Iptal edilen 1/4 kanun teklifinin oylanmasinin kabul belgesi PDF Yazdýr E-posta
Pazar, 11 Ocak 2009

 

Degerli dostlarima

Bugun dosyalarimi karistirirken her halde hatira olsun diye sakladigim asagidaki kanunu buldum. Bu kanuna bakinca 35 senemi verdigim bir kuruma giris tarihim 1961 Dz.Assb okulu ve emekli oldugum 1996 senesi. Bu tarihler arasindaki iyisiyle kotusuyle uzun bir anilar yolculugina ciktim, birde bugunku yapilan haksizliklari ve gasp edilen haklar icin verilen onur, gurur ve haysiyet ugraslarini dusundum. Asagida goruldugu gibi ilk defa lehimize cikabilen bir kanun maddi olarak fazla bir getirisi yok, ama manen guzel bir getirisi olacak bir kanundu, cikti diye sevindik. Ancak bizlere taninan bu hak her ne hikmet kismetse kimlerin zulfiyarina dokunduysa daha sabah olur olmaz, gorulmez el veya eller tarafindan iptal ettirildi. Bende konuyu kendi acimdan soyle degerlendiriyorum. Herhalde birilerine kina olmustur. Atalarimizin cok guzel degimleri vardir. Alma mazlumun ahini, cikar aheste aheste. Iptal edilen bir kanun bile olsa bunun sitede bir ibret ornegi olarak kalmasini sahsen arzu ediyorum. Belki birileri gorurde yapilan haksizliktan dolayi yuzleri kizarir

Selam ve saygilarimla


Türkiye Büyük Millet Meclisi Baþkanlýðýna
119 sýra sayýlý Kanun Tasarýsýnýn çerçeve 75 inci maddesinin (3) numaralý çerçevenin aþaðýdaki þekilde deðiþtirilmesini arz ve teklif ederiz.
Mehmet Þandýr Ýsmet Büyükataman Abdülkadir Akcan
Mersin Bursa Afyonkarahisar
Ali Torlak Recep Taner
Ýstanbul Aydýn
"3) Ek 77 nci maddesinin birinci fýkrasýnýn; (b) bendinde yer alan "Astsubaydan subay olanlar, astsubaylar" ibaresinden sonra gelmek üzere "birinci derecenin dördüncü kademesine kadar yükseltilir." ibaresinin eklenmiþ, "ve uzman" ibaresi "Uzman" þeklinde deðiþtirilmiþ, (c) bendinde yer alan "yedek subay " ibaresi çýkarýlmýþ ve maddenin sonuna aþaðýdaki fýkralar eklenmiþtir.
"Bu maddeye göre yükseltilenlerin dereceleri, 15/07/1950 tarihli ve 5682 sayýlý Pasaport Kanununun 14 üncü maddesinin (A) bendindeki hükümlere göre de ayrýca dikkate alýnýr.
Birinci fýkranýn uygulamasýna iliþkin usul ve esaslar Maliye Bakanlýðý, Adalet Bakanlýðý, Milli Savunma Bakanlýðý, Ýçiþleri Bakanlýðý, Devlet Personel Baþkanlýðý'nýn görüþü alýnarak Sosyal Güvenlik Kurumu Baþkanlýðý'nca çýkarýlacak yönetmelik ile düzenlenir.
Bu maddeye göre yapýlan ödemeler her türlü vergi, resim ve harçtan müstesna olup, faturasý karþýlýðýnda Hazineden tahsil edilir."
BAÞKAN - Komisyon önergeye katýlýyor mu?
PLAN VE BÜTÇE KOMÝSYONU SÖZCÜSÜ NECDET ÜNÜVAR (Adana) - Takdire býrakýyoruz Sayýn Baþkaným.
BAÞKAN - Hükûmet?
ÇALIÞMA VE SOSYAL GÜVENLÝK BAKANI FARUK ÇELÝK (Bursa) - Katýlýyoruz Sayýn Baþkaným.
MEHMET ÞANDIR (Mersin) - Gerekçenin okunmasýný istiyorum.
BAÞKAN - Gerekçeyi okutuyorum:
Gerekçe:
Yapýlan önerge ile astsubaylarýn birinci dereceye yükseltilmesi ve bu maddeye göre yapýlan derecelerdeki yükselmelerinin Pasaport Kanunundaki hükümden de yararlanmalarý imkâný getirilmektedir.

BAÞKAN - Önergeyi oylarýnýza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Önerge kabul edilmiþtir.
Kabul edilen önerge doðrultusunda üçüncü fýkrayý oylarýnýza sunuyorum: Kabul edenler… Kabul etmeyenler… Kabul edilmiþtir.
22
Yorumlar
Yeni EkleAra
AMATÝ - Elinize Saðlýk   | 88.231.0.xxx | 2009-01-12 14:49:32
Ne acýdýr ki bunu kabul ederken bile dikkatinize arz ederim, Pasaport Kanunundaki hükümden de yararlanýlmakta olduðunu söylüyor. Ben geçenlerde sitemize bir yazýyý sundum. Bu yazýmda 2002 yýlýnda sayýn Gnkur.II.Bþk.tarafýndan imzalanan bir yazýdan, gerçek bir yazýdan bahsettim. Ýþte bu sebeple olmayacaðýný ima ve ifade ettim. Ama bunu tamamen duyurmak, hatta bizler için köþe yazýsý yazanlara sunmak lazým. Üstelik bu yazýda belli rütbeler bahsedilirken, þu anda o rütbelerin altýndakiler (Yarbaylar) bile 1/4'den faydalanýyor. Nasýl oluyorsa? Yazýnýzý okurken bile sizin gibi içim acýyor. Elinize, Aðzýnýza, hatýranýza saðlýk.
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Pazar, 11 Ocak 2009 )
 
< Önceki   Sonraki >