BAĞIMSIZLIĞIMIZ SADECE SİLAHLA KORUNAMAZ PDF Yazdır E-posta
Çarşamba, 31 Aralık 2008

 

ATATÜRK: Ekonomik yönden de bağımsız olmayan milletler, bağımsızlıklarını koruyamazlar.

2008 İN SON GÜNÜNDE GÖRÜNTÜMÜZ.

1.Finans sektörünün beyni olan bankalarımızın büyük bölümü yabancılara satılmış.

2.Reel sektörümüzün beyni olan sanayi kuruluşlarımızın bir çoğu yabancı ortaklıklara satılmış, satılmayanlarını da nasıl satarız diye arayış içindeyiz.

3.Tüccar, sanayici, çiftçi, emekli, memur ve işçilerimizden neredeyse bankalara borcu olmayan yok gibi.

4.İşsizlik çığ gibi büyüyor.

5.Ödenmeyen borçlar, protesto edilen senetler ve icra dosyaları tarihimizde hiç görünmediği kadar artmıştır. Henüz bu duruma düşmeyen vatandaşlarımız ise kimi evindeki eşyasını kimi evini barkını satarak borcunu ödemeye çalışmaktadır.

6.Hiç bir sosyal kesim içinde bulunduğu ekonomik durumdan memnun değil.

7.Esnaf, memur, işçi, emekli, çiftçi, zordaki ticaret erbabıyla sanayicinin desteklenip piyasanın canlandırılmasından vaz geçilerek, İMF den alınacak borçla yine İMF nin istediği gibi yabancıların alacaklarının ödenmesi çalışılmaktadır.

8.Siyasetimiz milletimizin çıkarlarını değil ne olursa olsun tamamen partilerin oy çıkarı üzerine oturtulmuştur.

9.Bu kötü gidişatı dur diyemediğimiz takdirde; İSTEDİĞİMİZ KADAR YABANCILARA MÜLK SATIŞINI YASAKLAYALIM; SANAYİCİNİN FABRİKASI, TÜCCARIN MAĞAZASI, ESNAFIN DÜKKANI, İŞÇİNİN VE MEMURUN EVİ BARKI VARSA EVİ BARKI YOKSA EVİNDEKİ EŞYASI, ÇİTÇİNİN VE KÖYLÜNÜN BAĞI, BAHÇESİ VE TARLASI BORÇLU OLDUKLARI BANKALAR VASITASIYLA YABANCILARIN ELİNE GEÇECEKTİR.

BÖYLE OLUNCA BAĞIMSIZLIĞIMIZDAN SÖZ EDİLEBİLİRMİ ?

ÇARE:

1.İMF den para almadan, 2B kanununu derhal çıkararak daha fazla nakit elde edebiliriz.

2.Yeteri kadar enflasyonu göze alarak para basıp işçi, memur, emekli, çiftçi köylü, küçük esnaf ve iş adamları gerçekçi olarak desteklenerek piyasayı canlandırabiliriz. Bunu yapmakla kapanan işyerlerinin kapanmasını önlemekle işsizliği biraz olsun önleriz.

3.Senetlerin protestolarını ve zaman aşımını erteleyip gerekli tedbiri alarak borçları dondurmakla ödemeleri ertelemeliyiz.

4.Lüzumsuz lüks mal ithalatından vaz geçmeliyiz.

5.Halkımız bilinçlenerek finans işlemlerini mümkün olduğu kadar yerli lerle yapmalıdır.

6.İş adamları alış verişlerini özellikle günlük ev ihtiyaçlarını bir süre mümkün olduğunca TAKAS usulüyle yapmalıdır.

7.Maliye bakanımız yeteri kadar çalışıp yorulduğu göz önüne alınarak biraz dinlendirilmesi amacıyla, Başbakanımız acilen yeni bir maliye bakanı atamalıdır.

7.SAYIN GENEL KURMAY BAŞKANIMIZLA KOMUTANLARIMIZ, İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ ZOR GÜNLERİ GÖZ ÖNÜNDE TUTARAK, ÖZELLİKLE YILLARDAN BERİ ASTSUBAYLARIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERECEK KANUN TASARILARI ÇALIŞMALARINI SONUÇLANDIRARAK, SADECE CEPHEDE SAVAŞ KAZANMAKLA DEĞİL EKONOMİK SAVAŞIN KAZANILMASIYLA DA BAĞIMSIZLIĞIMIZIN KORUNMASINI SAĞLAMALIDIR. BU KONUDA KOMUTANLARIMA GÜVENİYORUM.

2009 YILINDA MİLLETİMİZ İÇİN HER TÜRLÜ HAYIRLI TEDBİRİN ALINARAK GELECEK YIL SONUNDA 2010 YILINA SIKINTILARIMIZIN GİDERİLMİŞ OLARAK GİRME UMUDUYLA; TSK. LERİ MENSUPLARININ VE MİLLETİMİZİN YENİ YILINI TEBRİK EDERİM.

Yorumlar
Yeni EkleAra
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Perşembe, 01 Ocak 2009 )
 
< Önceki   Sonraki >