Asırlık Sorunlar ve Bölünmüşlük PDF Yazdır E-posta
Yazar Hüseyin SAVCI   
Çarşamba, 10 Eylül 2008

Bir Filistin davası vardır asırlardır.

 

Belki de insanlık tarihinin en eski ve en uzun soluklu kan davalarından biridir, sürer gider. Kutsal değerler adına, aynı topraklarda yaşayan iki farklı inanç adına, çocuklar, kadınlar, askerler, masumlar, militanlar ölür. Kirli, kanlı, çirkin ama kutsal değerlerle süslenmiş bir savaş devam eder, asırlardır.

 

Bir tarafta 125 milyonluk Arap-İslam dünyası, diğer tarafta 2,5 milyonluk İsrail ve Ortadoğu Petrolünü kontrol altında tutmak için Yahudilerin arkasında duran Amerikan emperyalizmi. Emperyalizm her zaman kan ve gözyaşı demektir. Emperyalizm insani değerlerle değil, çıkarlarla ilgilenir. Amaç önemlidir, insan değil.

 

Vatanı, devleti olmayan Filistin Halkı yıllardır İsrail ile değil, kendi içindeki hiziplerle savaşır. Söz gelimi El-Fetih gurubu HAMAS gurubu ile çatışmaya başlar, mahalleler bölünür, evler basılır, İsrail’in akıttığı kan yetmiyormuş gibi, kimi zaman ortaya çıkan bir tetikçinin kışkırtması ile Filistinli, Filistinlinin kanını döker.   

 

Kimi zaman da kontrolsüz ve bencil bir hırs neden olur bu kavgaya.

 

İsrail zevkle seyreder.

 

Filistin ve onun arkasında gibi görünen Arap Dünyası kendi içindeki kavgaları çözemediği, bölünmüşlükten kurtulamadığı için 2,5 milyonluk İsrail’in parmağında oyuncaktır.

 

Çocuklar ölür, kadınlar ölür.

 

Evler buldozerlerle yıkılır.

 

Sabra ve Şatilla mülteci kamplarında, sadece kadın, çocuk ve yaşlıların yaşadığı kamplarda insanlık tarihinin en acımasız katliamlarından biri yapılır.

 

Plajlar bombalanır, plajlar. Deniz kenarında piknik yapan Filistinli aile bombalanır. Kimsenin umurunda olmaz. Ne batının insan hakları mahkemeleri, ne Amerika’nın “barış ve özgürlük” savaşçıları görmez olup biteni. Çünkü ölen Müslüman’dır, Filistinlidir.

 

Filistin Halkının, Arap-İslam dünyasının tek sorunu bölünmüşlüktür.

 

Bir tetikçi çıkmış, ortalığı toz duman etmiştir. Sebebi bilinmeyen bir çirkin savaş başlamıştır Filistinliler arasında. Filistin Halkını savunmak için kullanılması gereken silahlar, Filistin’in evlatlarına dönmüştür.

 

Ve asırlardır süren bu kanlı ve çirkin savaş, Filistinliler ve Arap-İslam Dünyası bölünmüşlükten kurtulmadan çözülemez.  

 

Bu yazıyı okuyanlar soracaktır; bizimle ne alakası var Filistin davasının?

 

Yukarıdaki satırlardaki “Filistin” kelimelerini “emekli assubay “ olarak değiştirip öyle okuyun isterseniz.

 

Belki bir fikir verir !

  
Yorumlar
Yeni EkleAra
YILDIRIM   | Registered | 2008-09-10 04:19:00
Son satıra yazmış olmasanızda yazının ortasına geldiğimde emekli assubayları koymuştuk zaten doğru söze ne denilebilir ki
tedbir33 - DAHİYİ NASIL HATIRLAMAZSIN...   | Author | 2008-09-10 09:54:44
Sayın Savcı
Ellerinize sağlık.
Aynı konuyu ben yazmak isterdim doğrusu. Yurtlarından, vatanlarından edilmiş Filistin insanın bir araya gelip, tek amaçlarının kendilerine önce bir vatana sahip olmak için kayıtsız şartsız bir araya gelmeleri, bütün güçlerini ortaya koyup mücadele etmeleri beklenir değil mi. Ama hayır bu coğrafyada her gün örneklerini izlediğimiz, insanlar ne idüğü belirsiz, çoğu zaman inanç adına ortaya çıkan küçük lidercikler arkasına düşecekler, çetecikler oluşturacaklar ama bölünmüşlük nedeniyle koskoca Arap Dünyası ikibuçuk milyonluk İsrail'in oyuncağı olacak. Sakın bizim emekli assubaylardaki bölünmüşlüğün nedeni de bu kültürden etkileşim, bu kültürün genlerimize işlemesinin sonucu olmasın?
Bu durumda nasıl hatırlamazsın, Kurtuluş Savaşına önce Hacıbektaş'a uğrayarak başlayan Mustafa Kemal'i. Nasıl dehasına hayran olmazsın...
halo   | Registered | 2008-09-10 13:14:06
Değerli ağabeyim;Yazdıklarınıza katılmamak mümkün mü?Bu arada uzun uğraşılardan sonra cep telefonuyla pc'ye bağlanıp aranızda olmaktan onur duyuyorum.
Yükselen Ses - FİKİR DEĞİL DERS   | Registered | 2008-09-11 13:04:35
Sayın SAVCI Yazınız bırakın fikir vermeyi tam anlamıyla ders.Bağımsızlık,Vatan,Bayrak bu ülkede bunlar uğruna binlerce can verdi hala veriyor.Esaret görmeyen Milletler Bağımsızlığın değerini bilmezler.Arafat
ın Generalleri küçük çocuklar bu emperyalist güçlere sapanla karşı koyuyorlardı.Bizdeki hainlerde bayrağı indirip yakıyorlar Devletin güvenlik güçlerini taşlıyor,bombalıyor ve kalleşçe katlediyorlar.Ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu olan büyük Atatürk/e sürekli saldırıyorlar hakaret ediyorlar dinsiz damgasını utanmadan vurma gayretlerini devam ettiriyorlar.ATATÜRK OLMASYDI DURUMUMUZ FİLİSTİN/DENDE KÖTÜ OLURDU.
Biz E.Assubaylara gelince herhalde böyle bir zümre dünya'da yoktur.Kendi Kendisini tüketen çok konuşup icraatı olmayan çektiği eziyet gördüğü zülumdan zevk alan kah duygusal,kah isyankar,ümitsiz,ezik.Bilemiyorum hangi kültürden etkilenmiş ancak bu işler bence ruh ister.Saygılar..
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

 
< Önceki   Sonraki >