Şırnak'ta çatışma(22 madalyalı kahraman şehit) PDF Yazdır E-posta
Yazar EMEKLİ ASSUBAYLAR   
Salı, 17 Temmuz 2007

Şırnak'ta PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 piyade kıdemli üstçavuş ile 1 piyade er şehit oldu.

Şırnak'ta şehit düşen Astsubay Ahmet Tündü'nün ölümü, yakınlarını yasa boğdu. Şehit Tündü'nün, Bordo Bereliler olarak bilinen birlikteki başarıları nedeniyle 22 madalyalı kahraman bir astsubay olduğu ortaya çıktı...



ŞIRNAK- Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün Bestler Dereler bölgesinde, güvenlik güçlerince icra edilen operasyonlar sırasında bir grup terör örgütü PKK mensubu ile karşılaşıldığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrısına teröristlerce ateşle karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada, Piyade Kıdemli Üstçavuş Ahmet Tündü ve Piyade Er Murat Tuzsuz şehit oldu. Bölgede operasyonlar sürdürülüyor..


ŞEHİTLERE TÖREN

Çıkan çatışmada şehit olan Piyade Kıdemli Üstçavuş Ahmet Tündü ve Piyade Er Murat Tuzsuz için, cenaze töreni düzenlendi. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında şehitler için düzenlenen törene, Vali Selahattin Aparı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Habip Doğar ve yetkililer katıldı. Törenin ardından Piyade Kıdemli Üstçavuş Ahmet Tündü'nün cenazesi Kahramanmaraş, Piyade Er Murat Tuzsuz'un cenazesi de Bilecik'e gönderildi.


KARA HABER TEZ DUYULDU

Şırnak'ta şehit olan Piyade Er Murat Tuzsuz'un (20) Eskişehir'de yaşayan ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Çamlıca Mahallesi Doğanşehir Sokak'ta yaşayan şehit Murat Tuzsuz'un babası Hasan Tuzsuz, 5 aylık asker olan oğlu Mustafa'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu belirterek, teröre lanet yağdırdı. Acı haberi aldığında fenalaştığı ve 112 Acil Servis sağlık ekibinin müdahale ettiği öğrenilen anne Mualla Tuzsuz'u eve gelen yakınları ve komşuları sakinleştirdi. Şehit Murat Tuzsuz'un kardeşleri Metin (17) ve Furkan Tuzsuz (6) da gözyaşlarına boğuldu. Şehit piyade er Murat Tuzsuz'un cenazesi Eskişehir'de toprağa verilecek. Şehit erin ailesinin yaşadığı mahallede vatandaşlar, ev ve iş yerlerine Türk Bayrağı astı.


AFGANİSTAN'DA GÖREV YAPIYORDU

Piyade Kıdemli Üstçavuş Ahmet Tündü'nün cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Şehit Üstçavuş Tündü'nün cenazesi Türkoğlu ilçesindeki Fizik Tedavi Hastanesi morgunda, askerler refakatinde baba Bekir Tündü, anne Şerife Tündü ve kardeşi Bilal Tündü'ye son defa gösterildi. Baba, anne ve kardeşi morg çıkışında büyük üzüntü yaşarken, Tündü ailesi askerler tarafından teselli edilmeye çalışıldı.


GÖREV SÜRESİNİN DOLMASINA 20 GÜN VARDI

Daha sonra şehit Üstçavuş Tündü'nün cenazesi buradan alınarak, Ulu Cami'ye getirildi. Burada düzenlenen törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, askeri ve idari erkan ile vatandaşlar katıldı. Ulu Cami'deki törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan atıldı. Üstçavuş Tündü'nün cenazesi, öz geçmişinin okunması ve yapılan konuşmaların ardından, bir süre taşınarak cenaze aracına konuldu ve ilçeye bağlı Ağcalı köyüne götürülerek, köy mezarlığında defnedildi. Bu arada, şehit Üstçavuş Tündü'nün 3 ay önce dedesinin cenaze töreni için köyüne geldiği ve Şırnak'taki görev süresinin dolmasına 20 gün kala şehit olduğu ifade edildi. Bekar olan ve Afganistan'da da görev yapan şehit Üstçavuş Tündü'nün, 10 çocuklu ailenin 6. çocuğu olduğu öğrenildi. Öte yandan, baba Bekir Tündü, tören sırasında oldukça bitkin ve üzgün olduğu gözlendi.

Yorumlar
Yeni EkleAra
M.AKPINAR - RUHLARI ŞAD OLSUN     | Author | 2007-07-17 12:54:08
ALLAH RAHMET EYLESİN,GENCECİK YAŞTA BU VATAN UĞRUNA ,BAYRAK UĞRUNA ,TÜRK OLMAK UĞRUNA ŞEHİT DÜŞEN GENÇ KARDEŞLERİM ,KANINIZ YERDE KALMAYACAK 23 TEMMUZDA AYDINLIK LAR ÜLKEMİZİN ÜZERİNE DOĞACAK,BARZANİSİNDEN,AB SİNDEN,ABD SİNDEN 84 YIL ÖNCE NASIL BU TOPRAKLARI KURTARDIYSAK TEKRAR KURTARACAĞIZ ,TOPRAĞINIZ BOL MEKANINIZ CENNET OLSUN...
Hikmet BOLAT   | Registered | 2007-07-17 14:30:25
Ailesine, Silah Arkadaşlarına Başsağlığı; Aziz Şehitlerimize Allahtan Rahmet Dilerim.
Hakan HEZER - ALLAH RAHMET EYLESİN RUHLARI Ş   | Registered | 2007-07-17 15:49:52
Şehitlerimize allahtan rahmet,geride kalan yakınlarına ve arkadaşlarına sabır versin.
Serafettin Turgay - KAHPELER   | Registered | 2007-07-17 16:20:07
Kahpeler yine iki gencecik fidanımıza kıydılar.Asırlardır sergiledikleri ADİ liklerini yine gösterdiler.
Şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağına olan inancımla ,milletimize ve ailesine başsağlığı ,şehitlerimize Tanrı dan rahmet dilerim.
Ersen Gürpınar - Utanmıyorlarmı?   | Author | 2007-07-17 16:23:20
Saygıdeğer Meslekdaşlarım
Bir yıldız daha kaydı cennete doğru bir evladımızı bir kardeşimizi Türkiyede emelleri olanların maşası olan bebek katilleri kalleşçe şehit ettiler acımız büyük acımız sonsuzdur bizim gözyaşlarımız kurumuyor ama bundan rant sağlayanlar var ülke olarak tepkisiziz.Şehitlerimize rahmet sevdiklerine ve ailelerine Allahtan sabırlar diliyorum.
biz üniformamızın altında kefen taşıyoruz bu kadar zor şartlarda görev yapanları büro memurları ile bir tutanlar ve buna göz yumanlar artık UTANMALIDIR
halo   | Registered | 2007-07-17 18:34:05
Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet,acılı yakınlarına ve tüm silah arkadaşlarımıza sabırlar ve baş sağlığı dilerim.
Kemal KORKUT - ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EYL   | Registered | 2007-07-18 03:05:15
Şehitlerimizin Ailesine, Silah Arkadaşlarına Başsağlığı; Şehitlerimize Allahtan Rahmet Dilerim.
Edip HAYTE - Şehitlik En Büyük Rütbe   | Registered | 2007-07-18 03:19:48
Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. En yüksek mertebeye çıktılar. Sonuçta; o, rütbelerin en büyüğü. Onda er veya general diye ayrım olmaz.
Ancak benim dikkatimi çeken bir şey var. Dün çoğu gazetede "2 er şehit" diye başlık attılar. Bence bunların çoğu Astsubay rütbelerini bilmiyorlar. P.Kd.Üçvş.'un bir astsubay rütbesi olduğunu bilmiyorlar. Eğer haber kaynakları ASTSUBAY diye haber geçerse o halde uyanıyorlar.
htiravoglu - Hesap yapanlar utansın.   | Registered | 2007-07-18 09:53:49
Dün sanırım bir televizyon kanalında canlı yayında yine çanak sorulara yanıt veriyordu. Bizim zamanımızda verilen şehit sayısı daha az diye aynen şöyle dedi arkadaşlar "sanırım bizim dönemimizdeki şehit sayısı74 veya 76 galiba 74 neyse, yani daha az" varmı böyle bir şey arkadaşlar. Bu hesabı yapanlar utansın. Kahramanlarımıza bir kere daha rahmet diliyorum, Allah milletimize ve ailelerine sabırlar versin. Bu canlara kıyan kalleş adi köpekler bu kutsal şehit kanlarında boğulacaklar. Yazık aslanlarımıza, çok yazık. hepimizin başı sağolsun.
Hüseyin SAVCI - Güle Güle Yiğit Kardeşim!   | Publisher | 2007-07-18 11:04:13
Bir kör döğüşüne kurban veriyoruz gencecik, yürekli evlatları..

Bir anne, bir baba, bir eş, bir kardeş.. Kimi zaman bir yetim çocuğun yüreğine ateş düşüyor..

Herkes biliyor ki, dağdakilerin arkasında dost dediklerimiz, müttefik dediklerimiz, yerli işbirlikçi hainler olmasa, dağdakiler yaşayamaz.

Allah rahmet etsin..
Kalanlarına sabır diliyoruz.. Ve de bu ülkeyi yönetme sevdası olanlara da vicdan ve akıl.
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Çarşamba, 18 Temmuz 2007 )
 
< Önceki   Sonraki >