Astsubaylarımızı gerçekten "yok" saymışız PDF Yazdır E-posta
Yazar EMEKLİ ASSUBAYLAR   
Çarşamba, 11 Temmuz 2007


Star gazetesi yazarı Sayın Halit TUNÇ un 11/07/2007 tarihli köşe yazısı..

Nasıl unutmuşuz sizleri.
Nasıl savurmuşuz bir kenara.
Dağda, ovada, kışlada, en zor noktada, en ağır koşullarda hep sizler varken. Nasıl da ‘yok’’ saymışız.
İki satırlık yazıyla on binlerce astsubayımızdan, hak etmediğim duygu dolu mektuplar, kucak dolusu teşekkürler aldık.
Sorunun önemi ve büyüklüğünü gelen tepkilerden daha iyi anlama fırsatı bulduk. Yüzlerce e-mesaj arasından sadece bir kaçını sizinle paylaşmak istedim.

Sayın TUNÇ,


Astsubayın adı yok ikilemini sizin gibi duyarlı gazeteciler irdeliyor. Yazarın, şairin, sanatçının en büyük ödülü halktan gelen olumlu tepki ve sevgidir. Biz İzmir Balçova TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) Şubesi olarak 2000 (İkibin) üyemiz adına size sevgi, sempati ve saygılarımızı iletiyor, sizi Taç’landırıyoruz..
Balçova Temad Şubesi Yönetim
Kurulu Başkanlığı Adına
Faruk ÖZEREN


Sayın TUNÇ; Ben Astsubayım, köşenizde Astsubaylarla ilgili yazınızı okudum. Çok memnun oldum, bir taraftan da kimsesiz olduğumuzu fark ederek (sizin gibiler müstesna) üzüldüm. Ben, 4 yıllılık üniversite bitirdim. 1 derece alabildim, 1/4 düşemiyorum, olacak şey değil! Madem okumayla kariyer ediliniyor; işte bende okudum. Suçum 14 yaşında astsubay okuluna girip Astsubay olmak mı? Neyse bunları zaten siz biliyorsunuz. Bizlerin dert ve sıkıntılarına köşenizde yer vererek onurlandırdınız.
Sayın TUNÇ,
09.07.2007 tarihli astsubaylarla ilgili yazınızı okudum.
Öncelikle ömrünü bu mesleğe adamış bir insan olarak sevindim.
Bilirsiniz, her kurum kendi çalışanı ile ilgili kanun tekliflerini hazırlar. Doktor ve hemşireleri ilgilendiren kanun teklifleri Sağlık Bakanlığınca, Adalet Mensuplarını ilgilendiren kanunlar Adalet Bakanlığı’nca hazırlanır. Astsubayları ilgilendiren kanunların da doğal olarak Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanması gerekir.
Başında ‘Milli’ sözcüğü olan sadece iki bakanlık mevcuttur. Birisi eğitim, diğeri savunmadır. Bu tesadüf değildir. Bu iki bakanlık ‘Milli’ olması gereken iki bakanlıktır.
Bu nasıl ‘MİLLİ’ bakanlıktır ki, evlatlarının % 65’ine, en çok çalışanına, orduyu sırtında taşıyan kesimine üvey evlat muamelesi yapar?
Bu haksızlıkların giderilmesi, öncelikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapısının güçlenmesine ciddi katkı sağlayacaktır. 21’nci yüzyılda ‘asarım keserim’ yöntemiyle başarılı olmak hayaldir, zordur.


Sayın Halit TUNÇ,


Bireysel faydadan çok, Ordunun yapısının daha fazla yara almaması için yönetenlerin astsubayların artık üvey evlat olmak istemediklerini görmeleri ve bu itilmişlik duygusundan kurtarılmaları gerektiğini bir an önce farketmeleri ülke menfaatlerinin de olmazsa olmazıdır.
Orduya saldırının moda olduğu bir dönemde, hele astsubaylarla ilgili bir konuda yazı yazmanız, hala bu memlekette doğruları görüp söyleyebilecek cesur insanların var olduğunu bilmemize ve hala adaletten ümit kesmememiz gerektiğine olan inancımızı arttırmıştır.


Hüseyin SAVCI-E. Hv. Kd. Bçvş.


Biz astsubayların sorunları ve özlük hakları ile ilgili olarak star gazetesinde yazmış olduğunuz yazınızı büyük bir memnuniyetle okuduk. Sorunlarımızla ilgili bu duyarlılığınızdan ötürü sizi kutlarız.
MANİSA EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ ÜYELERİ


Sayın Tunç


Yazınız için size teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız yüreğinize kaleminize sağlıklar diliyorum. Saygılarımla Erhan Gür E. Dz. Kd. Bşçvş


Sayın Halit Tunç Beyefendi
Az önce yazınızı emekli assubaylar sitesinde okudum. Yüreğinize kaleminize sağlık; TSK anayasanın teminatıdır ve Anayasa imtiyazı red ederek adalet ve eşitliği emreder; ama bilinenin aksine TSK subayları imtiyazlı sınıf yaparken bizleri haksızlıklara uğratmıştır. Yıllardır kol kırılır yen içinde diyerek sessiz kaldık bu sessizliğimiz kabul olarak yorumlanıp daha da mağdur edildik bu sahipsiz topluma yaptığınız yardım kelimelerle anlatılamaz. Tüm assubayların ve ailelerinin duaları ve iyi niyet dilekleri sizinledir. Teşekkürler.


SayınTunç,
Köyümüzden, kasabamızdan, tarlamızdan kopup geldik. Toprak ve emek kokumuzdan tanıyıp bizi unutmadığın için teşekkür ederiz. Bu camianın sıkıntı ve sorunlarının sizin gibi dostlar tarafından dile getirilmesi ve sahiplenilmesi çok güzel. Sağolun var olun. Selam ve saygılarımla.


Hikmet Bolat, Em. Astsb.


YENİ GELİŞME: Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bu sayfanın hazırlanması sırasında gazetemizi arayarak, astsubaylarla ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Devamını yarın yayınlayacağız
Bakan Gönül’ün açıklaması ve yürütülen iyileştirme çalışmalarıyla ilgili olarak yarın bu köşede açıklaması yer alacak.

Sayın TUNÇ

9 Temmuz tarihli köşe yazınızda biz Astsubaylar’ın uzun yıllardır süren kanayan yarasına tercuman olduğunuzu memnuniyetle okudum. Bu ayrımcılık ve kabul edilemez haksızlıklar Generaller ve Subaylar haricinde birçok grubu da (Uzman Erbaşlar, Erbaş ve Erler, Sivil Memurlar) kapsamaktadır. Maalesef oligarşik zümre egemenliği Türk Silahlı Kuvvetlerinin üzerine kabus gibi çökmüştür. Ancak artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Şimdiye kadar İç Hizmet Kanunuyla, Askeri ceza Kanunuyla, korkutulan ve sindirilen Astsubay’lar artık gaspedilen haklarını aramaya başladılar. En son çare ne yazık ki AİHM’dir. Taleplerimizle ilgili iç hukuk yolları tükenmiştir. Bizleri bu haklı mücadelemizde yalnız bırakmayan cesur ve onurlu yazınızla destek verdiğinizden dolayı şükranlarımı sunarım.

Kubilay AKBULUT- (E)Astsubay



Saygıdeğer Tunç,

Elinize yüreğinize kaleminize sağlık TSK’lerinin çilekeş mensupları assubayların sesi olmanız hertürlü taktirin üzerindedir. TSK (Türk Subay Kuvvetleri olmuştur) yıllardır bize önyargılarla davrandı tahakkümler uyguladı lise mezunu 2 yıllık harp okulu mezunu emekli subay 3000 YT: maaş alırken yüksek okul mezunu daha ağır şartlarda görev yapan assubaylar üçte bir maaşa mahkum edildiler (Ben 26 yıl hizmeti olan yüksek okul mezunu emekliyim 850 YTL alıyorum E.San.Sicil No.48.228.013 arzu eden araştırsın) Ekonomik haksızlıkların yanında sosyal tesislerdeki haksızlıkların boyutlarını hiçbir değer yargısı kabul edemez Bize her babayiğit sahip çıkma cesaretini gösteremiyor bunu siz yaptınız assubay ve ailelerin size minnettardır. Bizim dışımızda hiçbir meslek mensubu bu kadar haksızlığa razı olamazdı bizim vatan sevgimiz daima istismar konusu yapıldı. Tekrar teşekkür eder, herşeyin gönlünüzce olmasını diliyerek saygılar sunarım.

Ersen Gürpınar - E.Per.Kd.Bşçvş.



Sayın TUNÇ,

Yıllardır içinde bazen boğulduğumuz bazen boğuştuğumuz sorunlarımızı topluma duyurmaya çalışan biz assubayların sesi oldunuz. İnanın yazınızı okuyunca derdimi ifade edebilmiş, sorunları çözülmüş gibi hissettim. Lütfen arada bir de olsa bu haklı davamızda bizleri kamuoyuna tanıtın.

Sizde bilirsiniz ki katı bir disipline dayalı bir mesleğin mensupları olarak aldığımız eğitim ve ahlaki değerlerimiz bazıları gibi sokaklara dökülüp sansasyonel eylem yapmamıza mani oluyor bu nedenle yasal yolalrdan ve bize yakışan bir şekilde siz ve sizin gibi değerli yazarların desteğine ihtiyacımız var.
Şunu da belirtmek isterim ki isteklerimiz lütuf değil hakkımız olanları istiyoruz. ekrar teşekkürler



Sayın Halit Tunç

Bugün (09-07-2007) Star gazetesindeki köşenizde ‘Astsubaylar sorunlarına çözüm istiyorlar’ başlığı ile yazdığınız yazınızda biz assubayların hemen hemen tüm sorunlarını dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım sizin dilediğiniz gibi ilgilenenler çıkar.

Necdet Töre - Emekli Dz. Asb.



Sayın Halit bey, bugünkü yazınız bizim için çok değerli yıllardır söylediğimiz ama bir türlü dinletemediğimiz durumumuzu mükemmel anlatmışsınız sizin köşe yazınızı moderatörü olduğum www.emekliassubaylar.org sitesinede taşıdım ,size bu içten yaklaşımızdan dolayı gönülden teşekkür ederim..saygılar..

Mehmet AKPINAR - Em.Kd.Bçvş.



merhabalar

Bu gün bizim sorunlarımızı dile getirmişsiniz gerçekten kendim ve ailem adına çok teşekkür ederim. Keşke şu söylediklerinizin bir tanesi bile bazıları tarafından duyulsa ve çözüme kavuşturulsa ama malesef, biz zincirlendik ve konuşamıyoruz hakkımızı arayamıyoruz, özellikle maaşlar konusunda maduruz. Çocuklarımızın geleceği yok ediliyor. Sizden ricam biz söyleyemiyoruz ama siz biraz daha yüksek sesle söyler misiniz biraz daha yazarımsın gerçi çözüme kavuşacağına inancım yok ama yinede sizden rica ediyorum.


Halit TUNÇ

http://www.stargazete.com/index.asp?haberID=126198

Yorumlar
Yeni EkleAra
ATURAN - TEŞEKKÜRLER HALİL TUNÇ BEYEFEN   | Registered | 2007-07-11 18:19:25
Söylenmesi gereken herşey çok güzel ifade edilmiş.Sayın Halil TUNÇ Beyefendiye birkez daha teşekkür ederken ilgililerinde artık bizi görmezden gelmeyi bir tarafa bırakıp sorunlarımızın çözümü için yerlerinden kalkmalarını şiddetle rica ediyorum.
Mithat Türetken - Temad dernekleri neredeydiler   | Registered | 2007-07-12 15:44:53
Sayın Meslekdaşlarım
Sayın Tunç'a minnettarız üst üste üç yazı ile bizlere büyük desteklerde bulunmuşlardır yüreklerine kalemlerine ellerine sağlık. İlk yazıdan sonra mail gönderen arkadaşlarımızın yorumlarından seçtiklerini yazmışlar yukarıda bu satırları görüyorsunuz. Peki TEMAD GENEL MERKEZİ VE BALÇOVA-MANİSA DIŞINDAKİ TEMAD ŞUBELERİ NEREDEYDİLER NEDEN ONLARIN YORUMLARI YOK YAZILAR KADAR YORUMLARIN OLMAMASINA ÜZÜLDÜM
hikmetgülke - Teşekkürler Sayın TUNÇ   | Registered | 2007-07-13 07:09:06
Egemen güçler tarafında çağ dışı uygulamaların reva görüldüğü biz assubayların sorunlarını kılıç gibi keskin kalemiyle , onurlu ve dimdik durşuyla gündeme taşıyan sayın TUNÇ'a saygı ve selamlarımı yolluyorum. Hoşçakalın Sayın TUNÇ.
berkan   | Registered | 2007-07-13 10:56:47
emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.
Ersen Gürpınar - Masallara devam   | Author | 2007-07-13 17:00:26
Saygıdeğer Arkadaşlarım
Bizler yıllardır önyargılarla mağdur edildik. Sahipsizdik kamuoyu bizi yanlış tanıyordu bir MSB düşünün Sayıştay başkanlığı yapmış hesap kitap adamı ama otuz yıldır yüksek okul mezunu assubayların büro memurları ile ayni dereceden göreve başladıklarından habersiz polislerin bizden üst dereceden maaş almalarını onlar lisans mezun diye geçiştiriyor bizim lisan mezunları ne olacak .Konu assubay olunca ülkenin ekonomik sıkıntıları ön planda kamu işçilerine diğer ayrıcalıklı olanlar yeni haklar verilirken ETİK değerlere aykırı değil assubaylara hak verilecekmi denildiğinde şimdi seçim zamanı ETİK olmaz diyor Sn.Bakan Milliyet Blogta yazdım hep masallarla avutuluyoruz hep sırtımız sıvazlanıyor oysa biz midemizi sıvazlamak istiyoruz. İnsanca yaşama yetecek hak ettiğimiz maaşı ve sosyal imkanları istiyoruz Bu ülkede herkez fedakarlık yapsın herkez nimet ve külfeti eşit paylaşsın biz kuru ekmeğe razıyız ama KİMİ YER KİMİ BAKAR KIYAMET ONDAN KOPAR demişler biz artık bakmayacağız kıyameti koparacağız bizi kimse hak ettiklerimizi alıncaya kadar susturamıyacak. Bize inanan Umur Talu'lar Halit Tunçlar ve arkadaşlarımız çığ gibi büyüyecek Mızrağın çuvala sığmadığını anlıyacaklar Biz patagonya ordusuna hizmet etmedik bu ülke düşmanları ile işbirliği de yapmadık dışlanmak niye????? Anayasanın teminatı olan TSK anayasanın adalet ve eşitlik ilkesini uygulamalıdır.Biz sadece göreve ve ölüme gönderilirken hatırlanmak istemiyoruz.
Ersen Gürpınar - Çığ gibi büyüyoruz   | Author | 2007-07-14 02:54:21
Saygıdeğer Arkadaşlarım
Sayın Tunç'un yazısı üzerine dün size yazdığım yukarıdaki yorumda Umur Talu'lar Halit Tunç'lar arkadaşlarımız hergün çığ gibi büyüyeceğiz demiştim Bugün TAKVİM GAZETESİ nde Sn.İlker Sarıer sesimize tercüman oldu bize inananlar haklılığımıza inananlar artıyor mutlaka başaracağız bu önyargılar bu tahakküm sona erecek çünki TALEBİMİZ İMTİYAZ DEĞİL ADALET VE EŞİTLİKTİR İnanır birleşirsek daha kolay sonuç alacağız Sn.İlker Sarıer'in yazısını arkadaşlarımız sitemize alacaklar kendisine teşekkürlerimizi lütfen iletelim isarier@takvim.com.tr
janas - ...sağolsun , varolsun   | Registered | 2007-07-14 07:46:16
dertleri,hakları duyurdukça bu konuların gerçekliğini gören değerli yazarlar bu konuları dillendirmek için çaba içine girdiler.evet,imtiyaz değil haklarımızı istediğimiz,haklı olduğumuz için
bize inandılar.bize destek veren sayın umur talu,halil tunç ve diğer yazarlarımıza sonsuz selam ve teşekkürlerimi iletiyorum.takipteyim.
ancestor363 - Bir cesur kalem daha   | Registered | 2007-07-15 08:58:49
Haklı davamızda sesimiz nihayetz duyulmaya başladı ama bununla yetinmeyip bu sesi yükseltmeliyiz.
Sabahta Umur TALU, Starda Halit TUNÇ ve dün takvim gazetesinde bizleri yazan İlker Sarıer beyefendilerine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.
Hakan HEZER - TEŞEKKÜRLERR   | Registered | 2007-07-15 09:52:43
SAYIN YAZAR HALİT TUNÇ,A SONSUZ TEŞEKÜR EDER SAYGI VE SEVGİLER SUNARIM
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Cumartesi, 14 Temmuz 2007 )
 
< Önceki   Sonraki >