TERÖR ATEŞİ BİZİ DE YAKTI PDF Yazdır E-posta
Cumartesi, 04 Ekim 2008
ImageHakkari Şemdinli’deki Jandarma Sınır Bölüğü’ne teröristlerce yapılan saldırıda şehit düşen Eskişehirli Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal’ın evine ateş düştü. Hain saldırı nedeni ile başta Önal’ın ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Eskişehirliler yasa boğuldu.

Jandarma Özel Harekat Bölüğü’nde görevli Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal’ın 71 Evler Mahallesi’ndeki evine ateş düştü. Şehit Hasan Önal'ın sinir krizi geçiren yakınları, askeri yetkililer ve komşuları tarafından sakinleştirildi. Şehidin fenalaşan yakınları, ambulanslarda tedavi altına alındılar.

Şehit Hasan Önal'ın amcası Ahmet Önal, yeğeniyle gurur duyduğunu belirterek, ''Bayramda ailesini aramış (Beni merak etmeyin iyiyim) demiş. Takdiri ilahi buymuş. Üzgünüz ne yapalım, vatan sağ olsun'' dedi.

Çatışmada 1 astsubay, 6 uzman erbaş, 8 erbaş ve er olmak üzere 15 güvenlik görevlisi şehit düşerken Jandarma Özel Harekat Bölüğü’nde görevli Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal’ın Eskişehir’deki evine ateş düştü. Sabah saatlerinde Merkez Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, sağlık ve polis ekipleriyle, şehidin ailesinin evini aramaya başladı. Ailenin düğünde olması nedeniyle şehidin Babaannesi’nin 71 Evler Mahallesi Suluova Sokak'taki evine gelerek acı haberi yakınlarına iletip başsağlığı dilediler.

Alpu ilçesi Merkez Karacaören Köyü’nde bir düğünde bulunan şehidin babası Durmuş Ali Önal, haberi alır almaz yakınlarınca Eskişehir'e getirildi. Eve geldiğinde fenalaşan baba Önal, ambulansla Eskişehir Asker Hastanesine kaldırıldı. Şehidin çok sayıda yakınının da geldiği baba evinden yükselen ağıtlar yürekleri dağladı. Şehit Hasan Önal'ın sinir krizi geçiren yakınları, askeri yetkililer ve komşuları tarafından sakinleştirildi. Şehidin fenalaşan yakınları, ambulanslarda tedavi altına alındılar. Şehit Hasan Önal'ın amcası Ahmet Önal, yeğeniyle gurur duyduğunu belirterek, ''Bayramda ailesini aramış (Beni merak etmeyin iyiyim) demiş. Takdiri ilahi buymuş. Üzgünüz ne yapalım, vatan sağ olsun'' dedi. Şehidin 11 yaşındaki yeğeni Kubilay Önal ile 5 yaşındaki Sude Naz Önal da gözyaşlarını tutamadılar. 2 çocuk yakınlarınca evden uzaklaştırılırken Kubilay Önal, ''Dayı ben seni davul zurnayla askere göndermiştim. Teröre lanet olsun'' diyerek yaptığı feryatlar herkesi gözyaşına boğdu.

Hakkari Şemdinli’nde meydana gelen olayın ardından bugün yapılması beklenen törenle cenazelerin şehitlerin memleketlerine gönderileceği bildirildi. Eskişehirli Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal için bugün öğle namazından sonra Reşadiye Camii’nde bir askeri tören düzenlenecek.

04.10.2008

http://www.sakaryagazetesi.com.tr/haber.asp?id=73697&kategori=1
Yorumlar
Yeni EkleAra
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Pazar, 05 Ekim 2008 )
 
< Önceki   Sonraki >