TEMAD ve GERÇEKLER PDF Yazdır E-posta
Yazar Mehmet AKPINAR   
Perşembe, 25 Eylül 2008

 Temad ve Gerçekler

 

 

   Sayın Temad Başkanı ve ardından Genel Başkan yardımcısı Temad web sitesinde birer yazı yazmışlar ve kendilerince durumu değerlendirmişler,aslında bir değerlendirmede yok etkili bir şekilde yükselen ve camia için bir umut olan Yenioluşum ‘u eleştirmişler kendilerini her zaman olduğu gibi haklı göstermeye çalışmışlardır,bu durumda bize düşende camiamıza gerçekleri yalın olarak açıklamak kalmıştır. 

   Aslında bu açıklamaları yaparken nereden başlıyalım sorusu da önemli,sanal kimliklerden mi,yapılmadığı halde yaptıklarımız denilenlerden mi,yıllarca görev yaptıkları Derneği değil büyütmek daha da küçülttüklerinden mi hangisinden başlamak gerek bu bile muamma.  

   Songünlerde yaklaşık bir yıldır kullanılan sanal kimliklerin Temad genel merkez kaynaklı olduğunu biliyoruz,hatta bunu teyid etmek için zamanında yem mailler atarakta ispatladık hatta bu kimliklerden  birinin yanında en baştaki kişinin adı  çıkınca bunu bizzat kendisine de ilettik yeterli olmasa da bir açıklamada almıştık ama tabiî ki tatmin olmadık,son günlerde yazan ne Bekir ERGÜL ,İhsan İyidere , Recai Erdinç nede diğer sanal kimlikler gerçek kişiler değiller mailleri dahi yok zamanında bunlarla iletişim kurup tanışalım diyerek yazılarda yazdım maillerde gönderdim ,ama yanaşmadılar zira onların olmadığını zaten biliyordum amacım bunu ispat etmekti ispat ta etmiştim bu nedenle rahatça açıklanabilir.

Bu yapılanın büyük bir ayıp olduğu ortada iken neden hala kullanılıyor bunun izahı da ancak koltuk sevdası ile açıklanabilir kanısındayım. 

  Sayın Başbakanla görüşme doğrudur ama ardından atımış somut bir adım varmıdır,aradan geçen 2,5 ayda somut hangi gelişme olmuştur,elbette olmamıştır ama polisler için olmuştur zira onların bir Bakanları var,bunuda Başbakan kendisi açıklamadımı. Nurettin AKMAN ın bizler için verdiği önerge nerdedir ben araştırdım bulamadım yoksa oda mı sanaldır,iki kattan ibaret bugün Genel merkezin de içinde bulunduğu bina MSB lığının malıdır , Temad  da orada kiracıdır broşürde sanki satın alınmış gibi gösterilmesinin sebebi nedir? 

   Ankara’da sürekli olarak 15.000 emekli Assubay’ın olduğundan bahsedilmektedir ,nerde bunlar 3-5 yıldır Derneği bu kadar mı büyüttünüz, aidatını ödeyen üye sayınız 1400 civarında bu bile sizin için büyük bir ayıp ve başarısızlık değimlidir,yoksa amacınız küçük olsun bizim olsun zihniyetimidir. 

  20.Eylül de ilk turu yapılamayan delege seçimleri için hazirun listesini bile ilan edemediniz,aslında Genel Merkezin kapısına asıp ilan etmeniz gerekmez miydi,elinizdeki web sitenizi efektif olarak kullanarak orada da yayınlayamaz mıydınız,ama yayınlıya madınız ,işte yenioluşum yönetime gelirse bunlar olmayacak her şey açık şeffaf olacak listeler seçim tarihleri internette ve genel merkezde yayınlanacak herkesin en temel hakkı olan bilgi edinmeye uygun hale gelecektir.Yine bu yapılamayan seçim günü Milletvekillerine hakaret edildiği ise kuyruklu bir yalandır amaç Yenioluşum üyelerini toplum nazarında küçük düşürmektir. 

  Hibe olarak aldıklarınız elbette güzel dir ama onlar hibelerdir,aslında azdır bile eğer kendinizi daha güzel anlatabilseniz toplumla bütünleşseniz,hemen emrinizdeyiz türü açıklamalar yapmasanız,iletişim kanallarını etkin kullansanız,açık ve şeffaf olsanız bunun on katı hibe de alınabilirdi,ama bunu bile başarı gibi göstermişsiniz.   

  Temad ın kuruluş gününe kaç kişi ile katılım olduğu,TBMM önünde yapılan açıklamanın kaç kişi ile yapıldığı taze olarak hafızamızda tekrar açıklayarak utancınıza utanç katmak istemem,yada Kadınlar koluna görev verip bir siyasi partinin önüne siyah çelenk gönderdikten sonra ,arkasında duramayan sürekli yalpalayan bir yönetim hiç istemem,Derginin kapağına bölücü başının kahkaha atarken resmini basıp sonrada bunu açıklıyamıyan,bu nedenlede dergiyi dahi dağıtamıyan bir yönetim bizlere yakışmaz.

     Şu anda yönetimde görev yapan sizler,en kısa süresi olan 3 yıldır en çok süresi olan da 7 yıldır görevdesiniz ama aldığınız yol bir arpa boyu bile değil,Artık misyonunuzun bittiğini anlıyamadınız mı,anlamadı iseniz seçimler sonucu umarım anlıyacaksınız. 

  Bizler hep söyledik ve söylemeye de devam edeceğiz ,evet bizler Temad nehrine akan dereleriz ,ama Temad yönetimine değil,işte karıştırılan ve camianın önüne şaşırtmaca olarak sunulan da bu ,Temad yönetimine akan dereler değiliz ama TEMAD ın kurumsal kimliğine akan dereleriz,mevcut yönetime muhalifiz ama TEMAD a asla değiliz zira bizler TEMAD ın gerçek sahipleriyiz,Derneğimiz TEMAD a sahip çıkmak adına da 15 Ekim deki seçimlere ,  Temad ı güçlendirmek için katılacağız,15 Ekim de herkes seçime.

 

                                                                                        Mehmet AKPINAR

                                                                                                 Em.Asb

Yorumlar
Yeni EkleAra
ysiginc - assubay camiasına hizmet aşkı   | Registered | 2008-09-25 14:25:29
temad yönetiminin assubay camiasına hizmet aşkı olduğuna inanmıyorum,neden camianın yarısından fazlasını teşkil eden 3ncü derecedeki meslektaşlarını aklına dahi getirmemiştir,iyileştirme kapsamı dışında bırakmıştır.bu hata istifa etmelerine yeterli olmalıdır.ayrıca birlik,beraberlikten dem vurma gerçekçi değildir.
Ersen Gürpınar - Ahkam keselim   | Author | 2008-09-25 15:36:10
Biz yıllardır olumlu eleştiriler yapıyoruz yasa teklifleri taslakları hazırlıyoruz,basınla ilişkilerimiz var bunun sonucu adalet ve eşitlik adına bize destek verenlerle buluştuk bunları kişisel çıkarımız için değil; TEMAD'a destek ve zümremiz için yaptık ama bırakın teşekkürü ahkam kesmekle nifak sokmakla suçlanmaya çalışıldık Ben uzun üzun yazmıyacağım TEMAD YÖNETİMİ NE YAPTI HANGİ BAŞARI HANGİ SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ SAĞLADI BUNLARI YAZSINLAR Siz yüzbinleri temsil eden bir derneğin Genel mrk. yönetimisiniz elbet başbakanla milletvekilleri ile görüşeceksiniz onlarla görüşmek başarımı Başbakanlıktan kimler randevu alıp görüşmüyorki KAFKAS ARILARI GELİŞTİRME VE YAŞATMA DERNEĞİ bile Başbakanla görüştü Yine tekrarlıyorum SEÇİM için broşür bastıracaklarına önerimize uyup tüm emeklilerin adreslerine tanıtıcı broşür bastırıp gönderselerdi üye sayımız ikiye katlanır bu bir başarı olurdu.TEMAD tüzel kişiliğine daima saygı duyduk biz onlara göre muhalif oldukta MEMAD'a mı destek verdik .Bu zümre bunu hak etmiyor.
Gürcan   | Registered | 2008-09-25 17:35:34
Burada yazılanlardan sonra o koltukta nasıl olupta oturduklarına bile şaşmak lazım ,ama artık bu yöneticiler ne yapsa kimseler şaşmıyor gibi.
haluk sucu   | 88.229.234.xxx | 2008-10-03 10:15:43
Eline kalemine sağlık sayın Akpınar yönetim gerçekleri söyleye bilse idi şimdiye kadar yaptığı seçimleri daha demokratik ortamlarda yapar ve insanları birlik içinde tutardı ne yazık ki büyümek işlerine gelmiyor demekki ben şuna yürekten ninanıyorum ki Temadı gönülden sevenleri yıldıramayacaklardır çünkü temad kimsenin tekelinde dedeğildir. Bu zümre gerçekten bunları hak etmiyor. saygılarımla.
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Perşembe, 25 Eylül 2008 )
 
< Önceki   Sonraki >