YANGIN YERİNDEN NOTLAR PDF Yazdır E-posta
Yazar Hüseyin SAVCI   
Çarşamba, 22 Ekim 2008

   Ankara Delege seçimleri yapıldı, katılım olması gereken seviyede olmasa da geçmiş dönemlerle kıyaslandığında daha iyiydi. Bunun bir avuntu olamayacağını bilmek gerekir, bir muhalefet liderimizin partisinin milletvekili sayısı 113’ten 70’ li rakamlara düşmesine rağmen  “oy oranımızı %19’dan %21’e çıkardık demek ki büyüyoruz” gibi bir anlamsız avuntuya kapılması gibi,  18 bin emekli assubayın yaşadığı söylenen Ankara’da 650 kişi ile toplantı yapılıyor, ancak %3’lük bir kesim seçime katılıyorsa başarıdan söz etmek mümkün değil. Olsa olsa “iyiye gidiş” var denilebilir. Sözün özü, daha gidilecek çok yol var.

    Hepimiz dilimize dolamıştık, “2007 TEMAD Kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir’de 67 kişiydik” diye. Bu yıl tahmini 200 kişi. Geçen yıla oranlandığında %300 oranında bir artış söz konusu, aynı durum burada da geçerli. Onsekizbin emekli assubaydan 200 kişi, bir yıl öncesi ile kıyaslandığında iyi ama olması gereken asla bu değil.

    Seçim sonucu ile ilgili olarak TEMAD Yönetim Kurulu Üyesi Sn.Tekin KARAKAŞ’ın istifası bazı kesimlerde, daha da açık bir deyimle, Yeni Oluşum kesiminde sempati ile karşılandı.  

     TEMAD Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama ilginç. Sayın KARAKAŞ’ın istifa ettiği, yönetim kurulunun da “derneğin tüzel kişiliğine ve birlik beraberliğimize zarar verdiği” için yönetim kurulu üyeliğinden çıkarıldığı açıklaması yapılmış.

      Ankara’da yaşayan ve dernekle birazcık ilgisi olan arkadaşlar bu açıklamayı çok iyi anlıyorlar, ancak; Ankara dışında olan arkadaşların bu resme iyi bakmaları gerekir.

      Beş yıl birlikte çalışmışsınız, delege seçimini kaybetmişsiniz, bir üyeniz istifa ediyor ve siz onu “birlik ve beraberliğe tüzel kişiliğe zarar verdiği” gerekçesiyle yönetim kurlu üyeliğinden çıkarıyorsunuz.

      İstifa eden arkadaşımızın da istifa etme zamanı çok manidar.

      Yoruma açık…

      İstifa ve üyelikten çıkarma çok fazla ilkeli bir tutum olarak görünmüyor. Sayın Karakaş kazanan ata mı oynayacak, yoksa başka planları mı var, hep birlikte göreceğiz. Belkide TEMAD kariyer çizgisine bakmak bir fikir verebilir.   

      Buraya bir nokta koyalım ve zamana bırakalım, bakalım zaman ne gösterecek.

      Sayın Tekin KARAKAŞ’ın da açıklamaları olacaktır ama o açıklamalar gerçekten bir anlam ifade etmeyecektir. Eğer yanlışlar varsa neden görevde iken açıklanmaz?

      İşin asıl üzücü yanı başka.

      Bu köşe dahil, aylardır konumuz seçim ve birbirimiz. Sen-ben kavgası.

      Sayın Başbakan açıklıyor; “Bu yıl polisimize %167 zam verdik”

      Assubayların yıpranması kaldırılıyor sessiz sedasız.

      AKTÜTÜN’de 21 yaşındaki astsubay şehit oluyor..

      Geleceğe dönük, ne plan ne program duyduk kimseden!

      Ne fikir, ne öngörü.

      Ülkenin her tarafında isyan provaları, İstanbul’da araçlar yanıyor, Diyarbakır’da kepenkler kapalı.

      Meclis’ten birileri terör örgütü liderine "Sayın" diyor!

      Terör kazanıyor, 17 şehidin ardından görüşmem dediğimiz “aşiret lideri” nin ayağına gidiliyor.

      Şehitler maalesef işte şimdi ölüyor, gerisini söylemeye dilim varmıyor.

      Ve emekli assubaylar birbiri ile uğraşıyor.

       Sevgili Mustafa Sevimli Ağabey “susmaya” karar veriyor, bakalım onu kimler izleyecek!

     

Yorumlar
Yeni EkleAra
TEMEL YEŞİLYURT   | 88.232.245.xxx | 2008-10-23 06:20:04
SAYIN SAVCI,

TURKIYE CUMHURIYETI' NIN BEKASI, COCUKLARIMIZIN GELECEGI VE ASTSUBAY CAMIASININ YARINLARI ICIN HEP BIRLIKTE EL ELE VE GONUL GONULE SON DERECE UYANIK OLMAYA DEVAM..
SAYGILARIMLA
Hikmet AYDINCAK   | Registered | 2008-11-13 14:12:52
Savcı Ağabeyim, ne kadar da güzel yazmışsınız. Sizi kutluyorum.
Sayın Tekin Karakaş'ın istifası, Temad yönetim kurulu üyeliğinden atılması bir muamma! Sayın Karakaş, atıldıktan sonra kazanacak at aramaya başlamıştır herhalde! Bize de kolay gelsin demek düşer! Temad yönetim kurulu üyeliğinden niye atıldığını da atı bulduktan sonra açıklar! Saygılarımla
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Çarşamba, 22 Ekim 2008 )
 
< Önceki   Sonraki >