TEMAD MEDYA İLİŞKİSİ, TEMAD'IN TOPLUMA ULAŞAMAMASININ NEDENLERİ PDF Yazdır E-posta
Çarşamba, 24 Eylül 2008

TEMAD’ın var oluş nedenlerinin en önemlilerinden biride; Assubay camiası arasında dayanışmayı sağlamak, yasal hakları korumak, geliştirmek, sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılamaktır. TEMAD Yönetiminin Şubelere gönderdiği büyük bir bölümü söz verdiler, söyledik, anlattık gibi ifadeler ve hibe haberlerinden oluşan “Yaptıklarımız” isimli broşür mevcut TEMAD Yönetiminin beş yılda neler yaptıklarının açık bir göstergesidir. 

TEMAD Yönetiminin üstlendiği görevin bilincinde olması ve bu doğrultuda çalışmalar yapması gerekirken, maalesef yaptıkları elle tutulur hiç bir şey yoktur. STK olarak kendilerini, vizyon ve misyonlarını tanımlamak ve açıklamakta, tanıtmakta beceriksiz ve sönük kalmışlardır.  

Üyelerin büyük bir çoğunluğunun haklarımızın kazanılması ve sorunlarımızın çözümü konularında bu yönetim kadrolarına artık güveni kalmamıştır. 

Kurumsal iletişime  ve kurumsallaşmaya gerekli önem ve öncelik verilmemiş, misyon ve vizyonu doğrultusunda organizasyon yapısı oluşturulamamıştır. Bu konularda öneri ve projeleri olan yeni oluşum grubu etkisizleştirilmeye çalışılmıştır. 

Halkla ilişkiler, tanıtım ve medyayla ilişkiler konularında stratejiler geliştirememişlerdir.

TESUD gibi derneklerin gölgesinde kalınarak hareket edilmiştir. 

TEMAD’ın geleceğine ışık tutacak, ilkeli, şeffaf, katılımcı, verimli ve etkin bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğu çok açıktır. Bu doğrultuda; 2008 yılı tüm üyelerimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Artık Assubay camiasının kaybedecek bir dakikası bile kalmamıştır. 

Mevcut Yönetim; çalışanları ve emeklileri ile gönül bağını ve iletişimi koparmıştır. Yaklaşık 16.500 civarında halen hayatta olan meslektaşlarımız neden tek yasal temsilcimiz olan derneğimize ilgi göstermiyor, üye olmuyor ve aidatını yatırmıyor düşünmek gerekir. “Küçük olsun benim olsun, kimse gelmesin olanlar yeter” politikası ile bugün Ankara’da 18.000 civarında olan emekli sayısının sadece 1400’ü üye aidatını yatırmıştır.

Ekonomik özgürlük ve ekonomik olanakların geliştirilmesi konusunda kararlı ve yeterli adımlar atılamamıştır. Beş yıl içerisinde yapılan bir kaç tane hibe olayı mevcut yöneticiler tarafından bir başarı gibi ifade edilmektedir. 

Hakların aranmasında hukuk yolları yeterince kullanılamamış, demokratik çerçevede ses getirici eylemler yapılamamıştır. TEMAD tarafından organize edilen 29 Mayıs 2008 perşembe günü TBMM Dikmen kapısında, yapılan basın açıklamasının katılım miktarı üzüntü vericidir. Kaldı ki, Yeni Oluşum Grubu olarak çok kısa bir sürede haberleşerek basın açıklamasına katılan 70-80 civarında olan üyelerin çok büyük bir çoğunluğunu bizler oluşturduk. Üyelerinden kaçarcasına basın açıklamasına gelen, ne konuştuğu ve ne anlatmak istediği belli olmayan bir başkan dinledik. Yine kendisi açıklama yapılan alandan kaçarcasına veya “beni başkaları burada görmesin” dercesine gitmiştir. Maalesef, Başkanın bu açıklamalarına basın hemen hemen hiç ilgi göstermemiştir.  

TEMAD bünyesinde oluşturulmuş yerel televizyonlar, radyolar, haber ajansları, internet siteleri, gazeteler ve dergilerle ilişkilerde kullanılacak strateji ve yöntemleri belirleyen, programlar hazırlayan ve sunan etkin bir medya grubu ya yok, ya da görevini yapmamaktadır. Bu konuda gerekli zaman ve kaynak ayrılmadığı için Medya etkin bir şekilde kullanılarak kamuoyu yaratılamamıştır. 

Yaygın medyada çalışan gazetecilerin TEMAD ve Assubaylarla ilgili sorunlara ilgilerinin çekilmesi ve devamlılığı sağlanamamıştır. Bu güne kadar ulusal medyada yer alan birkaç haberin kökeninde ise TEMAD yönetiminin bir etkisi yoktur. Bu yazarların kişisel dostluk ve anlayışları ile ilgilidir. 

Assubay Camiası ve sorunlarına ilgi duyan, TV programı, gazete ve dergilerinde bize daha fazla yer ayıran muhabir ve yazarlarla düzenli iletişim kurulamamış, onlara gereken önem ve ilgi gösterilmemiştir. 

İletişim ve işbirliği olmadan, hoşgörü olmadan hiçbir sivil toplum çalışması amacına ulaşamaz. Egolarından arınmış, "ben" yerine "biz" demeyi bilen, "biz"i Assubay Camiasının haklarının kazanımı ve korunması anlamında tanımlayan bir Yönetim istiyoruz. Ancak bu şekilde  amaçlarımıza ulaşabiliriz. İşte bunun için hep birlikte YENİ OLUŞUM GRUBUNUN LİSTESİNİ DESTEKLEYELİM, YENİLİKÇİ, GENÇ, DİNAMİK, EĞİTİMLİ İNSANLARIN ÖNÜNÜ AÇALIM,

 

Yorumlar
Yeni EkleAra
Gürcan   | Registered | 2008-09-25 17:38:39
Vizyonu olmayanların misyonlarıda olmaz,adamların Emekli Assubay dertleri falan yokki,tek dertleri anlaşılan yönetimde kalmak,sizce başka bir dertleri varmı,böyle dertleri olmayanların toplumla ilişki kurması neden gereksinki.
Ersen Gürpınar - Anlatamadık   | Author | 2008-09-27 15:48:45
TEMAD yönetimine geçtiğimiz yıllarda tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini verdik Kaptan köşkünde oturanlar bu destekle yelkenlerini doldurup başarıya yol alamadılar.Eleştiri karşı olmak bölmek yıpratmak olmadığını anlatamadık veya anlamak istemiyorlar Kavgalarla polemiklerle gündem değiştirmek kime ne sağlayabilirki? Sağduyulu herkez bizim TEMAD'DA değil yönetimin hatalarına karşı olduğumuzu biliyor Üyelerinin önerilerine değer vermeyen eleştirilerden ders çıkarmayan yönetimlerin başarılı olması mümkünmü? Sn.Söylemez şu yazdıklarınızı okuyup evet şu hatalarımız oldu diyebilselerdi zaten hataları asgari ölçüde olacaktı Anlıyana sivrisinek saz anlamayana davul zurma az demişler; Ancak bırakın davulu KÖS çalıyoruz KÖS-KÖS dinliyorlar
Serafettin Turgay   | Registered | 2008-10-01 11:55:14
TEMAD'IN TOPLUMA ULAŞAMAMASININ başlıca nedeninin , Gen.Bşk.mızın söylediği " bizlerde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz profesyonel değilizki , amatörüz sonuçta " sözlerinde açıklandığını , amatörce yönetimlerin kişisel egolara , kurnazlıklara, bencillik ve çıkarlara alet edilmesinin kolaylığı ile de camiamızın günümüzdeki atıl , pasif ,uyutulmuş , uyuşturulmuş duruma getirildiğini düşünüyorum .

Bu durumda ; Dış ve iç gelişmelerle ilgilenilmemiş, camia dayanışması sağlanmamış, sosyal ve ekonomik hakları aranmamış, kamuoyu ve basınla diyalog kurulmamış , toplum verileceklere razı olmaya , verilmezse de ses çıkartmamaya zorlanmıştır.
Bu duruma gelmemizde camia olarak bizlerin hatası , kusuru ; bizleri bu duruma getirmek için uğraş verenlerle mücadele etmemekti. Ben de dahil , darılıp , kırılıp, küsüp gitmek dernekleri terk etmekti.

Tüm Şube yönetimleri geçmiş kayıtlara dönüp baktıklarında ; hiç ummadıkları kişilerin bir zamanlar kayıt olmuş, aidatlarını ödemiş olduklarını görecek , geçmişteki üye sayılarını okuduklarında eminim şaşıracaklardır.
Neden gelmişlerdi ?
Neden gittiler ?
İyi işler yapılır, dayanışma sağlanırsa katılımın süratle artıp, derneklerimize tekrar sahip çıkacağımıza el ve gönül birlikteliği ile ölü toprağını üzerimizden atacağımıza gönülden inanıyorum.
Bu uğurda ;
Uyanışı sağlayan meşaleyi yakan camia dostlarıma minnettarım . Yaktıkları bu meşalenin aydınlığında camia bilinçlenmesi , haklarımızın aranması , sosyal ve ekonomik dayanışma başlamıştır.
Gelecekte , Temad ‘ı profesyonelce yönetecek, kurumsallaşmasını sağlayacak , camiayı hak ettiği saygınlığa kavuşturacak kadroları göreve getirmekse biz üyeler ve delegelerimize düşmektedir.
Bu görevimizi yaparken çok titiz ve dikkatli olmalı , hatır gönül , arkadaş dost işini bir kenara bırakmalı , camia ve derneğimizi her alanda zirveye taşıyacak kadroları yönetime taşımalıyız.
Bu uğurda çalışan tüm camia dostlarıma selam , sevgi ve saygılarımla
Yükselen Ses - ÖNCE KENDİ TOPLUMUNA ULAŞSINDA   | Registered | 2008-10-03 12:56:11
öNCE KENDİ ÜYELERİNE VE TOPLUMUNA ULAŞACAKSIN .ÜYELERİNDEN BİR HABER DERNEĞİN MİSYONU NE OLUR.BASIN MEDYA ONLARIN İŞİMİ?TEMAD/IN SİTESİ BU İŞLERDE GÖRÜYOR...
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

Son Güncelleme ( Cuma, 26 Eylül 2008 )
 
< Önceki   Sonraki >