Sosyal Sigortalar Kurumu Kesintileri Hakkındadır. PDF Yazdır E-posta
Pazartesi, 20 Ekim 2008

ImageSn. Silah arkadaşlarım ben Hikmet Özmen E.Dz Astsb. 16 yıldır Ankara'da YİBA Çarşısında Bahriyeli Doğa Sporları http://www.bahriyeli.com.tr  adı altında faaliyet göstermekteyim.

2007 yılı 1 Ekim ayından itibaren çalışan emeklilerin maaşlarından ilk yıl %15 ikinci yıl %15 olmak üzere toplam %30 kesinti yapılması kanunlaştırıldı. Bu çok büyük bir haksızlıktır. Bu konu sindirilir bir konu değildir,çünkü TBMM deki Milletvekillerimizin tümüne yakını Emk. maaşı almaktadır.bunlara bu kanun zarar vermemektedir, yani Miletvekili olmayan tüm emekli çalışan çaba gösteren zor geçinen emekli özveri gösterip çalışacak.maliyeye vergi verecek  gençlere iş olanağı sunacak sigorta pirimi ödeyecek devletine, milletine, ailesine faydalı olucak üstüne üstlük suç işlemiş gibi ceza ödeyecek.

Ama aynı konumdaki Milletvekilleri bu yasadan muaf olacaklar ayrıca bunlar Devlet hazinesinden 2 kez maaş almış olacaklar. Ama emekli kendi çabaları ile kurmuş olduğu işletmelerdeki kazancıda devlet hazinesi dışında kalır 2003 yılına kadar emekli kahve köşelerinden kurtulsun devlete katma değer vergisi ödesin  işsiz gençlere iş versin diye iş yeri açana büyük teşvikler yaparken, misal eşi ve kendi emekli ise 1 yıllık maaş tutarını  emekli sandığından aldığı belge ile belgeleyen Karı ve Kocanın 1 yıllık geliri vergiden düşerdi, Bunu ticaret yapan herkes bilir.

Bu haksızlığı gidermenin çaresi ise Anayasa mahkemesine verilmesidir. Buda şahışların yapacağı iş değildir. Ancak siyasi muhalefet partileri veya sivil toplum kuruluş ve dernekler Anayasa mahkemesine verebilir vede %90 bu haklı konu iptal edilir, bu konu Astsb'ların dışında tüm Türkiye'yi ilgilendireceğinden epeyde alkış alır. TEMAD la ilgilenmeyen meslekdaşlarımızı uyandırıp bir araya gelmesini ve sesimizin birleştirilmesini sağlar.

TEMADA Duyrulur.  Arz ederim.

Yorumlar
Yeni EkleAra
tedbir33 - SİYASET YAPMAK...   | Author | 2008-10-20 12:17:23
Değerli Meslektaşım...
Siz bu konuyu dile getiriyorsunuz. Ne güzel de açıklamışsınız. Bu SGK yasası allanılıp pullanılıp maalesef bunun gibi nice haklarımızı elimizden aldı. Örneğin Türkiye Cumhuriyeti'nin tıkır tıkır Osmalı İmparatorluğu'nun borcunu ödediği ekonomik zorluklar dönemde bile biz emekli assubayların 18 yaşının üzerindeki çalışmayan bekar kız çocuklarına verilen babası üzerinden sağlık yardımı, kişibaşına gelirin 2700 dolardan 7500 dolara çıkarılmasıyla övünülen bir dönemde elimizden alınmıştır. Bu paltformlarda bu konular dile getirildiğinde, dile getirenleri "siyaset yapıyorsun, belirli bir tarafa devamlı yükleniyorsun" diye suçlayanların, sosyal devleti sadece iftar çadırı sananların, anlattığnız hak kayıplarının, geriye gidişlerin farkında olmayanların sayısı maalesef değerli meslektaşım, hiç de az değildir. Bu konuyu gözler önüne serdiğiniz için teşekkürler..
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Salı, 21 Ekim 2008 )
 
< Önceki   Sonraki >