >